Julia - Bookishlyfalling

Användarprofil

Tolv veckor med dig

Bok av Johanna Schreiber
Tolv veckor med dig är en modern och fantasikt vacker feelgoodbok! Jag älskar huvudkaraktärerna Linnéa och Jacob. Boken är absolut en berg-ochdalbana av känslor. Det kittlar i magen när man är högst upp i åkattraktionen och ibland vill man nästan skrika stopp och hoppa av. Johanna Schreiber har gjort ett bra jobb med att skildra moderna relationer och situationer. Hon har skapat kompisgäng som ena stunden går mig på nerverna men som senare faktiskt är helt okej.

Tolv veckor med dig är beroendeframkallande och kommer få läsaren att bara vilja ha mer! Jag vill så otroligt gärna läsa en uppföljare till boken.

Jag ser fram emot att läsa fler böcker av Johanna Schreiber i framtiden.

Den längsta vägen hem

Bok av Anne-Marie Davis
Den längsta vägen hem är en otrolig relationsroman som stundvis får det att göra ont i mitt hjärta. Boken är lätt att sluka och huvudkaraktären Hillevi är en stark kvinnlig karaktär.

Romantik, mord, barn som inte fått växa upp med sina biologiska föräldrar och skvaller i en ort där alla känner alla. Den längsta vägen hem har allt som behövs för att skapa en bra relationsroman. Författaren har gjort ett bra jobb med att göra Hillevis yrke intressant.

Boken behöver en uppföljare såklart! Jag måste få veta vad som kommer hända med Otto, Klara, Philippe och Hillevi.

Den längsta vägen hem får 5/5 stjärnor i betyg! Detta är en fantastisk debut!

Recensionsexemplar fått från Hoi förlag.

Siri

Bok av Lisa Hågensen
Siri är en fristående uppföljare till dystopin Purebred.

Siri var en bok jag hade höga förväntningar på. Tyvärr var det inte en bok för mig. Jag tror boken passar läsare i tonåren bättre.

Det är många namn att hålla ordning på. Jag går tillbaka till persongalleriet i början av boken flera gånger. Ett persongalleri underlättade läsningen mycket eftersom jag inte har läst Purebred serien.

Hela början av boken är som en informationsbomb. Det är svårt att hålla koll på allt som hänt. Det är många namn, städer och generellt saker som har hänt.

Boken har något typ av triangeldrama. Alla är eller har varit förälskad i någon i gruppen och nästan alla älskar Dora. Det känns lite förvirrande men också barnsligt.Whanzi och Dora, eller egentligen alla i deras grupp, är så omogna. Jag vet inte hur gamla de är, förutom att Whanzi är 18, men deras problem känns så små jämfört med vad som sker i deras värld. Dora och Whanzi lever i deras egna värld där de är de enda som betyder något.Deras förhållande känns som två traumatiserade tonåringar som försöker leka vuxna, kasta in en bebis i det så har vi Dora och Whanzis förhållande.

Om du planerar att läsa Siri rekommenderar jag dig att först läsa Purebred dystopin. Jag tror att Siri upplevs som en helare bok då.

2/5 stjärnor i betyg.

Recensionsexemplar från Hoi Förlag.

Utloggad

Bok av Lilly Emme
Utloggad är en rolig, mysig och ärlig bok. Författarbranschen är tuff och alla har inte samma tur. Huvudkaraktären Katie är lätt att tycka om och förstå. Att se sina vänner lyckas medan en själv står kvar och trampar på samma plats är tråkigt.

Detta med att vara utloggad är underbart! Vi är alla så upptagna av teknologi, speciellt mobiltelefonen och sociala medier att vi glömmer bort att leva i verkligheten. Jag är glad att boken uppmuntrar till mindre skärmtid.

De två katterna i boken syns och hörs kanske inte så mycket men de gör boken extra mysig. Pluspoäng!

Recensionsexemplar från Historiska Media.

Under jorden

Bok av Alexandra Anter
Under jorden är en magiskt spännande bok!

Perfekt för läsare i yngre tonåren och uppåt. Det är mycket fokus på vänskap, de fyra elementen och kunskap.

Ibland kunde jag tycka att boken gick långsamt framåt, i vissa stunder är det bra eftersom det är är mycket att lära sig angående elementen och rebellerna. Men jag känner mig lite vilsen kring tiden i boken. Bokens innehåll som jag förstår det pågår i ungefär ett år. Det är inget jag hade förstått om inte Isabella hade sagt att de snart skulle bli färdiga med deras första läsår.

Boken är förtrollande med unika karaktärer och vackert världsbygge. Under jorden hade blivit en riktigt bra film tror jag!

Jag hoppas att det kommer en uppföljare så snart som möjligt! Jag tror att Isabella har mycket mer att visa och lära, hon är en väldigt fin karaktärer att följa. Jag är nyfiken på vad som kommer hända härnäst. En uppföljare har potential att bli otroligt spännande!

Boken får 4/5 stjärnor i betyg!

