Livet enligt Fikry

The Storied Life of A.J. Fikry
Bok av Gabrielle Zevin
Livet har inte blivit som Fikry hade tänkt sig. Hans gravida fru har dött, hans bokhandel går sämre än någonsin och dessutom har någon stulit hans mest sällsynta och värdefulla bok, originalutgåvan av Edgar Allan Poes diktsamling "Tamerlane". I skotskrutig badrock och löparskor ger han sig iväg till polisstationen för att anmäla stölden. Men egentligen bryr han sig inte om förlusten, inte ens böckerna ger honom någon glädje längre och han isolerar sig på ön där han bor. Tills han en dag får en udda leverans som vänder upp och ner på hans tillvaro.Inte bara Amelia som regelbundet kommer på besök för att sälja in böcker noterar förändringen hos den annars så vresige bokhandlaren. Det är uppenbart för alla att hans liv har fått ny mening.En rolig, bitsk och tänkvärd berättelse om att få en andra chans, om kärleken till böcker och kärlek mellan människor. Hamnade på tredje plats i Goodreads Choice Award för Best Books 2014!
Mysig feel-good om böcker, sorgen efter att ha förlorat någon man älskar samt vad som kan hända när man en ny person kommer in i ens liv.
En riktig feel-good! Boken handlar om A.J Fikry, en butter bokhandlare. Hans fru har dött och han känner ingen glädje längre. En dag möter han en speciell person i bokhandeln som får hans liv att förändras totalt.