Sommar på den lilla ön i havet

The Summer Seaside Kitchen
Bok av Jenny Colgan
Flora är säker på att hon gjorde rätt som valde myllret och karriären i storstan framför den ödsliga skotska ö där hon växte upp. Vad fanns det för henne på Mure? En plats där alla har känt henne hela hennes liv, och där ingen någonsin kommer att låta henne glömma det förflutna. Men när en ny klient ger henne ett uppdrag tvingas hon bryskt tillbaka till ön, i ett försök att få med sig de motvilliga öborna i projektet. Plötsligt bor hon åter med sina bröder (alla högljudda bjässar tillsynes oförmögna till grundläggande hushållsarbete) och hennes pappa, det liv hon har kämpat så hårt för att komma bort ifrån. I ett försök att göra sin nygamla tillvaro på ön dräglig bestämmer hon sig för att ta sina matlagningskunskaper och gjuta liv i det dammiga, lilla rosa huset i hamnen. Problemet är bara att öborna hon ska övertyga inte har mycket till övers för Flora, som inte varit tillbaka på ön sedan hennes mamma gick bort. För att kunna lyckas med sitt projekt och komma vidare i livet måste hon sluta fred med de misstag hon en gång gjort. Hon måste bestämma sig för var hennes framtid egentligen finns, och hon måste sluta fly.
En charmig bok om den lilla ön i havet. Flora återvänder hem efter att hennes mamma gått bort. Hon får ta hand om hennes bröder och pappa, finner kärleken och ärver hennes mammas recept. En mysig historia som ändå är fängslande.
Det här är första delen i serien om den lilla ön i havet. Jag tycker att det är en bra bok som är enkel att hänga med i och jag rekommenderar den och har redan börjat lyssna på del två
En helt underbar bok om bageriet,människorna och atmosfären på den lilla ön i havet.Jag läser om den snart igen.
Flora har lämnat sin hemort, den skotska lilla ön Mure, för jobb i London, och hon har inga planer på att återvända. Men så kontaktar miljardären Colton Rogers advokatbyrån där hon jobbar och behöver hjälp. Han har köpt en stor egendom på Mure och vill nu förhindra att det byggs ett vindkraftverk utanför hans fastighet. Av sin chef Joel, som Flora är hemligt förälskad i, får hon i uppdrag att resa till Mure och övertyga öborna om att inte bygga vindkraftverket.

Flora återvänder motvilligt till gården, sin far och sina tre bröder, övertygad om att hon ska åka tillbaka till London så fort det bara är möjligt. Men självklart blir det inte riktigt så, dagarna går och Flora börjar trivas allt bättre.

Har man som jag läst andra böcker av Jenny Colgan, så känns temat igen. Ung tjej flyttar till landsbygden och provar något nytt och finner sig själv på vägen. Ett par kavaljerer finns självklart inkastade också (för i böcker kryllar det alltid av singelmän, något jag inte upplevt då jag bott på landsbygden). Det skulle kanske kunna kännas tråkigt och fantasilöst, men det är det inte. Det är mer en känsla att man vet ungefär vad man får, fast på ett bra sätt. När jag sätter mig och öppnar boken, är jag ganska säker på att det kommer bli en trivsam upplevelse som kommer få mig att längta efter att åka till Skottland och äta massa god mat (för precis som i böckerna om Polly och strandcaféet har maten en inte oväsentlig roll i den här berättelsen, och det är så ingående beskrivet att det vattnas i munnen på mig). Och precis så blev det. En sådan där mysig bok som man vill kura upp sig i fåtöljen och begrava sig i och drömma sig bort. 
Ännu en bra mysig bok av Jenny Colgan. Denna gång tar hon med oss till en liten ö långt ut i Atlanten. Lik bra som hennes tidigare böcker och kommer alltid läsa allt hon skriver.
Älskar verkligen denna författare. Läser nonstop tills böckerna är slut. Denna bok är så läsvärd.
Känns som om man är en i boken och för varje ny bok längtar man mer och mer efter nästa