En avlägsen kust

A Very Distant Shore
Bok av Jenny Colgan
På denna lilla fridfulla, skotska ön Mure bor Lorna. Här hjälper alla varandra, men så kommer den dagen när deras läkare ska pensionera sig. Då finns det ingen som vill ta över hans jobb. Samtidig, på ett flyktingläger som ligger långt från Mure, bor läkaren Saif, och han hjälper där en liten pojke som skurit sig illa. Saif kallas till ön Mure, för att bli deras nya läkare.
Som jag har längtat efter att få läsa denna bok! Den är otroligt lättläst och sidorna flyger fram. Jag hade gärna haft den längre men jag antar att man inte kan få allt, alltid.
Boken hade dock fått ett högre betyg om den varit lite längre och relationerna utvecklats lite mer. Men med det sagt, boken är mysig och den passar så väl att läsa på semestern som uppkrupen i ett hörn i soffan en regnig dag.
Jag har tidigare läst alla Jenny Colgans böcker i serien "Den lilla ön i havet" och har gillat dem.
I den här boken är det Saif och Lorna som är huvudpersonerna som man tidigare har träffat på i de andra böckerna.

Det är lätt att komma in boken och det känns som hemma direkt med alla välbekanta miljöer och karaktärer. Även om berättelsen innehar tunga ämnen så är det lättsmält feelgoodläsning. Det är en kort roman som jag tycker är lite i kortaste laget, berättelsen blir lite ytlig och hinner aldrig gå ner på djupet. Jag hade önskat att vi fått lära känna Saif mycket mer. Det känns som man fick lära känna honom bättre i serien på den lilla ön i havet än i den här kortromanen. Boken är perfekt att läsa när läslusten svajar lite och tyngre böcker känns övermäktiga. Den är otroligt lättläst med ett luftigt typsnitt och med sin charm och Jennys välbekanta stil är det mysigt att åter befinna sig på Mure.
En avlägsen kust är en charmig liten historia som utspelar sig före serien om Flora och den lilla ön. Jag hade tänkt läsa första delen i serien först, men bestämde mig sedan för att ta denna istället. Jag hoppas den tillför lite mer till serien när jag börjar med den.

Denna lagom tjocka lilla bok handlar om Lorna och Saif, två karaktärer från serien, och hur de träffades. Det känns mysigt att åter befinna sig i en av Jenny Colgans romaner, men samtidigt finns det ett allvar i denna. För mig lockar den till mer läsning om den lilla ön, och jag skulle säga att vem som helst som inte läst serien också kan läsa den.
Recension ? En avlägsen kust av Jenny Colgan

Mycket lättläst och välskriven bok som jag läst ut på en kväll. Älskar sättet Jenny skriver på lättsamt och intressant historia. Precis sån här bok jag behövde läsa nu. Jag rekommenderar den starkt.
En äkta feelgood.
Älskar omslaget på boken.
Betyg blir ???? av 5
Ytterligare en fantastisk pärla i Colgan serien där man återigen får följa Lorna och Flora på ön Mure. Denna gång är det genom Lornas ögon och mycket handlar om henne och Saifs förhållande och hur de träffades.
Som alla av Colgans feelgood så smälter man som smör när man läser denna. Charmig och underhållande som vanligt. Dock är boken väldigt kort och med stora teckenstorlek vilket gör att du läser ut den för snabbt. Det känns lite lite läsning för att vara en feelgoodroman.
Jag gillade den här boken, var på jakt efter en feelgood och den här hade lite svärta också. Vill inte spoila vad som händer men jag var inte helt beredd på den vändningen. Det här är berättelsen om hur Lorna och Saif träffas för första gången och är en kompletterande bok/kortroman till böckerna om Flora (Den lilla ön i havet trilogin) då den utspelar sig på samma ö. Då boken inte är jättelång kan jag inte avslöja för mycket med risk för spoilers, men det var kul att få läsa lite mer om vad som händer på ön Mure ur lite andra perspektiv. Man behöver dock inte ha läst böckerna om Den lilla ön i havet för att kunna läsa denna.