Den lilla bokhandeln runt hörnet

The Little Shop of Happy-Ever-After
Jenny Colgan

I "Den lilla bokhandeln runt hörnet" fångar Jenny Colgan åter sina läsare i en feelgoodroman. När bibliotekarien Nina Redmond blir av med sitt jobb bestämmer hon sig för att starta en rullande bokhandel. Hon använder alla sina besparingar och flyttar till Skottland för att starta sitt nya liv. Men det blir inte så lätt som hon trott.

11 utgåvor
Välj utgåva
Den lilla bokhandeln runt hörnetSvenska - Pocket
ISBN: 9789176795309
Den lilla bokhandeln runt hörnetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176793237
The Little Shop of Happy-Ever-AfterEngelska - Pocket
ISBN: 9780751553932
Den lilla bokhandeln runt hörnetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176793251
Den lilla bokhandeln runt hörnetSvenska - E-bok
ISBN: 9789176793244
The Bookshop on the CornerEngelska - Pocket
ISBN: 9780062467256
The Little Shop of Happy-Ever-AfterEngelska - Okänt
ISBN: 9780751563740
The Bookshop on the CornerLjudbok
ISBN: 9780062643216
The Bookshop on the CornerEngelska - Okänt
ISBN: 9781441715562
The Bookshop on the CornerEngelska - Inbunden
ISBN: 9781410495419
The Bookshop on the Corner: A Novel - NewEngelska - Inbunden
ISBN: 9780062567529
En underbar bok om Nina som flyttar till en liten by i Skottland för att få fortsätta jobba med det hon älskar mest i världen, böcker - fast denna gång ska hon driva en rullande bokhandel! Med en buss fullastad med älskade klassiker ger hon sig iväg på de skotska vägarna för att charma de svårflörtade ortsborna vilket inte är så enkelt som hon trott. På sin väg möter hon både hårdhudade skottar och charmiga personer.
En härlig bok av Jenny Colgan som kommer få dig att le vid flera tillfällen.
Det biblioteket som Nina jobbar på läggs ner. Som bibliotekarie har hon samlat på böcker under många år, och hennes dröm har alltid varit att äga en liten bokhandel. Nina köper en varubil, bygger om den till bokbil med hyllor och massor av böcker.
Hon börjar ett nytt liv i Skottland, med sina egna utmaningar. Hon känner efter ett tag att hon och böckerna är på rätt plats. Hon känner sig hemma.
Det här är verkligen en feelgoodroman som samtidigt skildrar en persons kamp för att få sitt liv att gå ihop. Jenny Colgan har förmågan att fånga läsaren med sina karaktärer och miljöer. Här är skådeplatsen Skottland och en bibliotekarie som blir av med sitt jobb och kommer på idén att starta en mobil bokhandel. En dröm som visar sig vara betydligt tuffare än hon trott. Den är en berättelse om mod och om att kämpa för något man tror på.
Colgan skriver en lätt komplicerad historia med total feelgood anda, men även en riktig touch av verkliga livet. Hur det är att våga satsa och börja om. Hennes hjältinna är en riktigt modig kvinna som väljer att avvika från vardagen och satsa på sin helt egen idé. Att starta en bokhandel på hjul i Skottland där efterfrågan finnes. Snart ska hon lära känna en rad egensinniga, men varma människor, om man bortser från hennes kroniskt buttra hyresvärd, där motstridiga känslor sprakar till en väldig attraktion.
Boken innehåller det verkliga livet, skildrat med humor, längtan, försiktighet och värme.
En stor dos vackra, härliga miljöer, gör just hela historien genommysig. En riktig feelgood-pärla.
Feelgoodböcker är inte något jag normalt ödslar någon tid på, men den här fångade på något sätt mitt intresse.

Biblioteket där Nina jobbar ska stänga, och hon riskerar att bli arbetslös. Hon älskar böcker, och framför allt att para ihop rätt bok med rätt person. Men hon inser att hon inte kommer att få jobb på det nya biblioteket, och på något underligt vis har hon plötsligt köpt en gammal "buss" och planerar att öppna en rullande bokhandel. Men det funkar inte i storstaden, det går inte ens att parkera busseländet där! Så hon hammar i Skottland, där hon köpte den!

Nina kämpar på med sin bokbuss och lär under tiden känna invånarna på den lilla orten. Naturligtvis ingår ett visst mått av romantik och konflikter, och det är en riktigt gullig och lättsam bok. Men den största behållningen är beskrivningen av Skottland! Naturen, människorna och livet på den skotska landsbygden. Jag vill åka dit! Med eller utan bokbuss!
Charmig feelgood för alla som älskar böcker (och Skottland). Det här är tyvärr inte en av Colgans bästa då den är lite för förutsägbar och har lite för många klichéer. Samtidigt är det inspirerande och härligt att läsa om Nina, en lite mer försiktig kvinna, som till slut tar steget och vågar lämna bibliotekarievärlden för att starta en bokhandel i en skåpbil. Okej, hon kanske behöver en och annan knuff längs vägen, men till slut gör hon det och då är hon faktiskt rätt tuff.

Ingen Colganroman utan kärlek (med problem längs vägen). Någonstans känner jag att jag tröttnar på kategorin snygga och svåra singelkarlar (kärva och buttra men i hemlighet så himla omtänksamma). Men, ja, det blir sådant här också. Men längs vägen träffar vi lokföraren Malik och den här historien gillar jag, för jag kan - som bokläsare och dagdrömmare - känna igen mig mycket i Ninas drömmar som, dessvärre, krockar rätt rejält med verkligheten emellanåt.

Det är ingen dålig bok, alls, men som sagt inte heller hennes bästa.