Är intresserad av raggarkultur

Tips för den som...
Dela med dig av dina tips och rekommendationer genom att klicka på pennan.

Bara man é fantastisk : Eddie Meduza

Bok av Börge Hellström och Theodor Lundgren m.fl.
Boken handlar om Errol Leonard Norstedt som alla kände som raggarkungen Eddie Meduza. Boken handlar om hans trasiga uppväxt, hans kärlek till musik och om spriten. Egentligen ville han bara vara Errol men missförstådd av kritikerna så just den genren han ville syssla med slog aldrig. En oerhört intressant bok om Eddie Meduza. Det är lite smärtsamt att lyssna på boken om alla gamla raggarlåtar jag växte upp med. Pappa var ett stort fan av Eddie Meduza så ni förstår att det spelades mycket av den musiken när jag var barn. Just nu vill jag ringa till himlen och berätta för pappa om min läsupplevelse och hur jag uppfattade boken... men det går ju inte.

Bara man é fantastisk : Eddie Meduza

Bok av Börge Hellström och Theodor Lundgren m.fl.
Som uppvuxen i Dalarna och inom "raggarkulturen" så har man självklart hört dom där knasiga, fula och ibland smått bisarra låtarna..
Boken visar upp en annan sida av "raggarkungen" uppväxten, alkoholen, livet.. och när jag idag hör hans låtar så har dom fått en helt ny innebörd, visst är dom obscena men man inser nu att det FAKTISKT finns en tanke och djup bakom dom.