Hjärtslaget i Rosengädda

Bok av Emma Hamberg
Tessan har behövt stänga sin populära restaurang i stationshuset efter en kraftig vattenläcka. Samtidigt flyttar gamla vänner in i hennes hus, andra flyttar ut och hon börjar leta efter en saknad bit i sitt liv. Tessans liv är allt annat än stillsamt, snarare så har allt vänts upp och ned. Ska hon lyckas få pusselbitarna på plats?
Jag älskar serien om Tessan och Rosengädda. Detta är fjärde och sista delen i serien.
Dessa böcker innehåller hjärtesorg, matlagning och härliga karaktärer. Det är lite förutsägbart men det gör inget alls.
Emma Hamberg har ett härligt sätt att skriva på och det har varit underbar läsning.
Detta är den sista boken av fyra i serien om Rosengädda. Nu börjar byn vakna till liv, mycket tack vare Tessans resturang som drar nya invånare till byn. Men det blir inte riktigt som hon tänkt sig.
När hennes älskade Farbod äntligen öppnar sin läkarmottagning får han fullt upp med den och mindre tid för Tessan och dottern Marta. Samtidigt så vill Marta spendera allt mer tid på det stora och lyxiga godset Smörkulla. Trots att fler människor än någonsin bor i Rosengädda så känner sig Tessan ensam och övergiven.

Plötsligt återvänder en gammal vän, Bror som hon träffade hos Jane. Bror kommer hjärtekrossad efter att det har tagit slut med hans livskärlek och han bestämmer sig för att flytta in i stationshuset med Tessan. Även Tessans före detta pojkvän, Flatan, som också är pappa till Marta lider av hjärtesorg och bosätter sig även han i stationshuset.
De är en brokig familj som delar samma tak samtidigt som Tessan tvingas stänga sin restaurang på grund av en besvärlig vattenläcka som har förstört stora delar av restaurangen.
Mitt i allt börjar Tessan åka på hemliga utflykter på kvällarna för att hitta sina rötter och leta efter det hon har saknat i hela sitt liv.

Den sista delen i boken Rosengädda är precis lika bra som de tidigare delarna. Det enda sorgliga är vetskapen om att detta är slutet. Man vill dröja sig kvar i deras liv, som trots svårigheter verkar härligt, kärleksfullt och problemfritt. Detta är helt klart en bok att rekommendera.