Främlingen

The Stranger
Bok av Harlan Coben
Spänningens mästare levererar en chockerande thriller om lögnens makt och förbannelse. Främlingen dyker upp från ingenstans. Hans identitet och motiv är okända. Men informationen han bär på är obestridlig. Han viskar några ord i ditt öra och försvinner medan din värld rasar samman. Adam Price är gift med en vacker kvinna, har två underbara söner, ett välbetalt jobb och ett stort hus. Han har ett perfekt liv tills han möter främlingen. Snart inser Adam att hans äktenskap är baserat på en mörk lögn, och han dras in i en konspiration där människoliv står på spel. Främlingen skildrar på ett skrämmande sätt vilka krafter som kan släppas lösa när den lögn som våra liv bygger på plötsligt avslöjas. Det är en mörk thriller om människans behov att uppnå sina mål, till vilket pris som helst. "Främlingen är en välskriven, nedtonad och medryckande thriller med engagerande intrig." BTJ "Harlan Coben är en omåttligt spännande underhållare." Lotta Olsson, Dagens Nyheter "Som alltid skriver Coben en tät och sannolik historia i korta, koncentrerade kapitel." DAST Magazine "Det är en fartfylld berättelse med många vändningar. Läs boken!" Cinnamon Books "Främlingen kan sälla sig till resten av Harlan Cobens grupp av fantastiska thrillers." A Bookaholic Swede "Spännande, skrämmande och väldigt fängslande!" Jennies boklista "Lättläst, spännande och med ett bra tempo i berättelsen." Boklysten "En sann bladvändare med nagelbitande spänning och många oväntade tvister." Midnatts ord "Väldigt underhållande." Publishers Weekly "En rafflande thriller." Huffington Post "En av hans bästa." Kirkus
Harlan Coben har lyckats igen. Det skulle jag kunna inleda varje recension med har jag en känsla av. Men så är Harlan Coben en av mina favoritförfattare och det finns ett väldigt bra skäl till till varför det är så och det är för att han om och om skriver fantastisk bra böcker. Främlingen är inget undantag, den börjar kolossalt bra med att en främling kommer fram till Adam Price och berättar en hemlighet som Adams fru har och Adam vill inte tro på främlingens ord men långsamt förgiftar det hans sinne och till slut måste han konfrontera henne och det blir starten på en spännande och förbryllande thriller.

Nu vill jag inte på något sätt avslöja handlingen i denna bok, Främlingen är en bok som bör läsas utan tidigare vetskap om vad som kommer att hända. Men jag vill poängtera att boken är oerhört intressant och att Harlan Cobens förmåga att skapa intressanta karaktärer är som vanligt på topp. Jag läste nästan klart boken samma dag jag fick boken, men tyvärr var jag tvungen att arbeta dagen efter så jag fick vänta med slutet till dagen efter. Det enda med boken jag saknade var ett mer wow slut. Inte för att slutet på något sätt var dåligt, men jag kände att det saknade det lilla extra.

Främlingen kan sälla sig till resten av Harlan Cobens grupp av fantastiska thrillers. Personligen så anser jag att om man ska välja en thrillerförfattare att läsa så är Coben val nummer 1!