Vittne till mord : spänningsroman

The Witness
Bok av Nora Roberts
Elizabeth är snart sjutton år och dotter till en mycket framgångsrik men också kontrollerande mor. En natt smiter hon iväg med en kompis till en nattklubb och låter en främmande mans förföriska ryska accent lura henne till ett lyxigt hus på Lake Shore Drive i Chicago. Det som sedan händer förändrar hennes liv för alltid.Femton år senare, bor en kvinna som kallar sig Abigail Lowery i utkanten av en liten stad i Arkansas. Hon är en frilansande programmerare som designar sofistikerade säkerhetssystem. För att skydda sig själv har hon en våldsam hund och ett urval avancerade skjutvapen. Hennes logiska sinne, hennes hemlighetsfulla natur, och hennes oromantiska synpunkter lämna polischefen Gleason fascinerad, men också frustrerad. Han misstänker att Abigail behöver skydd från något, och att hennes utarbetade försvar döljer en historia som måste avslöjas. Men han vet inte hur farligt det är att avslöja Abigails hemlighet...
Den 17 åriga Elizabeth blir av ett misstag vittne till två kallblodiga mord utförd av den ryska maffian. Lite drygt 10 senare får vi möta Abigail som är programmerare och datahacker åt FBI. Hon träffar en polis och vet inte om hon kan öppna upp sig och visa sin riktiga identitet.

Börjar bra och spännande och det blir svårt att sluta lyssna. När man kommer in i andra delen av boken börjar tempot saktas ner och tycker att historien börjar spreta åt olika håll och stundvis tycker jag att det är lite väl mycket fokus på sexscener.
Boken är lång och hade i mitt tycke vunnit på om den kortats ner en aning.
Rekommenderas för den som gillar spänning
Varför gömmer någon en naken, treårig pojke i en resväska och lämnar honom neddrogad i ett förvaringsskåp på Köpenhamns centralstation?

Röda Korssjuksköterskan Nina Borg gör den fasansfulla upptäckten när hon hjälper en väninna att hämta väskan. Först trodde hon att han var död, men även om livstecknen är svaga så andas pojken.

Nina bestämmer sig för att ta hand om pojken och för att försöka ta reda på var han kommer ifrån. Det är ett beslut som kommer sig visas vara förenat med livsfara.

Det är en kriminalroman i högt tempo, med bra driv och som utspelar sig framför allt i Köpenhamn och i Vilnius.

Personerna i boken är väl beskrivna och det står snabbt ganska klart att Nina själv har en del från sitt förflutna som gör sig påmint dagligen.
Spänning när en pojke hittas i resväska och ingen vet till att börja med vem pojken är, mord och kriminella handlingar utspelar sig.
Mycket spännande!
En väldigt spännande bok om en tjej i 17 års ålder som smiter hemifrån för att vara med och festa med en annan kvinna som sedan blir mördad av en rysk maffia.
Tjejen flyr ifrån platsen och får skydd av polisen och maffian gör allt för att finna henne.

Flickan byter namn och flyttar till ett stort hus med en stor vakt hund som hon har som hennes skydd och hon bor i ett litet samhälle där alla känner alla, men kommer hon att bli funnen av den ryska maffian igen? Det får ni nog allt läsa om.