Recensioner av Mikaela Skantz

Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr 

Betyg 5
En sån vacker roman att man vill gråta. Det är en njutning att läsa Doerrs språk och sjunka in i berättelsen.

Det första chiffret av Denise Rudberg 

Betyg 4
Jag älskar Denise Rudbergs serie om Marianne Jidhoff och var himla nyfiken på den här romanen. Vad roligt det är när författare visar att de kan skriva i olika genren och gör det bra. Den här historiska romanen känns välskriven och jag gillar alla tre karaktärerna. Nu har del två kommit och jag ser fram emot att få följa de tre smarta kvinnorna!

En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon-McKenna 

Betyg 4
Om du vill läsa en riktig feelgood roman, är den här ett praktexempel. Stämningen är mysig med mycket hjärta. Du vet att det kommer att sluta bra och det är en del av charmen :)

Vi mot er av Fredrik Backman 

Betyg 5
Jag älskar Fredrik Backmans böcker och denna var inget undantag. Han kan verkligen skriva och även beskriva hur den mänskliga naturen fungerar. Om jag skulle säga något jag ville ändra på är det de många planteringar som han placerar. Annars, urbra!

Somna & somna om av Linda Wirén 

Betyg 5
I denna lilla godbit finns det många bra tips om sömn och vad man gör när sömnen inte kommer.
16 olika personer har bidragit med varsitt kapitel och de har alla sin expertis. Det är en zonterapeut, psykolog, fysioterapeut, naprapat, yogalärare och många fler som ger sina bästa tips för att ha den bästa sömnen man kan ha. Jag fastnade mest för kapitlet om zonterapi och hur man ska trycka på olika punkter för att få musklerna i käken att slappna av.

Om du vill ha många tips och trixa rekommenderar jag verkligen den här boken. Det är intressant och lärorikt att läsa vad de alla ger för råd.

Lärarinnan av Danny Wattin 

Betyg 5
Fy rackarns vilken bra bok!! Jag skrattade sååååå mycket

Renoveringsobjekten av Eli Åhman Owetz 

Betyg 5
4,5 stjärnor

Jag gillade verkligen författarens förra roman "Brevvännerna" och det var med stor förväntan jag började läsa denna. Det är en fristående fortsättning på Brevvännerna.

Susanne, som är Eriks ex-fru från Brevvännerna, har sagt upp sig från sitt jobb på en arkitektfirma för att bli sin egen och ta konsultuppdrag. Hennes första uppdrag blir att rita om en gammal skofabrik till konferensanläggning i orten Grävinge. Det verkar vara ett toppenuppdrag tills ägarna berättar vad de vill riva alla gamla hus längs fabtiksgatan... Då blir uppdraget inte lika roligt för vad ska hända med alla som bor på gatan? De kommer att bli utkastade och hemlösa. Susanne som har lärt känna dem som bor där, är kluven. Är uppdraget värt att riskera sin vänskap med de boende som hon kommit nära?
Susanne är en karaktär som är lätt att tycka om liksom de boende på gatan. Handlingen går i ett bra tempo och man vill bara höra mer och mer

För in de döda av Hilary Mantel

Betyg 5
Det här är andra delen i serien om Thomas Caldwell och den är välskriven, spännande och fascinerande. Hilary Mantel kan skriva! Den känns historiskt korrekt och miljöskildringarna är topp.

Näktergalen av Kristin Hannah 

Betyg 5
Den här skönheten är en av mina favoriter, I alla kategorier. Spännande, bra karaktärer och högt tempo. Jag älskar historiska romaner och denna levererar på alla punkter. Läs den!!

Daisy Jones & The Six av Taylor Jenkins Reid 

Betyg 4
Jag älskade författarens förra bok "Evelyn Hugo..." och gav den 5 stjärnor så mina förväntningar på denna var skyhöga. Tyvärr levde den inte riktigt upp till dem utan blev bara 4 stjärnor p g a att jag inte riktigt gillade Daisy Jones. :( Synd, för författaren skriver verkligen bra!