Michaela Johansson

Recensioner

Christine av John Carpenter 

Betyg 5
Enormt spännande film som man kan se om och om igen!
En bil som inte är som dom andra bilarna och har en så kallad "demon" i motorn.
En bil som kan köra av sig själv och en ägare som blir helt galen av bilens färdigheter.

Filmen blir man lika häpen varje gång man se den och hoppar till där en speciell scen visar sig så blir man ändå aldrig förberedd.

Helt klart värt att se denna eller varför inte läsa boken om Stephen King.

Det räcker inte med kärlek av Jenny Lexhed

Betyg 5
Jenny och hennes man får sin första son Lucas, dom har ett gott liv med hus, företag och nu en son.
Jenny börjar att märka att det inte riktigt stämmer med hennes sons utveckling i tidig ålder (runt 6 månader), har väldigt dålig ögonkontakt bland annat.
Tillslut så får föräldrarna veta att Lucas har autism och dom båda men framförallt Jenny blir väldigt ledsen och börja forska och studera hur dom kan träna Lucas på bästa sätt så att han kan utvecklas.
Jenny börjar må väldigt dåligt och bli tvångsomhändertagen på psyk och få vara där i 5 veckor innan hon väl få komma hem igen, det blir en dramatisk tid där för henne.
Lucas har ännu inte fått till detta med sitt tal och hans humör sviktar enormt upp och ned.
Jenny och Calle, hennes man, får en dotter som inte har autism som utvecklas väldigt bra och har en vinnarskalle.
Dom gör olika pedagogiska uppgifter och lärande för Lucas och han kämpar på bra samt att han börja lära sig prata mer och mer.
I denna bok så får man följa denna familj från början till slut om hur dom på bästa sätt tar hand om Lucas som har autism, olika terapier och enormt med olika forskande och studerande.

300 grader av Pernilla Ericson

Betyg saknas
Året är 2023 och en ny brutal värmebölja plågar världen med torka och bränder. I Australien har Sydneys förorter utplånats och det brinner på över femtio platser bara i Sverige.
Utredare Lilly Hed vid Nynäshamspolisen har nyligen lämnat en spikrak chefskarriär i Stockholm för att söka lugnet vid kusten. Idylliska Nynäshamn ska bli hennes räddning från en destruktiv och mörk livssituation. Men även här börjar det brinna och brandkårens resurser är svårt ansträngda. Vad som först framstår som olycksbränder visar sig dölja något betydligt värre, och Lilly får anta större utmaningar än hon väntat sig.”

Äkta amerikanska jeans av Jan Guillou, Jan Guillou

Betyg 1
Eric, den tredje generationen Lauritzen, växer upp på 1950-talet. Det är en tid när grunden för det svenska folkhemmet och välståndet läggs. Ett sönderbombat Europa skriker efter svenska råvaror. Samtidigt präglas tiden av skräcken för kärnvapenkriget.

Men för Eric finns orosmolnen på närmare håll. Hans skyddade tillvaro i Saltsjöbaden är på väg att slås i spillror.

Ur askan av Lina Areklew

Betyg 5
Det är en riktigt mogen debut - en fantastisk berättelse, riktigt välskriven och spännande med många överraskande kurvor. Genomgående finns här otroligt skickliga karaktärsteckningar, imponerande miljöskildringar, främst från Ulvön, och en genomtänkt berättarteknik där många olika perspektiv i olika tider hjälps åt att bygga spänning för en ivrigt bladvändande läsare på vägen mot en dramatisk upplösning med en ljuvlig twistkaramell mot slutet. Är övertygad om att den här boken kommer att synas på bästsäljarlistorna när den kommer ut och jag ser redan fram emot att få träffa Sofia och Fredrik igen!

Styvdottern av Donna Ford

Betyg 5
Ett barn blir misshandlad i olika slag. Mentalt och, sexuellt. Hon står inför en utmaning i livet och bor hos sin pappa och sin nya styvmor, hon är orsaken till allt. När hon väl är vuxen så blir det en massa utredningar samt att hon får stå och berätta för domare om vad hon har upplevt i sin uppväxt. En sann historia som verkligen berör.

Lögnaren : Lögnaren av Nora Roberts

Betyg 5
En kvinna som förlora sin man i en olycka då han åkte ut med sin båt. Han, lämnade henne med en massa skulder och hon kämpar för att betala dessa. Med sin dotter flyttade hon tillbaka till sin hemstad och sökte jobb, hon fick två, hon klarade sig fint och efter en stund så fann hon kärleken igen.
Mord kommer till staden och hon börja se en koppling att hennes döda man inte var som han påstod.

Där kräftorna sjunger av Delia Owens, Delia Owens

Betyg 5
En sån fängslande bok och en bladvändare.

En tjej vid 7 års ålder förlorar sin familj som bara sticker ifrån henne, dom bor vid ett träsk och hon blir senare kallad "träskflickan". Hon förblir ensam och är van att alla bara lämnar henne, även kärleken.

Senare i boken blir hon anklagad för mord och blir en jobbig stund för henne, hon har även börja lära sig att läsa och skriva då hon bara gick i skolan en enda dag.

Denna bok borde alla läsa!

Blodet ropar av Edmond Alonso

Betyg 4
Det göms något i skogen
En skåning som är en varg expert kommer upp för att utreda vad som hänt men något stämmer inte.

Blir mer och mer spännande dessp längre in i serien man kommer.

Straffet av Yrsa Sigurðardóttir

Betyg 5
En skola gräver ner en tidskapsel som sedan ska upp under 10 år.
När dom gräver upp kapseln så finner dom ett brev om vilka som ska dö, men dom förstår inte namnen då det bara står bokstaven i förnamnet.

Händer funna i en bubbelpol och fötter funna i en bakgård.

Vad är det som händer i Island?

En man är dömd att ha våldtagit och mördat en 8 åring flicka men kommer ut ifrån fängelse, är det någon som vill hämnas mot honom?