Recensioner av Julia

Europa pandemus av Peter Westberg

Betyg 4
Europa Pandemus är en spännande, lättläst och actionfylld bok! Du kommer aldrig kunna slappna av när du läser denna bok, oron och stressen finns i hela kroppen, på ett bra sätt, ända tills boken är slut. Och för ett taskigt skrivet slut av Peter Westberg.. Ingen går någonsin säker i Europa Pandemus!

Falsksken av Sara Engström 

Betyg 4
Beskrivning av boken var så intressant och gjorde mig väldigt nyfiken. Jag var förvånad över hur mörk boken var, på ett bra sätt.

Det tog mig kanske 100 sidor innan jag började förstå och följa med ordentligt i boken. Efter dessa 100 sidor kändes det mer sammanhängande för mig, då hade jag lärt känna karaktärerna och förstod bättre hur deras värld såg ut.

Falsksken är en perfekt bok för läsare som tycker om mörkare fantasy blandat med folktro!

Falsksken är rå, unik och fängslande!

Författaren har skapat trovärdiga och säkra karaktärer som för boken framåt. Jag ser gärna att det kommer en uppföljare till boken.

Hjärtats bokhandel av Veronica Henry 

Betyg 3
Hjärtats bokhandel är en väldigt mysig och fin feelgood bok med karaktärer som jag tror många kan relatera till på flera sätt!
Ammaseus Horisont är en unik och klurig bok som verkligen kan uppskattas på flera sätt. Jag uppskattade den eftersom den var helt olikt något jag läst tidigare. Att läsa en AIs tolkning var intressant!

Jag rekommenderar Ammaseus Horisont till läsare som gillar dikter eller fascineras av AI!

Cilkas resa av Heather Morris

Betyg 5
Cilkas resa är en rå och hjärtskärande bok, men den är också enastående och fantastisk att läsa!

Författaren är lysande på att beskriva saker som får mig att verkligen förstå och komma in i boken. Hon har också skrivit karaktärerna i boken på ett sätt som jag aldrig upplevt förut. Skrivsättet är fenomenalt!

Cilkas resa är en viktig bok som alla som kan borde läsa. Boken innehåller så mycket orättvisa och sorg men det finns också ett litet hopp!

Jag blir glad när jag läser om en sådan stark huvudkaraktär. Hon gjorde allt för att överleva, hon ville andra väl och skapade bättre liv för andra.

Renoveringsobjekten av Eli Åhman Owetz 

Betyg 4
Renoveringsobjekten är en mysig och lättläst bok med charmig miljö och varma karaktärer!

Boken tar upp etik, är det rätt eller fel att genomföra arbetsuppdraget hon får? Jag gillar att vår huvudkaraktär gör sin research om konsekvenserna som kan uppstå.

Kanske hade jag extra höga förväntningar på denna bok då författaren är nominerad till årets bok i år med hennes bok Brevvännerna. Jag finner egentligen inga "fel" i boken, det jag saknar är bara något "extra" som skulle fått mig att älska boken, för att den skulle få fullt betyg.

Detta är en perfekt feelgood bok att läsa i sommar!

Netraya av Lovisa Wistrand 

Betyg 4
Netraya är unik och en kul bok-upplevelse!

Jag har läst både romance och fantasy av författaren tidigare och hon skriver de båda med skicklighet!

Lovisa Wistrand skriver böcker som går snabbt att komma in i, vi som läsare blir bortskämda med tjusigt världsbygge och bra informationssidor i boken!

Jag hade höga förväntningar på boken eftersom jag gillade Equidae så mycket 2019. Netraya var en bok som jag absolut ville fortsätta läsa, ville inte att den skulle vara slut.

Jag gillar att läsa fantasy men det "svåra" med fantasy är att det är generellt mycket resande i böckerna och kan då vara svårt att hålla sig intresserad genom allt resande som karaktärerna gör.

Om ni vill testa en spännande och unik fantasy i år borde ni läsa Netraya!

Drömhuset av Veronica Henry 

Betyg 5
Drömhuset är en otroligt mysig och underbar bok!

I Drömhuset får vi följa nutidens Belinda, mäklaren som ska sälja huset Hunter's Moon, men också dåtidens Sally, Alexander och hans härliga familj som bor i Hunter's Moon. Det är riktigt kul att se hur allt knyts samman i boken.

Jag har tidigare läst Familjereceptet av Veronica Henry och den berörde mig otroligt mycket, den gav mig både glädjetårar och sorgsna tårar.

Författaren är väldigt duktig på att blanda kapitel från dåtid och nutid. De är enkelt att urskilja kapitlen och det gör boken mer intressant! I denna bok är Sallys kapitel är mina favoriter.

Jag har egentligen ingenting negativt att säga om boken, även om jag inte grät som jag gjorde till Familjereceptet så var detta en bok som var fin och logisk. Jag ville inte att den skulle ta slut!

Jag ser fram emot att läsa fler böcker av Veronica Henry i framtiden!

5/5 stjärnor i betyg! ✨

Juni, juli, halva augusti av Marie-Louise Marc 

Betyg 5
En av de bästa böcker jag läst i år!

Frusen fjäril av Sylvia Day

Betyg 4
Frusen fjäril är vacker, sorglig, sexig och kul!

Detta är en snabb bok som är svår att slita sig ifrån. När jag började läsa kände jag att denna boken kommer jag inte kunna sluta läsa förens jag har läst klart!

Detta var den första boken av Sylvia Day som jag läst, och jag skulle inte ha något emot att läsa fler böcker av författaren i framtiden. Författaren sparar inte på sex och frustration, det är sånt vi får ta del av ganska snabbt in i boken och det passar bra in i storyn!

Slutet av boken gjorde en stor vändning i storyn, det fick mig att inse att jag inte visste så mycket om karaktärerna som jag trodde att jag gjorde.

Boken får 4/5 stjärnor från mig!