Julafton på den lilla ön i havet

Christmas on the Island
Bok av Jenny Colgan
Snart är det jul i höglandet och på Mure, högt upp i norr. Flora fantiserar om julmys och tända brasor, men måste ta mod till sig för att tala om att hon är gravid med sin tidigare chef. Under samma tid ska Saif och hans barn fira sin första jul i det nya landet, utan barnens mamma.
Jag vill bo på den lilla ön Mure, utanför Skottlands norra kust.
De verkar ha en så fin gemenskap där och alla verkar vilja alla så väl.
Man vill kliva in i boken och vara där.
Det verkar så härligt och pittoreskt med de små affärerna och kullerstensgatorna och det vilda och vackra havet där vågorna alltid rullar in..

Bokens huvudperson Flora är vänlig, snäll och hjälpsam och hennes bageri är oerhört populärt för öns befolkning.
Man känner doften av alla goda kakor som bakas där.

Boken handlar om kärlek, om kärlek som är ganska ny och där det kan vara svårt att berätta när man blir gravid då det är komplicerat.
Eller om kärlek där en i förhållandet har cancer och är på väg att dö.
Eller om kärlek och attraktion som uppstår under en länge tid där en av dom inte vill kännas vid det för han är inte redo för att han saknar sin fru och inte vet vart hon är.

Åh det är så bra! Det är så varmt och härligt och så fint beskrivit.
Och man blir alldeles glad, även om boken också på sina håll är sorglig.
Boken fick mig att komma i perfekt julstämning.
En underbar feelgood.
Supermysig uppföljare utav Jenny Colgan funkar såklart perfekt vid jul men även andra kalla mörka vinterdagar då man bara vill krypa in i en bok och undfly vardagen.
En mysig feelgood julroman som handlar om Flora som blivit gravid med sin före detta chef Joel och hon har inte berättat det för honom. Hon vet inte hur han kommer reagera då han haft en jobbig uppväxt. En mycket bra bok av en av mina favorit författare
En liten söt bladvändare om livet på ön Mure där vi får följa några av lokalbefolkningen. Colter är mår allt sämre, läkaren Saif kämpar på med sina tvivel om han och pojkarna är på rätt plats, Flora bär på en stor hemlighet och vet inte hur hon ska berätta för pojkvännen Joel.. julen närmar sig och vi får vara med på en resa mot jul och frid - och oväntade händelser och besök. Läs och njut!
Spännande fortsättning på en serie men går lika bra att läsa fristående eftersom man får en recap av vad som hänt tidigare i början av boken. Lika mysig som Colgans tidigare.
Ännu en härlig feelgood bok av Jenny Colgan. Det närmar sig jul och Floras kärlek ska komma till ön... men hon är gravid och hur ska det mottas?
Läkaren från Syrien saknar sin försvunna fru och har svårt att komma till ro på ön.
Intriger, kärlek och kyla blandat med värme.
Älskar hennes böcker. Hon är verkligen queen av feelgood.
Jag känner med Flora och Joel , med Saif och hans barn . Jag känner det kalla vinter och hårda vindar som blåser i ansiktet, jag känner doften av nybakat från Floras bageri ... Jag känner mej som en del av det lilla samhället på Mure .
Fantastisk mysbok !
Den tredje boken i serien om den lilla ön i havet.
Jag har längtat efter att få läsa fortsättningen om livet på den mysiga skotska ön Mure.

Julen närmar sig och Flora upptäcker att hon är gravid men har ingen aning om hur hon ska berätta det för Joel som fortfarande lider av sin trasiga barndom.
Läraren Lorna är olyckligt kär i öns läkare Saif.
Fintan och hans man kämpar mot cancern som sakta bryter ner Colton.

En lättläst feelgood bok som innehåller kärlek, skratt, sorg och komplicerade relationer. Boken har fina miljö och personbeskrivningar.
Så mycket julmys som det bara går i en bok. Återigen får vi följa livet på ön. Lantlig miljö kring havet, helt underbar bok om familje drama och kärleksbekymmer. Ett måste att läsa för er som älskar colgans böcker.
Som alltid så skriver Jenny en varm och mysig roman. Jag älskar att få fortsätta följa med på Floras och resten av karaktärernas resa. Julstämningen är på topp och Jenny skildrar en fantastisk berättelse om kärlek.
En bok att kura i soffan med. En mysig varm och familjär berättelse som trots att den behandla nyanlända flyktingar, familjeintriger och Sjukdomar aldrig blir kall eller hård. Den innehåller massor av kärlek och gemenskap.Man får inblick i öbornas vardag och får en känsla av att leva på en liten karg ö.
En underbar feelgood om jul i bageriet på den lilla ön i havet.Kärlek och mys finns också med.Mycket läsvärd.
Jenny Colgan är en författare som skriver böcker inom feelgood-genren. De utspelar sig ofta i de nordligaste delarna av Storbritannien och miljöbeskrivningarna är en stor del av böckernas speciella karaktär. Hon har skrivit flera olika serier med böcker, till exempel en om det lilla bageriet på strandpromenaden. Julafton på den lilla ön i havet är senaste delen i en serie. Tidigare delar heter Sommar på den lilla ön i havet och Tillbaka till den lilla ön i havet.

Vad handlar boken om?
Flora är bokens huvudperson och hon har råkat bli gravid med sin före detta chef - något hon inte vågat berätta för honom eftersom han nyligen haft ett stort sammanbrott. En annan viktig karaktär i boken är Floras bästa väninna och inte minst Saif, mannen hon är förälskad i. Saif har flytt från Syrien och är egentligen också förälskad, men han har en fru. En fru som han inte har en aning om var hon är. Är hon ens i livet?

Livet på den lilla ön går vidare. Man får träffa karaktärerna som fanns i de tidigare böckerna och relationerna är minst lika komplicerade som tidigare. Hur ska julen bli? Kan det bli en fin jul när allt är så trassligt som det är? Kanske är det ändå möjligt.

Vad är bra med boken och vad är inte lika bra?
Den mycket speciella lilla ön och skildringarna av miljön där är något av det bästa med boken. Det är beskrivet så att det är lätt att drömma sig bort och önska sig dit. Uppsättningen av olika personer, där många är rätt speciella karaktärer, är också ett plus. Tyvärr hade språket kunnat vara lite bättre, även om det känns som att Jenny Colgan gjort framsteg sen hennes tidigare böcker.

Vem skulle den här boken passa?
Det här är framför allt en lättläst och mysig bok. Den är inte fri från smärta. Relationerna kan vara trassliga, sjukdomar, död och krig finns med, men det är ändå en feelgood-bok. Vissa personer verkar allergiska mot genren, men många tycker att det är en skön avkoppling, en läsning att vila i. Boken passar nog framför allt dem som redan vet att de gillar feelgood. Inte minst gäller det ju eftersom det är tredje delen i en serie, den passar helt enkelt dem som läst och gillat de första två böckerna.