Drömmen runt hörnet

Where the Light Gets In
Bok av Lucy Dillon
"Drömmen runt hörnet" är Lucy Dillons åttonde bok på svenska, en varm feelgoodroman med ingredienser som hemlig kärlek och härliga hundar. Här handlar det om Lorna som har sökt sig tillbaka till Longhampton för att förverkliga en dröm. Lorna är plågsamt medveten om att hon måste hantera spöken från det förflutna. Hennes förr så tajta familj har splittrats och slutat att prata med varann. Och själv har hon en hemlig kärlek. Av sin väninna Betty har hon lärt sig att mod är något man sätter på sig som rött läppstift, även om paniken bultar i kroppen. Nu känner sig Lorna ungefär lika modig som Bettys ängsligt darrande tax. Men till slut vågar hon öppna sig mot livet och kan se världen med nya ögon. Det är aldrig för sent att börja om!
När du väl plockar upp den här boken blir det svårt att lägga ner den. Den har allt och lite till...
Rekommenderas för den som gillar feelgood
En varm och intensiv historia. Jag gillar hur Lucy väver samman olika öden till Lorna. Lorna är en karaktär jag gillar som verkar vara en sådan medmänniska man vill ha nära. Boken ger mig också tankar kring hur vi kanske alla skulle bli en bättre medmänniska och hjälpa andra som inte har det så lätt eller kanske rentav är väldigt ensamma. Klart läsvärd!
En klassisk feel good bok, kanske att läsa mellan andra böcker. Man får följa galleristen Lorna en tid efter att hon valt att lämna London för att flytta hem. Hon väljer att använda de sista pengarna från föräldrarnas arv för att köpa ett lokalt galleri. Sedan gäller det att få det att blomstra!

Kanske att jag tycker att boken var 100 sidor för lång. Men språket är enkelt och man kan slappna av under tiden man läser!
En riktigt bra bok i genren feel good. Vi får följa Lorna under en period i hennes liv där det händer mycket både med henne och människorna runt omkring henne. Författaren lyckas verkligen binda ihop karaktärernas berättelser och minnen med Lornas egna berättelser.
En riktigt mysig, hjärtvärmande feelgood. Välskriven och språket som används gör den lätt att ta till sig. Huvudpersonerna berör, och även berättelsen. Så vacker bok om kraften i att tro på en person när ingen annan tycks göra det.