Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan

True love at the lonely hearts bookshop
Bok av Annie Darling

»En bok som gjorde mig lycklig och glad. Jag läste den i ett svep, jag kunde inte sluta. Feelgood i toppklass!« Bettan bokprataren

»...en mycket humoristisk och lättläst bok.« BTJ

Den introverta och Jane Austen-besatta singeln Verity har ett trivsamt bokhandelsjobb, fyra bossiga systrar och en krävande katt. Hon har tröttnat på vännernas försök till matchmaking och uppfinner istället den perfekta låtsaspojkvännen. Han visar sig vara en praktisk ursäkt att ha till hands, ända tills ett missförstånd leder till att hon träffar en verklig Mr Darcy...

Han är en snobbig arkitekt som inte heller är intresserad av ett förhållande, utan inser det snillrika i att ha Verity som låtsasflickvän. Men klarar de av att ha ett fejkat förhållande utan att bli förälskade på riktigt? Det återstår att se när en sommar står för dörren - full av bröllop, födelsedagar och trädgårdsfester.

Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan är andra delen i brittiska Annie Darlings romanserie i bokhandelsmiljö. Det är en romantisk feelgoodkaramell i härlig Londonmiljö som kommer att uppskattas av läsare som gillar böcker av Lucy Diamond och Jenny Colgan.

Mindre

»En bok som gjorde mig lycklig och glad. Jag läste den i ett svep, jag kunde inte sluta. Feelgood i toppklass!« Bettan bokprataren »...en mycket humoristisk och lättläst bok.« BTJ... Mer

9 utgåvor
Välj utgåva
Sommer in Bloomsbury : RomanTyska - Pocket
ISBN: 9783328101116
True Love at the Lonely Hearts BookshopEngelska - Pocket
ISBN: 9780008173142
True Love at the Lonely Hearts BookshopEngelska - Ljudbok
ISBN: 9780008173166
True Love at the Lonely Hearts BookshopEngelska - E-bok
ISBN: 9780008173159
True Love At The Lonely Hearts BookshopEngelska - Inbunden
ISBN: 9781444837384
True Love At Lonely Hearts PbEngelska - Pocket
ISBN: 9780008314033
Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177891550
Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtanSvenska - Okänt
ISBN: 9789177893479
Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtanSvenska - Okänt
ISBN: 9789177891567
Det här är andra delen i Annie Darlings serie om bokhandeln Happy Ever After och de personer som arbetar där. I den här boken får vi möta prästdottern Verity Love. Det här är en klassisk “låtsas-kärlek-som-blir-riktig-historia", och fast att det gjorts så många gånger innan, är det här så bra! Den här berättelsen utspelar sig inte lika mycket i bokhandeln som den första boken, men några glimtar får vi. De litterära referenserna dyker upp här och där, och främst då från Stolthet och fördom. Vilket jag gillar, för precis som med Verity är Stolthet och fördom en av mina favoriter. Och jag fastnade ganska fort för Verity, för mig var hon lätt att relatera till. Och hennes karaktär kändes ny för själva feelgood-formatet. Hon är inte den typiska kvinnan som man så ofta stöter på i den här genren. Hon är lite egen, men så älskvärd. När det kommer till Johnny, Veritys alldeles egna Mr. Darcy, ville jag bara kasta boken rakt genom rummet ett par gånger när han var en riktig idiot. Han kändes verkligen som en modern Mr. Darcy, lite surmulen, sluten och stundvis nästan elak, men för att i nästa stund vara trevlig och älskvärd. Jag hoppas verkligen att de två andra böckerna i serien översatts till svenska. Annie Darling har snabbt blivit en favorit hos mig. 
Betyg 4
Detta är andra delen i Annie Darlings serie om olika personer som jobbar i bokhandeln. Den första boken heter Bokhandeln för ensamma hjärtan och handlar om Posy som äger bokhandeln. Denna bok kan läsas helt fristående eftersom det är en annan huvudperson, men man får även veta lite om hur det gått för Posy efter att boken om henne tagit slut. Jag tycker väldigt mycket om denna typ av serie, det är kul att läsa ur en annan persons perspektiv. Jag tycker det är intressant med en huvudkaraktär som är introvert och hur det skildras när Verity känner att det blir för mycket och hon behöver "ladda batterierna" i lugn och ro. Jag tror att flera av oss kan känna igen sig i känslan av att man ibland behöver vara själv för att få ny energi. Gemensamt för båda böckerna är den mysiga miljön de utspelas i, humorn de är skrivna med och de fina framsidorna.
Betyg 4
Del två i serien "Bokhandeln för ensamma hjärtan" och denna fångade mig mycket mer än vad del 1 gjorde.

Boken handlar om Verity och Johnny som inleder ett fejkförhållande för att slippa utstå alla försök att bli ihopparade med personer dom egentligen inte vill träffa. Istället visar dom upp sitt "förhållande" på sommarens alla bröllop och fester. Det är inte svårt att lista ut åt vilket håll den här boken ska gå, men det kommer några otippade vändningar efter vägen! Jag fastnade direkt för Verity, hon kändes som något nytt, kanske för att hon har en personlighet som man inte allt för ofta stöter på i feelgood.

Mycket Jane Austen referenser men inte alls lika många scener från bokhandeln, men det kommer ett par glimtar här och där!
Betyg saknas
Klassisk "låtsas-kärlek-som-blir-riktig-historia", gullig och underhållande med lite väl många referenser till Stolthet och fördom.

Verity Love, prästdotter med fyra systrar, är trött på att inte accepteras som singel och hittar på en idealpojkvän för att slippa undan. Johnny Trues hjärta tillhör en kvinna han inte kan vara med och även han får ovälkomna förslag om andra kvinnor att dejta. Av en slump stöter Verity och Johnny ihop med varandra och ingår en pakt där de ska vara varandras dejt under sommarens oändliga bröllop, caféöppningar och 40-årskalas.

Annie Darling är ny för mig och jag misstänker att jag skulle få ännu större behållning av boken om jag läst den första. Hon är påhittig (på gränsen till för mycket för trovärdigheten men det känns okej inom genren), och vitsig och berättelsen håller ett snabbt tempo. Roligast har jag i dialogerna och i mötet med Veritys familj och jag kan se framför mig hur boken skulle kunna göras till en dråplig brittisk romantisk komedi.