Överraska mig

Surprise Me
Bok av Sophie Kinsella
Sylvie och Dan har en fantastik tillvaro tillsammans efter 10 år som gifta. De har allt man kan önska sig med hem, jobb och barn. Men när de inser att de har flera decennier kvar av sitt äktenskap att leva bestämmer de sig för att göra tillvaron lite mer spännande.
Väldigt bra! Jag gillar att Sophie Kinsella har så unika plotidéer. I det här fallet saknade jag en kärlekshistoria där man får se hur personerna möts, i stället var de redan gifta.
Sophie Kinsella är kanske framförallt känd för sin bokserie Shopaholic men hon har också en speciell talang för att skriva humoristiska, bekymmerslösa och härliga feelgood-romaner. Överraska mig är en sådan.

Boken handlar om de två huvudkaraktärerna Sylvie och Dan, de har varit tillsammans i tio år och befinner sig just nu mitt i livet. De har ett fantastiskt tvillingpar, ett härligt hem som de trivs i och bra jobb. Men när de inser att de har många års äktenskap kvar så bestämmer de sig för att de behöver förändra tillvaron genom att överraska varandra. Ingen av dem kunde nog dock förutse vilka överraskningar som skulle komma.

Kinsella tummar aldrig på humorn i sina böcker och de flesta av hennes böcker är rätt ytliga, lika så denna. Men det är också det som gör dem så lättlästa. Vill man ha en bok att plöja är denna definitivt ett alternativ.