Sommar på den lilla ön i havet

The Summer Seaside Kitchen
Bok av Jenny Colgan
Flora är säker på att hon gjorde rätt som valde myllret och karriären i storstan framför den ödsliga skotska ö där hon växte upp. Vad fanns det för henne på Mure? En plats där alla har känt henne hela hennes liv, och där ingen någonsin kommer att låta henne glömma det förflutna. Men när en ny klient ger henne ett uppdrag tvingas hon bryskt tillbaka till ön, i ett försök att få med sig de motvilliga öborna i projektet. Plötsligt bor hon åter med sina bröder (alla högljudda bjässar tillsynes oförmögna till grundläggande hushållsarbete) och hennes pappa, det liv hon har kämpat så hårt för att komma bort ifrån. I ett försök att göra sin nygamla tillvaro på ön dräglig bestämmer hon sig för att ta sina matlagningskunskaper och gjuta liv i det dammiga, lilla rosa huset i hamnen. Problemet är bara att öborna hon ska övertyga inte har mycket till övers för Flora, som inte varit tillbaka på ön sedan hennes mamma gick bort. För att kunna lyckas med sitt projekt och komma vidare i livet måste hon sluta fred med de misstag hon en gång gjort. Hon måste bestämma sig för var hennes framtid egentligen finns, och hon måste sluta fly.
11 utgåvor
Välj utgåva
Sommar på den lilla ön i havetSvenska - Pocket
ISBN: 9789176795927
The Summer Seaside KitchenEngelska - Pocket
ISBN: 9780751567724
Sommar på den lilla ön i havetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176795675
Sommar på den lilla ön i havetSvenska - E-bok
ISBN: 9789176795699
Velkommen til Floras sommerkøkkenDanska - Inbunden
ISBN: 9788763855747
Sommar på den lilla ön i havetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176795682
Summer Seaside KitchenEngelska - E-bok
ISBN: 9780751564815
Sommar på den lilla ön i havetSvenska - Pocket
ISBN: 9789176795996
Velkommen til Floras sommerkøkkenDanska - Pocket
ISBN: 9788763861380
Velkommen til Floras sommerkøkkenOkänt
ISBN: 9788763858274
En charmig bok om den lilla ön i havet. Flora återvänder hem efter att hennes mamma gått bort. Hon får ta hand om hennes bröder och pappa, finner kärleken och ärver hennes mammas recept. En mysig historia som ändå är fängslande.
Det här är första delen i serien om den lilla ön i havet. Jag tycker att det är en bra bok som är enkel att hänga med i och jag rekommenderar den och har redan börjat lyssna på del två
En helt underbar bok om bageriet,människorna och atmosfären på den lilla ön i havet.Jag läser om den snart igen.
Flora har lämnat sin hemort, den skotska lilla ön Mure, för jobb i London, och hon har inga planer på att återvända. Men så kontaktar miljardären Colton Rogers advokatbyrån där hon jobbar och behöver hjälp. Han har köpt en stor egendom på Mure och vill nu förhindra att det byggs ett vindkraftverk utanför hans fastighet. Av sin chef Joel, som Flora är hemligt förälskad i, får hon i uppdrag att resa till Mure och övertyga öborna om att inte bygga vindkraftverket.

Flora återvänder motvilligt till gården, sin far och sina tre bröder, övertygad om att hon ska åka tillbaka till London så fort det bara är möjligt. Men självklart blir det inte riktigt så, dagarna går och Flora börjar trivas allt bättre.

Har man som jag läst andra böcker av Jenny Colgan, så känns temat igen. Ung tjej flyttar till landsbygden och provar något nytt och finner sig själv på vägen. Ett par kavaljerer finns självklart inkastade också (för i böcker kryllar det alltid av singelmän, något jag inte upplevt då jag bott på landsbygden). Det skulle kanske kunna kännas tråkigt och fantasilöst, men det är det inte. Det är mer en känsla att man vet ungefär vad man får, fast på ett bra sätt. När jag sätter mig och öppnar boken, är jag ganska säker på att det kommer bli en trivsam upplevelse som kommer få mig att längta efter att åka till Skottland och äta massa god mat (för precis som i böckerna om Polly och strandcaféet har maten en inte oväsentlig roll i den här berättelsen, och det är så ingående beskrivet att det vattnas i munnen på mig). Och precis så blev det. En sådan där mysig bok som man vill kura upp sig i fåtöljen och begrava sig i och drömma sig bort. 
Ännu en bra mysig bok av Jenny Colgan. Denna gång tar hon med oss till en liten ö långt ut i Atlanten. Lik bra som hennes tidigare böcker och kommer alltid läsa allt hon skriver.
Jag hade ganska höga förväntningar för den här boken då jag älskar Skottland, men tyvärr fastnade jag inte alls för den. Nästan så fort jag tog upp den så tappade jag koncentrationen, och det gjorde att det tog väldigt lång tid att läsa ut den också trots att den var relativt kort. Jag kan inte sätta fingret på om det var handlingen jag inte tyckte om eller karaktärerna, eller var det kanske båda?
Älskar verkligen denna författare. Läser nonstop tills böckerna är slut. Denna bok är så läsvärd.
Känns som om man är en i boken och för varje ny bok längtar man mer och mer efter nästa