Det lilla bageriet på strandpromenaden

The Little Beach Street Bakery
Bok av Jenny Colgan
Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.
En väldigt mysig bok med den typiska ”åka iväg och hitta sig själv” - handlingen! Intressanta karaktärer och fantastiska beskrivningar av allt det goda som bakas. Man blir så sugen!
Polly ger efter en konkurs upp sitt trygga liv med stadig inkomst, pojkvän och boende i en fin lägenhet i storstan. Istället hamnar hon på en ö där hon flyttar in ovanpå ett förfallet bageri. Efter mycket grubblande över livets mening bestämmer hon sig för att satsa på sin dröm och snart sprids doften av hennes nybakta bröd över den lilla ön.

Jag gillar värmen som finns i berättelsen, jag gillar karaktärerna på ön och jag gillar språket och miljöbeskrivningarna. Jag har sällan varit så sugen på att flytta ut på en ö eller börja baka mitt eget bröd, som efter de här böckerna. Ett extra plus är därför recepten i slutet av böckerna.
Mysiga feelgood-historier som jag saknar efter att jag lyssnat klart!
Det finns tre delar i serien som bör läsas/lyssnas i ordningen:

1. Det lilla bageriet på strandpromenaden
2. Sommar på strandpromenaden
3. Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden
Rekommenderas för den som gillar feelgood
Polly bryter upp från Plymouth och flyttar till en liten ö, utan varken pengar, jobb eller pojkvännen. Här blir hennes första vän en lunnefågel och snart är hon mer än sysselsatt med att baka.

Det här är en underbar bok. Jag vet inte vad Jenny Colgan gör för att fånga sina läsare så, men man vill inte sluta läsa.
En mysig feelgood som handlar om Polly som flyttar till en fiskeby. Där hyr hon ett rum ovanför ett nedlagt bageri. Man får följa Polly som börjar sitt liv på nytt genom att baka, lära känna lokalbefolkningen samt en lunnefågel.
En av de första böckerna jag läste med colgan som författare och fastnade direkt för både karaktärerna och den idylliska plats. Myste genom hela boken som lästes i ett nafs. Sockersött, romantiskt, älskar att det finns en karaktär som är en fågel. Den bästa feelgood jag läst!!
Mysig bok! Man vill själv åka till bageriet och ön på semester. Feelgood på hög nivå. Finns fler böcker i serien som ja rekommenderar
Det här är feelgood och humor. Jag älskade verkligen boken med fina personporträtt och miljöbeskrivningar, du kan känna doften av saltvatten och nybakat utan att det blir långrandigt och överdrivet och människorna blir dina vänner (och ovänner) för en stund.
Det lilla bageriet längs strandpromenaden 🧁 🏖 måste vara den bästa och mysigaste feel good bok jag någonsin läst🙌
🧁
I boken får man lära känna Polly som inte lever sitt dröm liv precis. Hennes pojkvän dumpar henne samtidigt blir hon av med jobbet. Det enda hon har råd med är ett litet spöklikt hus ute på en ö. Men det lilla spöklika huset blir snart något helt annat än hon tänkt sig. Polly börjar ta upp sitt intresse för bakning och helt plötsligt står hela ön i kö för hennes goda bröd. Polly väcker ön till liv igen och lär känna en massa roliga personer och även en liten fågel.
🧁
Denna bok är perfekt att läsa innan man ska sova 💤. Även om det var ganska så långa kapitel så var det ändå stor text dessutom gjorde det inget att det var långa kapitel när boken var så bra👍🌟
Betyg: 🧁🧁🧁🧁🧁 (5 av 5)
Jag bara älskar denna historia!
En riktig feelgood som passar lika bra på stranden som hemma i höstmörkret 🍁🍂
Härlig bok som man inte vill lägga ifrån sig! Varm fin känsla, lagom knasig så man får goda skratt, spännande på ett skönt sätt. Feelgood när det är som bäst. Beskrivningarna av miljöerna är ytterligare ett plus med stor igenkänning om man älskar hav och speciellt Cornwall!
I den här boken får vi följa Polly som precis brutit med sin pojkvän och letar ny bostad. Hon hittar en annons om en liten lägenhet ovanpå en gammal butik i Mount Polbearne. Polly fastnar för lägenheten och flyttar dit. Hon lär känna fiskarna i hamnen och amerikanen Huckle som är där för att ta en paus i livet och som för tillfället sysslar med biodling. Relationen med hyresvärdinnan Mrs Manse är dock ansträngd men en lunnefågel dyker upp och förgyller Pollys tillvaro. Det ena efter det andra leder till att hon börjar baka bröd.

