Rosengädda nästa!

Emma Hamberg

En trettonåring, en tjugonioåring och en sextioåring, vad kan de ha gemensamt? De tre Mer

5 utgåvor
Välj utgåva
Rosengädda nästa!Svenska - Ljudbok
ISBN: 9789164233110
Rosengädda nästaSvenska - Pocket
ISBN: 9789164205971
Rosengädda nästa!Svenska - E-bok
ISBN: 9789164241917
Rosengädda nästa!Svenska - Pocket
ISBN: 9789164203663
Rosengädda nästa!Svenska - Pocket
ISBN: 9789187319280

Recenserad av Kajsa Asplund

Bror är tretton år men i sinnet är han betydligt äldre, något som gör att han inte har haft så lätt för att skaffa vänner. Han slukar skivor av favoritartisten Serge och ägnar mest tid tillsammans med familjen. Men när föräldrarnas relation börjar knaka i fogarna börjar Bror smida planer på hur de ska hitta tillbaka till varandra och inte splittra familjen, det enda som han har.

Samtidigt är tjugonioåriga Tessan oändligt trött på sitt liv i korvkiosken, i en relation med en pojkvän som inte uppskattar henne och en mamma som inte tror på henne. Tessan har större drömmar och vill bara komma bort från byhålan där hon har vuxit upp.

Brors och Tessans vägar korsas när de båda av en slump hamnar hos den något udda kvinnan Jane. Jane ägnar sitt liv åt att hjälpa skadade och sjuka djur men också att hjälpa hjärtekrossade människor. Jane plockar fram det bästa från både Bror och Tessan och hjälper dem att flyga. När Jane ska återvända till sina föräldrars hus i byn Rosengädda är bror och Tessan inte sena med att haka på. Ingen kan dock föreställa sig vad denna resa ska innebära för dem.

Emma Hamberg har lyckats skriva en riktig bladvändare, man ville inte att boken skulle ta slut. Hon har skrivit en feelgoodroman som handlar om relationer och som dessutom är generationsöverskridande. Hon beskriver så väl en trettonårings känslor och frustration, samtidigt som hon inte heller har några problem med att sätta ord på känslorna för sextioåriga Jane. Det är en fantastisk bok för unga vuxna.
Kajsa Asplund Postad på Omnible 11 februari 2020