(Recensionsexemplar från Alexandra Anter)

Jul i strandhuset

Bok av Veronica Henry
Veronica Henry är drottningen av feelgood! Jag vill läsa allt hon skriver.

Julen är verkligen en stressig tid på året med allt som behöver fixas och planeras. Allt ska vara traditionellt och perfekt. Det är också den tid där familj betyder extra mycket för många. Lizzy känner sig inte uppskattad eller särskilt behövd och ger sig av för att få lite egen tid.

Karaktärerna i boken känns äkta och väldigt realistiska. Jag älskar att vi får läsa kapitel från olika karaktärers perspektiv.

Sträck ut en hand till de som behöver det, våga be om hjälp. Kom ihåg att visa uppskattning till de du tycker tycker om. Ett leende kan göra någons dag.

Recensionsexemplar från Printzpublishing.

Vinterbröllop

Bok av Sarah Morgan
Recensionsexemplar från HarperCollins.

Titeln, omslaget, författaren och beskrivning lockade mig till att vilja läsa Vinterbröllop. Jag hade höga förväntningar och boken levde verkligen upp till förväntningarna!

Vinterbröllop är känslofylld och otroligt vacker. Boken har perfekt mängd av lycka, sorg, sex, romans och jul. Det fanns meningar som jag fastnade på och läste flera gånger eftersom jag blev helt pirrig i magen av glädje, speciellt när Katie och Jordan hade en konversation i slutet av boken. Jag hade älskat att få läsa en bok om bara Katie och Jordan.

Det finns så mycket att lära från boken. Boken tar upp stress, stolthet, tvivel och rädsla på bra sätt i verkliga upplevelser. Det är modigt att bryta upp från något som inte längre passar, du är inte feg för att du ångrar dig eller vill testa något nytt.
Det är så fint att se både ny och gammal kärlek blomstra!

Vill du läsa en julbok som är söt och stundvis sorglig, men otroligt bra? Då borde du läsa Vinterbröllop!

Vinterbröllop får 5/5 stjärnor i betyg!
Från bränt barn till eldsjäl är hemsk, fantastisk och otroligt berörande!

Boken visar hur ett snedsteg kan leda till oändligt många snedsteg. Hur lätt det är att fastna i en typ av ond cirkel.

Unga personer tar till sig allt. De är lätta att imponera på, de är extra sårbara och behöver trygga vuxna i sin omgivning. I boken märks det tydligt hur stor skillnad en trygg och stabil vuxen kan göra i många ungdomars liv!

Början av boken var väldigt destruktivt, ibland blir det nästan för mycket att läsa om. Jag kände att jag vill inte läsa ännu ett kapitel om en stöld. Det gav mig en jobbig känsla i magen men ändå är det en del verkligheten.

Boken växlar mellan nutid och dåtid, jag har lite svårt att hålla koll på åren men det gör mig faktiskt ingenting.

Från bränt barn till eldsjäl berör på så många sätt. Detta är definitivt en bok som vuxna borde läsa för att kanske få mer förståelse för ungdomar och för att hjälpa till att skapa en tryggare vardag för de unga i samhället.

Från bränt barn till eldsjäl är en bok som alla kan och borde läsa!

(recensionsexemplar)

Kalla, vita vinternätter

Bok av Christoffer Holst
Christoffer Holst gör det igen! Han har skrivit ännu en fantastiskt mysig men samtidigt skrämmande Cilla Storm deckare!

Jag gillar hur kapitlen växlar mellan dåtid och nutid, samt Cillas, Rosies och den personlige assistenten Sebbes perspektiv. Det bygger upp spänningen. Holst beskriver vintern i Idre på ett mycket inbjudande sätt. Jag vill följa med Cilla och de andra till den mysiga lilla stugan, åka skidor och gå på afterski.

Vill du läsa en julroman som inte bara är fluffig och söt men som också är spännande och lite småläskig så är det Kalla, vita vinternätter som du borde läsa!

Kalla, vita vinternätter får 5/5 stjärnor från mig!

(recensionsexemplar från lovereads)

Den röda falken

Bok av Caroline Hurtig
Jag köpte en fantastiskt fin bokbox från Seraf förlag i samband med att Den röda falken av Caroline Hurtig släpptes, och nu har jag äntligen läst den!

Boken får mig att känna alla känslor som finns! Glädje, lycka, välbehag, sorg, vrede och illamående. Mitt hjärta slår för vår huvudkaraktär Livia, jag förstår verkligen vad det är hon känner. Hennes känslor är tydligt uppmålade i texten. Boken bjuder på otroligt välskrivna karaktärer.

Den röda falken är så bra att den gav mig rysningar! Jag behöver en hel bokserie med Livia, Marco, Skog och Livias systrar. Gärna en egen bok till Britta och Eldahr.

Tyckte du om A Court of Thorns and Roses serien? Då kommer du älska denna, den är faktiskt lite bättre och på svenska! Perfekt ju!

Självklart 5/5 stjärnor från mig!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.