Marie Holmgren

Användarprofil
Är väl inte politiskt rätt att kalla boken för grabbig men jag gör det ändå.

Johan är en slarver som inte lyckas sådär jättebra med någonting han tar sig för men han beskrivs ändå med värme och man kan inte läta bli att tycka om honom. Helt ärligt tycker jag att han var en riktigt bra terapeut på det stora hela.

Hans utveckling från slarver till lite mindre strulpelle var bra beskrivet. Och hjärtat blöder lite för honom när man får veta anledningen till att hans drömmar gick i kras

Winston in my heart ♥️

The Forever Girl

Bok av Jill Shalvis
Jill Shalvis tillhör en av mina absoluta favoritförfattare. Men ledsamt nog gillar jag inte den här boken speciellt mkt.

Finns ingen riktig kemi mellan karaktärerna utan mest en massa gnäll att ingen kan älska mig för att jag var fosterbarn. Därför kan ingen någonsin tycka om mig och framförallt inte de personer som både säger och gör allt för att visa att det inte stämmer.

Brudgummen är en stor skit som låter sin mamma styra och ställa som man vill vilket är ovanligt för en Shalvis bok då alla karaktärer brukar vara sympatiska och lätta att tycka om. Så Tillslut kände jag bara att nää.

Tyvärr för jag hade verkligen sett fram emot boken. Den Shalviska Humorn glimtar till ibland men inte alls lika träffsäkert som den brukar. Bästa med hela boken var den sneakpeak man fick på nästa bok i serien som kommer i juni

Home Stretch

Bok av Graham Norton
Inte min favorit bland Grahams böcker mkt pga tidshoppen som gjorde mig förvirrad. Jag minns inte vilket årtal det stog förra gången. Jag föredrar när det står 10 år senare, 2 månader senare etc.. Då hänger jag med... Kändes väldigt förvirrad när det helt plötsligt gått närmare 20 år vid ett tillfälle.

Lite mycket nej vi berättar inte det för för varandra vilket gör att fler mår dåligt vilket gjorde mig frustrerad. Säkert en fullt naturlig känsla med tanke på innehållet men ändå frusterande att läsa.

Den vuxna Connor skulle behöva en ordentligt skakning för att vakna upp och sluta leva i det förflutna.

Ska man läsa en Graham Norton bok så tipsar jag istället om the Holding Eller A keeper

Hade laddat in den på min storytelreader vilket gjorde den lite svårläst då man inte kan välja stl eller utseende då och det blev väldigt mkt kompakt text. Bra att man kan ladda in andra böcker men ingen höjdare för läsupplevelsen

Minns oss som nu

Bok av Anna Lönnqvist
Oj vad jag är kluven till denna bok. Å ena sidan tycker jag hon fått bra kemi mellan Thea och Tim men det här med att tråna efter sin ungdomsförälskelse i 18! År är enligt mig inte alls fint utan mer stört och det var då fasligt mkt hemligheter och tragik i allas förflutna. Och det här med att jag ska aldrig mer älska någon för jag har fått hjärtat brustet är jag allergisk mot.

Ganska fåniga hemligheter också. Kommer ändå ge författaren en till chans då grunden i boken och kemin mellan huvudpersonerna var bra.

Tistelhonung

Bok av Sara Paborn
Att jag inte tycker som alla andra är väl ingen nyhet vid det här laget men även om jag inte gillar alla böcker kan jag ändå (oftast) förstå vad det är som tilltalar andra.

Men här går jag bet faktiskt. Jag begriper verkligen inte vad som gjort att denna förtjänade en nominering till årets bok. Ska vara att det påminner lite om en Bergman film då med sitt långsamma tempo, deprimerad huvudperson och ingenting händer eg.

Den hade dock kunnat vara en helt ok berättelse om 50 Talets Sverige om man hade struntat i Ebbas historia för den förstörde mest. Och "olyckan" blev lite men kom igen seriöst! kom man inte på nåt vettigare för att driva handlingen framåt.

Så nej inte en bok för mig och är det här standarden på dom som blir nominerad till årets bok tänker jag inte anstränga mig i onödan för att läsa alla. (Med det sagt så gillade jag Camilla Grebes bok, men den läste jag innan den blev nominerad. )

Klubben för lyckliga slut

Bok av Caroline Säfstrand
En bok som passar mig perfekt. Caroline Säfstrand har en förmåga att beskriva sköra människor på ett att som får mig att känna det dom känner utan att det blir för mörkt. Man känner skörheten men också styrkan och hoppet som sakta börjar spira längst där inne.

En underbar bok helt enkelt Läs den!

Hörlurar som present

Hörlurar är faktiskt något både jag och ungdomarna alltid blir glada över att få för man har en tendens att antingen tappa bort Eller så går dom sönder. Jag använde rmina mest till ljudböcker och på gymet och tonåringarna på bussen för att få vara ifred en stund.

Biobesök som present

Presentkort på bio är den perfekta presenten till ungdomar som inte annars har råd med bio och snacks med kompisar. Presentkort för 2 är extra bra så kan dom bjuda med någon
En presentkorg är det bästa man kan få och ge. Den är så lätt att göra personlig. Jag brukar utgå från personens intresse. Min kompis som gillar hockey och öl fick tex lite olika ölsorter en autograf av sin favoritspelare, hockeysmurf, upp låsbart ölkyl mm. En Annan kompis fick filmen stolthet och fördom BBC versionen som är 6 Tim en ansiktsmask att använda under tiden, fotmask och varma sockar, lite snacks, värmeljus, ljuslykta mm

The Cookbook Club

Bok av Beth Harbison
En lite småscharmig bok kan jag nog sträcka mig till att påstå.. Kemin mellan Margo och Jack (tror att han heter så) är bra och historien om Aja lite söt och förhållandet med "svärmor" förvånar. Fick tänka ett tag innan jag ens kom ihåg Tristas historia dock .

Lite väl snabbt avslut. Helt plötsligt hoppar det fram 1 år eller nåt och jag kände att oj vad hände här, trodde först att det fattades några sidor... Läste ut den förra veckan och minns inte en som det var 1 år eller 6 månaders hopp.. Så ja ni märker ju hur minnesvärd boken är. Så svaret på frågan om det är nån man måste läsa förstår ni nog.. Underhållning för stunden men besviken på det snabba slutet och inget jag lagt på minnet.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.