Dyveke Haugaard

Användarprofil

The Crown

TV-program
En fantastisk serie! Jag blev som besatt av serien och kunde inte sluta titta! Väldigt bra gjord och ger en trovärdig inblick i det engelska kungahuset. Se den!!!!!

Lärarinnan

Danny Wattin
Elin har jobbat utomlands i flera år som lärare. Hon kommer hem och blir utmanad av sin äldre bror att ta ett jobb i den kommunala skolan. För att motbevisa honom tar hon jobbet. Det blir inte som hon väntat sig och ger sig in i en strid mot sin bror som är rektor på friskolan som är ute efter att förstöra den kommunala skolan och de bägge syskonen börjar ett krig!

Boken är lättläst och har sina poäng och i början av boken får jag lite vibbar av den danska serien Rita som är en frispråkig lärare som inte gärna följer reglerna. Men i slutet urartade boken och det blev lite för mycket och då tappade jag lite intresset.
Jag behövde något lättsamt och en hyfsat kort bok. Efter recensionerna hade jag inte så höga förväntningar på denna men jag fick tänka om!!! Smårolig berättelse om väninnorna Carina och Agneta i undre medelåldern. Agneta är den evige skeptikern och realisten medan Carina som lider av sömnsvårigheter har en relation med gift man men det vet hon inte om... även om Agneta anar att han inte är den han utger sig för vara! Jag gillade denna skarpt!! Bra uppläsare!
Andrew jobbar som dödsfallsutredare för kommunen. Andrew är ensam men det berättar han inte för någon utan han låter kollegorna på jobbet tro att han lever det lyckliga familjelivet med Diane och deras två barn... bara det att familjen inte finns. När nya kollegan Peggy börjar vänds hela Andrews liv upp och ner och han tycker om det. Han måste sluta med lögnen om familjen och hitta ett nytt liv som är på riktigt.

Boken är långsam, sorgsen men ändå finns det något i boken som gör mig glad och hoppfull. Andrew är en modig man som vågar ta det stora klivet.
Andra delen om serien med Anki och Tryggve på Gotland. I denna del är det höst och tryffelsäsong. På schemat står tryffelsafari som avslutas med middag. Under middagen inträffar att en av personerna i sällskapet faller död ner och det står klart att han blivit förgiftad. Strax efter hittas även offrets hustru. Varför? Vem har gjort det. Är det samma mördare.

Som deckare vill jag säga njaa eftersom handlingen kom igång på riktigt efter att mordet inträffat och då har halva boken gått. I övrigt en mysig läsning.

Husdjuret

Camilla Grebe
Första delen långsam och bitvis rörig. Det tog en stund innan jag tyckte att själva handlingen kom igång. Slutet bra.
Makarna Max och Pip har allt det alla drömmer om. Deras liv blir komplett när de får sonen Dylan. När Dylan är 2 år gammal upptäcker man att han har en allvarlig tumörsjukdom i hjärnan och den har påverkat honom på så sätt att Dylan blivit funktionsnedsatt och kan inte gå, röra sig eller prata. När läkaren talar om för föräldrarna att det finns inte mer att göra och att föräldrarna borde förbereda sig för palliativ vård förändras allt. Max som vill kämpa till varje pris kräver en behandling som finns i USA och kräver en second opinion. Pip som vill acceptera den palliativa vården för att hon tycker att Dylan lidit tillräckligt. Mac och Pip måste komma överens och gör de inte det blir det rättegång där Dylans öde kommer att avgöras. Efter rättegången får vi följa Max och Pips liv utifrån om rätten valde behandling i USA och utifrån den palliativa vården.

Det är en smärtsam läsning om än väldigt gripande. Jag har under flera gånger gråtit en skvätt. Boken är välgjord och bra skriven. Dock tycker jag att delen efter rättegången är intressant men något för lång och seg. Tror att boken hade vunnit på att den andra delen efter rättegången skulle kortats ner! Boken tycker jag skulle vara passande till en bokcirkel eftersom den väcker många tankar och funderingar hos läsaren. Läs den!!!

Snöängeln

Anki Edvinsson
Första delen i en deckserie om poliserna Charlotte von Klint och Per Berg i Umeå.
En ung kille begår självmord, en kvinna hittas död i sitt badkar, en ung kvinnas försvinnande... vad finns det för kopplingar mellan dessa? Svaret är narkotika.

En bra deckare med mord och narkotikahandel i ett snöigt Umeå. Jag gillar karaktärerna som känns trovärdiga. Charlotte är nyinflyttad från Stockholm och kommer från en högre samhällsklass och jag gillar att det inte är alkoholiserad medelålders man attitydproblem.
Boken handlar om Jean Perdu som är bokhandlare och har en bokhandel på en pråm. Egentligen är han en litterär apotekare eftersom det finns en bok för alla människor i just det tillståndet de befinner sig i. Jean har levt ensam i flera år. En dag flyttar en nyskild kvinna in i hans hus och behöver möbler. Husets fastighetsägare (tror jag) bestämmer att alla skulle bidra. Jean bidrog med ett litet bord med en låda. I lådan hittas ett kvarglömt brev som Jeans stora kärlek skrev till honom när hon lämnade honom. Brevet läste han aldrig. Han får tillbaka brevet och här börjar en resa längs kanalerna i Frankrike från Paris till Provence. Han ska till Provence för att säga adjö till kvinnan som lämnade honom.

Språket är vackert och målande. Dock tyckte jag att boken blev seg eftersom jag upplevde att bokens primära handling blev åtsidosatt på grund av språket som tog över allt för mycket.
Linda Lansing har ärvt sin pappas del av det familjeägda lyxhotellet Flanagans i London. Hennes största rivaler är hennes kusiner Laurence och Sebastian som gör allt för att krossa henne.
En lättläst bok som var ett trevligt tidsfördriv men trots detta så fastnar inte jag... tyckte att historien och dess karaktärer var platta och dessa sexscener blev för mycket för mig. Tror helt enkelt att detta inte var en för min smak just nu...
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.