Dyveke Haugaard

Användarprofil

Bara man é fantastisk : Eddie Meduza

Bok av Börge Hellström och Theodor Lundgren m.fl.
Boken handlar om Errol Leonard Norstedt som alla kände som raggarkungen Eddie Meduza. Boken handlar om hans trasiga uppväxt, hans kärlek till musik och om spriten. Egentligen ville han bara vara Errol men missförstådd av kritikerna så just den genren han ville syssla med slog aldrig. En oerhört intressant bok om Eddie Meduza. Det är lite smärtsamt att lyssna på boken om alla gamla raggarlåtar jag växte upp med. Pappa var ett stort fan av Eddie Meduza så ni förstår att det spelades mycket av den musiken när jag var barn. Just nu vill jag ringa till himlen och berätta för pappa om min läsupplevelse och hur jag uppfattade boken... men det går ju inte.
Rekommenderas för den som är intresserad av raggarkultur

I hjärtat av Ådala

Bok av Åsa Liabäck
En varm och mysig feelgood om Anna som köpt sig en kolonistuga. Jag gillar miljöbeskrivningarna men karaktärerna tycker jag är ganska platta men på det stora hela en mysig bok som jag längtade till.
Den 17 åriga Elizabeth blir av ett misstag vittne till två kallblodiga mord utförd av den ryska maffian. Lite drygt 10 senare får vi möta Abigail som är programmerare och datahacker åt FBI. Hon träffar en polis och vet inte om hon kan öppna upp sig och visa sin riktiga identitet.

Börjar bra och spännande och det blir svårt att sluta lyssna. När man kommer in i andra delen av boken börjar tempot saktas ner och tycker att historien börjar spreta åt olika håll och stundvis tycker jag att det är lite väl mycket fokus på sexscener.
Boken är lång och hade i mitt tycke vunnit på om den kortats ner en aning.
Rekommenderas för den som gillar spänning

Disa

Bok av Denise Rudberg
Boken handlar om de tre tjejkompisarna Disa, Simone och Mercedes. Bokens primära karaktär är Disa som har svårt att falla till ro. Hon har svårt att ta sig för viktiga saker såsom att betala räkningar och städa för att nämna några exempel. Disas liv kompliceras ytterligare när hon träffar Theo som är hennes raka motsats.

En enkel och lättläst bok som var underhållande men inte mer än så. Kul att författaren gjorde en avstickare till sin första genre från historiska romaner och deckare vilket visar att hon är bred i sitt författarskap.

Bröllopsfesten

Bok av Lucy Foley
Jules och Will ska gifta sig på en liten ö utanför Irlands kust. Vi får följa Jules (bruden), Hannah (respektiven till Jules bästa kompis Charlie), Olivia (brudtärna och syster till Jules), Johno (Wills bestman) och Aiofe (bröllopskoordinator). Under festen hittas ett lik. En mördare och det kan bara vara någon av gästerna.

Första halvan av boken är seg och i mitt tycke händelsefattigt. Boken får ett rejält lyft när intrigerna tätnar och alla visar sitt rätta jag! I slutet av boken får man reda på vem som mördats och även vem som gjort det. Eftersom boken speglar de fem karaktärerna kan man på förhand räkna ut att det är någon av dem som mördat.
Språket helt ok. Boken är lättläst och är man inte ett stort fan av deckare så passar denna bra.

En helt vanlig familj

Bok av Mattias Edvardsson
En helt vanlig familj handlar om pappa Adam (präst), mamma Ulrika (advokat) och dottern Stella. Utåt sett är de den lyckliga familjen tills dottern Stella är anhållen för mord. Familjen drabbas av panik. Vi får följa var och en av dem tills det står klart om Stella är skyldig eller oskyldig. En bra och trovärdig historia om hur långt man egentligen är redo att gå för att skydda sin familj.

Jag blev fast från första stund! Bra beskrivning av karaktärerna som jag lätt kunde relatera till. Jag tyckte om att det hoppade mellan nutid och dåtid för det gav en djupare förståelse för varför föräldrarna agerade som de gjorde. Detta är Mattias Edvardssons första bok och jag har redan läst andra boken och måste säga att jag gillade denna bättre!

The Crown

TV-program från Netflix
En fantastisk serie! Jag blev som besatt av serien och kunde inte sluta titta! Väldigt bra gjord och ger en trovärdig inblick i det engelska kungahuset. Se den!!!!!

Lärarinnan

Bok av Danny Wattin
Elin har jobbat utomlands i flera år som lärare. Hon kommer hem och blir utmanad av sin äldre bror att ta ett jobb i den kommunala skolan. För att motbevisa honom tar hon jobbet. Det blir inte som hon väntat sig och ger sig in i en strid mot sin bror som är rektor på friskolan som är ute efter att förstöra den kommunala skolan och de bägge syskonen börjar ett krig!

Boken är lättläst och har sina poäng och i början av boken får jag lite vibbar av den danska serien Rita som är en frispråkig lärare som inte gärna följer reglerna. Men i slutet urartade boken och det blev lite för mycket och då tappade jag lite intresset.
Jag behövde något lättsamt och en hyfsat kort bok. Efter recensionerna hade jag inte så höga förväntningar på denna men jag fick tänka om!!! Smårolig berättelse om väninnorna Carina och Agneta i undre medelåldern. Agneta är den evige skeptikern och realisten medan Carina som lider av sömnsvårigheter har en relation med gift man men det vet hon inte om... även om Agneta anar att han inte är den han utger sig för vara! Jag gillade denna skarpt!! Bra uppläsare!

Hundra skäl att leva

Bok av Richard Roper
Andrew jobbar som dödsfallsutredare för kommunen. Andrew är ensam men det berättar han inte för någon utan han låter kollegorna på jobbet tro att han lever det lyckliga familjelivet med Diane och deras två barn... bara det att familjen inte finns. När nya kollegan Peggy börjar vänds hela Andrews liv upp och ner och han tycker om det. Han måste sluta med lögnen om familjen och hitta ett nytt liv som är på riktigt.

Boken är långsam, sorgsen men ändå finns det något i boken som gör mig glad och hoppfull. Andrew är en modig man som vågar ta det stora klivet.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.