Sista brevet från din älskade

The Last Letter from Your Lover
Bok av Jojo Moyes
"Sista brevet från din älskade" av Jojo Moyes handlar om Jennifer som tappar minnet efter en bilolycka år 1960. Efter olyckan hittar hon ett kärleksbrev från en mystisk man som inte är den person som hon är gift med. Många år senare hittar journalisten Ellie samma brev och försöker ta reda på hur kärlekssagan slutade.
Romantisk och mångbottnad. Men kan inte hjälpa att jag tyckte den första halvan var himla tråkig. Kom på mig själv med att glömma bort att lyssna hela tiden, spola tillbaka och sluta lyssna igen. Det brukar inte hända. Men andra halvan var mycket bättre med en härlig blandning av romantik och spänning. Älskar Jojo Moyes men det här var inte hennes bästa. Men helt okej!
En helt Fantastisk läsupplevelse! Spännande livsöden och karaktärer som berör; en bok jag varmt kan Rekommendera!

Jag har bara läst två stycken böcker av Jojo Moyes; "Sophies historia" och "Livet efter dig"; två böcker jag tyckt mycket om. Nu sällar sig även "Sista brevet från din älskade" i hyllningskören till denna Fantastiska författare!

I den här boken befinner vi oss i nutid och dåtid. I nutiden träffar vi journalisten Ellie som av en slump får ett brev till sig; ett kärleksbrev med dolda undertoner vilket gör Ellie nyfiken. Brevet är skrivet på 60-talet och inga namn nämns. Ellie kan inte släppa brevet och börjar undersöka vem/vilka som är avsändare och mottagare till brevet.

I dåtid får vi träffa Jennifer som har efter en olycka drabbats av minnesförlust och hon kommer inte ihåg mycket av sitt forna liv. Hon är gift men hon känner att något inte är som det ska. När fler och fler minnesbilder återkommer samt av slumpen ett upphittat brev som hon förstår är från hennes älskare (som hon inte kommer ihåg). Hon börjar nysta i sitt tidigare liv och hon förstå mer och mer vad som hände henne strax innan olyckan; frågan är vad är hennes älskare nu?

När trådarna alltmer fogas samman blir boken ännu mer spännande; var helt fast! Det är karaktärer som berör och som engagerar en. En bok jag varmt kan rekommendera!
"Sista brevet från din älskade" är en gripande berättelse av Jojo Moyes. Journalisten Ellie försöker ta reda på hur det gick för kärleksparet i det gåtfulla brev som hon hittade i arkivet. Samtidigt som hon försöker söka efter sanningen måste hon ta itu med sitt eget kärleksliv.

Jag gillar denna bok trots att det inte är min favoritgenre. Jag tycker att författaren bemästrar att skriva feelgood-böcker utan att de känns överdrivna eller löjliga. Denna berättelse är härlig och spännande på samma gång, men ibland känns det lite rörigt med alla tillbakablickar.