Det här är en varm berättelse som innehåller både vänskap, kärlek och lite sorg. Det är svårt att lägga ifrån sig boken, man vill veta hur allt ska sluta. Jag tyckte mycket om den här boken och ser fram emot att läsa nästa del i serien som totalt består av tre delar.
Har verkligen förälskat mig i Colgans böcker. Hon lyckas bygga upp så bra miljöer att man bara vill packa en väska och dra på momangen. Styrkan ligger i miljöer och mysigheten i böckerna. Tycker hon kan ha lite repatitiva handlingar men jag förlåter det och kommer läsa allt av henne.
Polly hade jobb, bostad och pojkvän innan konkursen gjorde att hon förlorade allt. Hon bestämmer sig för att flytta till ett rum ovanför ett nedlagt bageri i en fiskeby. Väl där tar hon upp sitt intresse för bakning igen och snart sprids det härliga dofter av nybakat genom byn. Polly delar gärna med sig av det hon bakar och får snart nya vänner i den lilla byn. Men Pollys buttra hyresvärd som även driver byns bageri känner sig hotad när alla föredrar Pollys bröd istället för hennes. Med små framsteg varje dag börjar Polly må bättre och skapar sig ett nytt liv i byn.
En mysig bok med lite sorg i. Jag gillar verkligen de originella karaktärerna som bor i byn och andra personer som Polly träffar på, men bäst av alla är nog lunnefågeln som ger lite extra humor till berättelsen. Kommer definitivt att läsa fortsättningen.
En härlig feelgood som utspelar sig på en fiskarö vid havet. Hit flyttar Polly efter att hon blivit av med sitt jobb, pojkvän och bostad. Hon flyttar in ovanför ett nedlagt bageri och börjar baka bröd. På ön finns fiskaren Tarnie, biodlaren Huckle, den sura bagaren och även Pollys hyresvärd mrs Manse, den mycket charmiga lunnefågelungen Neil och ett gäng andra mer eller mindre härliga karaktärer.

Miljön vid havet, det lilla samhället som inrymmer precis det som behövs och människornas beroende av havsnivån som avgör när de kan ta sig till fastlandet och inte tycker jag är gemytlig och charmig. Jag gillar Polly och verkligen älskar hennes lunnefågel Neil som hon oväntat adopterar. Det som tyvärr stör läsningen är att när någon höjer rösten SÅ SKRIVS DET MED STORA BOKSTÄVER, SÅHÄR. Jag föredrar utropstecken och beskrivande ord att använda istället.
En lättsam feel good bok för sommarkvällens ljumma bris!!!
Eftersom författaren målar ut miljöerna känns det nästan som att man är där på plats och verkligen kan känna lukterna från bageriet!!
Mysigaste boken, perfekt just nu att leva sig in i en annan ångestfri värld som består av en lunnefågel, bröd och Pollys funderingar kring det nya livet vid en nästintill övergiven strandpromenad. Humoristisk författare som skriver på ett flytande, lättläst sätt som gör att man läser ut boken snabbt.
Jag är nog kanske sist med att läsa den här boken men av någon anledning trodde jag att den var otroligt överskattad och att den bara skulle vara löjlig. Men så fel jag hade! Jag är verkligen glad över att jag lånade den av min svärmor och tog tag och läste den! För den var ju så fantastiskt mysig! Jag absolut älskar alla karaktärer och särskilt puffin-fågeln Neil och den vackra miljöbeskrivningen. Visst, jag håller inte med alla av karaktärernas val och synsätt i boken men det gör inget. I sin helhet gav boken en mysig och omsorgsfull stämning som jag fick mycket läsglädje av. En perfekt sommarläsning för er som inte har läst den än!