Michaela Johansson

Användarprofil

Lucifer

TV-program från Netflix
Spännande serie om en man vid namn Lucifer Morningstar som är djävulen som bor i Los Angeles. Han driver en klubb som heter Lux och träffar en kriminalare som jobbar på LAPD och dom får en speciell kontakt med varandra. Lucifer är framgångsrik och har brittisk dialekt och är väldigt attraktiv man som kvinnor drar sig till och även män. Han har en förmåga att ta reda på vad människor verkligen vill i sitt liv genom en blick, men kan han det med kriminalaren Chole?

Allra finaste du

Bok av Ebba Mörner och Erina Stene
Spännande verklighetsbaserad bok om en kvinna som finner sin kärlek på nätet. Dom träffas och det klickar direkt och dom senare gifter sig och före får ett barn som blir för tidigt född.
Men det är något med mannen som skrämmer henne men ändå stannar hon kvar men en dag så lyckas hon fly från honom.

Virka

Aktivitet
Att virka är avkopplande och man tänker på ett helt annat sätt. Att tillverka något med händerna och ge bort till någon som verkligen uppskattar det man gör, det finns inget bättre. Är en nybörjare och har virkat några dukar, nyckelband där man kan ha sin nyckel på, pannband och vantar. Alltid uppskattat och så avkopplande.

His House

Film från 2020
Bol och Rial är flyktingar från Sudan. Under båtfärden drunknar deras dotter. I England blir de tilldelade ett mycket slitet radhus i ett slitet område någonstans i landet. Men det är ändå ett hem, det är en plats där de kanske kan försöka komma över alla de traumatiserande upplevelser de varit med om.

Men något är inte som det ska i huset. Mystiska ljud, snabba skymtar av någon eller något som lika fort försvinner. Är det på riktigt eller är det ett utslag av den sorg och den skuld de känner efter dotterns död?

Den gröna milen

Bok av Stephen King
Paul Edgecombe, en eftertänksam chefsfångvakt som tillsammans med sina arbetskamrater jobbar på delstatsfängelset i Cold Mountain. Men en dag förändras allt i det stillsamma blocket, när en svart gigantiskt man kliver in genom dörren. Dömd till döden för att ha våldtagit och mördat två unga flickor. Hans namn var John Coffey och han hade en väldigt ovanlig kunskap. Han kunde nämligen bota sjukdomar, se i syner, återuppliva (i vissa fall) djur och människor. Det visade han genom att bl. a bota Pauls urinvägsinfektion och återuppliva en död mus. Paul och hans andra arbetskamrater (vissa) börjar tro att John Coffey inte är en mördare

Polis

Bok av Jo Nesbø
Någonstans i Oslo hittas en polis mördad. Det är samma plats som ett annat mord begåtts, som han varit med och utrett. Dessutom är det på samma datum som det ursprungliga mordet, som har förblivit olöst. Är det någon som vill hämnas? När så nästa polis mördas och man inser att det är samma mönster så ökar polisens insats, och ledningen blir pressad. Samtidigt så saknar polisen sin allra bästa utredare, han som genade och ofta var omöjlig, men alltid löste sina fall. Så vilka knep ska man då ta till?

Christine

Film från 1983 regisserad av John Carpenter
Enormt spännande film som man kan se om och om igen!
En bil som inte är som dom andra bilarna och har en så kallad "demon" i motorn.
En bil som kan köra av sig själv och en ägare som blir helt galen av bilens färdigheter.

Filmen blir man lika häpen varje gång man se den och hoppar till där en speciell scen visar sig så blir man ändå aldrig förberedd.

Helt klart värt att se denna eller varför inte läsa boken om Stephen King.
Jenny och hennes man får sin första son Lucas, dom har ett gott liv med hus, företag och nu en son.
Jenny börjar att märka att det inte riktigt stämmer med hennes sons utveckling i tidig ålder (runt 6 månader), har väldigt dålig ögonkontakt bland annat.
Tillslut så får föräldrarna veta att Lucas har autism och dom båda men framförallt Jenny blir väldigt ledsen och börja forska och studera hur dom kan träna Lucas på bästa sätt så att han kan utvecklas.
Jenny börjar må väldigt dåligt och bli tvångsomhändertagen på psyk och få vara där i 5 veckor innan hon väl få komma hem igen, det blir en dramatisk tid där för henne.
Lucas har ännu inte fått till detta med sitt tal och hans humör sviktar enormt upp och ned.
Jenny och Calle, hennes man, får en dotter som inte har autism som utvecklas väldigt bra och har en vinnarskalle.
Dom gör olika pedagogiska uppgifter och lärande för Lucas och han kämpar på bra samt att han börja lära sig prata mer och mer.
I denna bok så får man följa denna familj från början till slut om hur dom på bästa sätt tar hand om Lucas som har autism, olika terapier och enormt med olika forskande och studerande.

300 grader

Bok av Pernilla Ericson
Året är 2023 och en ny brutal värmebölja plågar världen med torka och bränder. I Australien har Sydneys förorter utplånats och det brinner på över femtio platser bara i Sverige.
Utredare Lilly Hed vid Nynäshamspolisen har nyligen lämnat en spikrak chefskarriär i Stockholm för att söka lugnet vid kusten. Idylliska Nynäshamn ska bli hennes räddning från en destruktiv och mörk livssituation. Men även här börjar det brinna och brandkårens resurser är svårt ansträngda. Vad som först framstår som olycksbränder visar sig dölja något betydligt värre, och Lilly får anta större utmaningar än hon väntat sig.”
Eric, den tredje generationen Lauritzen, växer upp på 1950-talet. Det är en tid när grunden för det svenska folkhemmet och välståndet läggs. Ett sönderbombat Europa skriker efter svenska råvaror. Samtidigt präglas tiden av skräcken för kärnvapenkriget.

Men för Eric finns orosmolnen på närmare håll. Hans skyddade tillvaro i Saltsjöbaden är på väg att slås i spillror.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.