Stina Fransson

Användarprofil

The Adjustment Bureau

Film från 2011 regisserad av George Nolfi
The Adjustment Bureau är en film som jag kan se om många gånger! Den handlar om att det finns en högre mystisk makt där folk arbetar för att styra våra liv. De ändrar människors öden och förutbestämmer hur och vad som ska hända i våra liv. Politikern David träffar balettdansösen Elise och de vill inget annat än att fortsätta träffas. Men den mystiska makten gör allt för att deras vägar aldrig ska korsas igen. En spännande film som för tillfället har 7,0 i betyg på IMDb. Den får fyra stjärnor av mig i betyg, mest för att jag mellan gångerna jag sett den ofta glömt bort handlingen och jag hade gärna velat att den vore mer minnesvärd.
En mysig vardagshistoria om hur hunden Oogy räddades och kom till att bli en älskad familjemedlem. Oogy hade några tuffa månaders start i livet men det vände den dagen han mötte Larry och hans familj. Oogy hade använts som byteshund för träning av kamphundar och var mycket skadad när han hittades. Hans ansikte är därför lite snett och skevt men det är förstås insidan som räknas och den innehåller mycket kärlek.

Boken är trevlig och lättläst men den har ingen handling som man fastnar i och jag skapar tyvärr inte heller något djupare intresse varken för Oogy eller hans familj. Söt bok men den hade behövt något mer.
Sierra Burgess is a Loser är en typisk amerikansk tonårsfilm. En kille börjar prata med skolans hejaklacksledare på en diner och frågar om hennes nummer. Hon ger honom avsiktligt fel nummer och han börjar smsa huvudpersonen Sierra i tron om att det är hon han mötte tidigare. De klickar och Sierra får allt svårare för att hålla hemligt vem hon verkligen är. En härligt lättsam feelgoodfilm.

Lektioner i kärlek

Bok av Lucy Dillon
Lektioner i kärlek handlar om Jeannie som trodde sig ha hittat sin livs kärlek i Dan. Men förhållandet har gått fort fram och redan efter några månader tillsammans friade Dan till Jeannie. Nu när de ska gifta sig drabbas Jeannie av panik - hon känner ju knappt Dan. Dan råkar ut för en hemsk olycka och Jeannie får tid att sortera sina känslor i sin nya bostadsort: Longhampton. I Longhampton får vi möta flertalet huvudpersoner från Lucy Dillons tidigare böcker och såklart hundar.

Boken är en fantastisk feelgoodroman som man inte kan lägga ifrån sig. Lucy Dillon gör en verkligen aldrig besviken.

24 goda gärningar

Bok av Jenny Fagerlund
24 goda gärningar är en mysig feelgoodroman där man får följa Emma och hennes väg tillbaka till livet efter att hennes man dött två år tidigare. Hennes syster Magda tjatar på henne om att hitta en fritidsaktivitet och Emma kommer till slut på en något udda hobby - hon ska göra 24 goda gärningar. Gärningarna håller henne sysselsatt både i tankarna och i verkställandet och hon lär känna många nya, fantastiska människor på vägen. Boken är varm och lättsam och man känner med Emma. Absolut läsvärd.

Heroes of Might and Magic III

Spel från 1999 utvecklat av New World Computing
Heroes III är ett klassiskt turbaserat stategispel som håller fantastisk klass än idag. Spelet innehåller flera välutvecklade kampanjer i olika svårighetsgrader men det går också utmärkt att spela fristående banor antingen ensam eller tillsammans med någon. Man utgår från sitt slott och utforskar världen tillsammans med sin eller sina hjältar och de flesta banor går ut på att slå ut motståndarna men vissa går ut på att till exempel hitta den heliga gralen eller en specifik artefakt. Spelet är oerhört snyggt och spelmusiken förhöjer spelupplevelsen ytterligare. Ett klassiskt spel som alla älskar!
Balladen om sångfåglar och ormar fungerar som en fristående uppföljare till triologin om Katniss Everdeen och Hungerspelen. Boken skildrar Coriolanus Snow och hans liv i huvudstaden. Snow är mentor till en av de utvalda från distrikten och man får genom honom en helt annan inblick i Hungerspelen än vad man fått i tidigare böcker då han befinner sig på utsidan av spelen och gör allt för att hans spelare ska vinna. Boken är fantastiskt spännande och författaren målar upp en perfekt bild av karaktärerna och miljön.

Balladen om sångfåglar och ormar är välskriven och i vissa avseenden skulle jag säga att den till och med är bättre än den tidigare triologin om Hungerspelen då det känns som att Suzanne Collins vuxit som författare och språket är mer nyanserat än tidigare.

En dag i december

Bok av Josie Silver
Denna feelgoodroman skildrar Laurie, hennes bästa kompis Sarah och Jack. Karaktärerna är tydligt beskrivna och man ser dem framför sig när man läser boken och det är lätt sätta sig in i deras känslor. En dag ser Laurie en kille på en busshållplats som hon blir direkt förälskad i. Hon berättar om honom för sin bästa kompis Sarah och de båda letar efter Lauries själsfrände över hela London. Laurie kan inte släppa taget om sina känslor men det blir mer och mer komplicerat.

Boken är mysig, avkopplande och lättläst. Man fastnar lätt i boken redan från början men den har ingen handling som dröjer sig kvar långt efter att man läst den.

Gilmore Girls

TV-program från Netflix
Gilmore Girls handlar om mamman Lorelai och dottern Rory Gilmore och deras liv. Lorelai är en karaktär med mycket humor och en del sarkasm. Hon är en stark och självständig person som blev gravid med Rory när hon var bara 16 år gammal. Rory är smart och gillar att läsa. Hon har toppbetyg i skolan och hennes stora dröm är att komma in på Harvard. Alla personerna i TV-serien är lätta att relatera till på ett eller annat sätt och det är roligt att följa de olika karaktärerna och deras relationer.

Gilmore Girls är en TV-serie med stor komfortkänsla. De snabba dialogerna är roliga och det är lätt att önska att man bodde i Stars Hollow.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.