Tjänster och gentjänster

I Owe You One
Bok av Sophie Kinsella
Fixie Farr hjälper alla, förutom sig själv. En dag på ett café ber en man henne att passa hans dator. Hon inte bara passar den – hon räddar den från en katastrof. Mannen vars dator Fixie Farr räddar ber henne höra av sig till honom om hon skulle behöva hjälp. Fixie Farr tänker inte nyttja erbjudandet, men någonting händer som gör att hon ändrar sig.
Den här är underbar! Jag lyssnade på den med duktiga Ellen Jellinek som inläsare och skrattade rakt ut flera gånger.
Jag har inte läst någon bok av Sophie Kinsella tidigare och jag blev glatt överraskad. En sådan varm, mysig, härlig feel good roman med en underbar karaktär som huvudperson. Stundtals kan jag känna igen mig i det hela och allt kring hennes familj. Jag kan varmt rekommendera denna pärla till bok!
Första boken jag läser med Sophie Kinsella och jag älskade den. Så enkel, mysig och rolig i mellanåt. Älskade karaktären i boken och hur man fick följa hennes liv. En trevlig bok som passar perfekt för stunder när man vill ha en mysig lässtund!
Rolig, varm och lättsam bok precis som alla Sophie Kinsellas böcker. Jättehärlig om man vill ha nåt mysigt och romantiskt att läsa.
En glad och rolig bok där huvudpersonen Fixie Farr kämpar för att hålla familjens butik vid liv samtidigt som hon tack vare att hon lyckades rädda en dator undan en olycka får en tjänst till sitt förfogande.
Boken är perfekt underhållning när en vill drömma sig bort en stund. Typisk Kinsella-bok där man skrattar högt flera gånger. Absolut läsvärd!
Jag är en sucker för chicklit. Och denna bok gör en inte besviken. Sophie Kinsella är en av mina favoritförfattare i denna genre och kan sin sak.
Fixie Farr lever för familjens lilla butik. Hennes bror o syster är inte lika förtjusta i densamma. En dag på ett fik blir Fixie sittandes jämte Sebastian. Han ber henne passa hans dator ett ögonblick o hon räddar den från att dränkas när taket rasar in. Detta leder till tjänster o gentjänster. Fixie har sedan tonåren varit förälskad i Ryan o när han kommer hem från L.A o vill träffas blir hon överlycklig.
En härligt mysig bok. Som alltid när det gäller Sophie Kinsella.
Fixie växte upp i butiken Farrs som familjen äger tillsammans. Där spenderade hon all ledig tid tillsammans med sin pappa och när han går bort är det Fixie som tar över rodret. Det var självklart att det var hon av syskonen som skulle ta över driften av butiken då hon, precis som hennes smeknamn säger, är den som fixar saker och ser till att det blir gjort. Aldrig säger hon nej, vad det än må vara.

En helt vanlig dag får Fixie frågan om att passa en dator på ett café. Denna dag skulle sedan komma att förändra hela Fixies liv. Hon inte bara passade datorn från att bli stulen, hon räddade den även från att bli dränkt i vatten och bli förstörd. Datorns ägare blir givetvis mycket tacksam och lämnar ett handskrivet kvitto på en mugg där det står att han är skyldig henne en tjänst, denna är fri för Fixie att nyttja när hon än behöver den.

Förutom att styra upp butiken trasslar också hennes kärleksliv när hennes ungdomskärlek inte kan bestämma sig för vad han vill. Mitt i allt detta blir hennes mamma sjuk och bestämmer sig för att resa till sin syster i Spanien. Under den tiden ställs hela butikens framtid på spel och det är upp till Fixie att ordna det.

Sophie Kinsella är känd för sina romaner och denna gör ingen besviken. Det är en känslostorm utan dess like och man vill bara se hur det går för Fixie, om hon kommer att reda ut allting och alla pusselbitar ska falla på plats. Dock kan jag tycka att boken var något rörig i sin handling emellanåt och det var stundtals svårt att hänga med, kanske för de långa kapitlen.

Boken rekommenderas till alla vuxna och unga vuxna som gillar att läsa kärleksromaner.
Fixie är en sån typisk duktig flicka tjej som alltid vill vara alla till lags och fixa alla problem. Ser hon ett problem så bara måste hon fixa det, oavsett vad, därav hennes smeknamn. Jag tyckte att boken var riktigt rolig, även om jag störde mig lite grann på några av karaktärerna i den. Fixies karaktär är dock riktigt bra och det är kul att se hur hon utvecklas under bokens gång. Enligt mig så är det här en av Sophie Kinsellas bättre böcker. Rolig, härlig feelgood som innehåller lite kärlek och även en karaktär som utvecklas och växer. En mysig läsning.