Huset vid sjön

The Lake House
Bok av Kate Morton
Kate Morton är tillbaka med en ny fantastisk bladvändare för alla anglofiler. Huset vid sjön är en väv av nutid och historia, mörka familjehemligheter och spännande intriger, mystik och besatthet. 1933: Alice Edevane är en brådmoget begåvad sextonåring med författardrömmar. Men det mysterium hon skriver på är ingenting mot det som hennes familj snart dras in i. På familjens lantgods vid sjön i Cornwall hålls det årliga midsommarfirandet med hundratals gäster. När den storslagna festen är slut upptäcks att familjens yngste son, elva månader gamla Theo, är spårlöst försvunnen. Han återfinns aldrig och tragedin splittrar familjen för all framtid. Sjuttio år senare anländer Sadie Sparrow till sin älskade morfars gamla stuga i Cornwall för en påtvingad semester från sitt arbete som polis i London. Efter ett besvärligt fall anses hon behöva ta igen sig. Men när hon snubblar över det övergivna huset vid sjön och hör talas om pojken som en gång i tiden försvann, börjar hon gräva i historien. Alice är nu en gammal dam och framgångsrik deckarförfattare, som lever ett välordnat liv i sin eleganta våning. Tills en ung polis börjar ställa frågor om hennes familjs historia. Hemligheter som hon ägnat hela sitt liv åt att undfly riskerar att komma upp till ytan.
Boken är välskriven och jag gillar språket i den. Historien är spännande men stundtals lite seg.
Blir lite ledsen att slutet på boken är lite bra för att vara sant. Allt faller på plats på de mest konstiga sätt. Jag gillar boken och tycker helt klart att den är läsvärd.
Denna boken hade jag svårt för att komma in i. Men efter cirka 1/3 av boken var jag helt fast. En så spännande och välskriven bok som målade upp en bild av miljön i boken. Jag älskade att jag inte kunde förutspå hur boken skulle sluta.