När sommarvinden leker

Bok av Siri Gustafsson
Lilla Hultet. Äntligen är Alice där, på gården som ska bli hennes och dottern Hilmas nya hem. Hur hon hamnat där vet hon egentligen inte riktigt. Hon blev utbränd, Henrik visade sig vara otrogen och sen blev det förstås skilsmässa. Nu äger hon en hästgård på det småländska bondlandet - raka motsatsen till den tjusiga villan i Linköping. Vem hade kunnat tro det? Den romantiska drömmen om ett liv på landet visar sig snart bli mer komplicerad än Alice förutspått. Redan andra dagen möter hon den tväre hantverkaren Börjesson, som ska renovera hennes förfallna badrum, och han är inte det enda originalet som dyker upp i hennes liv. När hundägaren Joel plötsligt gör entré skakas Alices tillvaro om ordentligt. Än har hon inte återfått kontrollen över sitt liv, men kanske gör det inte så mycket... Siri Gustafsson är en svensk författare och pedagog inom socialpsykiatrin. Hon bor på en liten gård i Småland, precis som huvudkaraktären i debutromanen "När sommarvinden leker". Debuten utkom år 2020.
Vi får följa Alice som efter en skilsmässa bestämmer sig för att lämna Linköping och flytta till en hästgård i Småland. Med sig har hon dottern Hilma och två hästar. Runt hörnet väntar även ny vänskap och kärlek.

”När sommarvinden leker” är en lättläst och mysig feelgood med det bästa av den svenska sommaren. Den får mig dessutom att tänka tillbaka på alla hästböcker som jag älskade när jag var liten.
Rekommenderas för den som gillar feelgood
Boken handlar om Alice som är nyskild och har en dotter o utmattningssyndrom. Bott tidigare i Linköping men nu flyttat ut på landet till Lill Hultet. Har 2 hästar . Får följa Alice vändpunkter i livet . När hon träffar Sin nya kärlek o nytt jobb
Härlig Feelgood bok
”När sommarvinden leker - Alice” är en varm feelgood om vändpunkter i livet, om att våga följa sitt hjärta och hitta styrkan inom sig själv.
Den att upp viktiga ämnen som utmattning, separationer och kärlek.
Det är den första, fristående delen i serien Flickorna från Småland och författarens debutroman. Berättelsen utspelar sig på landet utanför småländska Hultsfred. Huvudpersonen Alice är nyseparerad och flyttar till en liten mysig hästgård tillsammans med sin dotter och deras hästar. Här ska de försöka bygga upp en ny tillvaro, ett nytt liv tillsammans.

Boken är en mysig och varm berättelse som även bjuder på en del romantik. Jag personligen tycker väldigt mycket om den lantliga miljön som beskrivs på ett väldigt levande sätt. Det är som att man själv är på plats! Karaktärerna känns äkta och är lätta att ta till sig, de känns alla som goda vänner till mig!

Jag tycker detta är en härlig feelgood med alla de ingredienser en bra feelgood ska ha samtidigt som den har ett djup och berör viktiga ämnen i livet. Detta gör att jag tror att många kan relatera till Alice och hennes berättelse. Dessutom att det finns med hästar i boken gör att den i mina ögon är en fullpoängare! Bjuder in till sträckläsning och fortsatt läsning om flickorna i Småland! Till hösten kommer del två och del tre skrivs just nu!
När sommarvinden leker är den första delen i serien Flickorna från Småland och det är också författarens debutroman. Boken handlar om Alice som lämnar Linköping och flyttar till en liten gård på landet i Småland tillsammans med dottern Hilma. Efter utmattningssyndrom och en skilsmässa ska hon skapa sig ett nytt och förhoppningsvis bättre liv för dem båda.
Det är en trevlig start på en serie. Jag som är en stor hästnörd sen tidiga barnsben gillar såklart att det finns en hel del hästar och hästrelaterat med i boken. Men det är inte så mycket och så detaljerat att det skrämmer bort de läsare som inte är hästintresserade. Miljöerna är välbeskrivna och både huset och miljöerna vid gården låter väldigt mysiga och alla fina ridvägar får mig att bli lite avis. Alice är en karaktär som jag fattar tycke för och det är roligt att få följa med på hennes resa, även om jag kan störa mig en del på alla gånger som hon sminkar sig under berättelsens gång. Boken är lättläst och har ett bra driv som gör att läsningen flyter på starkt framåt och trots att boken har 352 sidor så känns den inte lång utan snarare tvärtom, den tog nästan slut för fort. Siri har skrivit en underhållande debutroman som får mig att längta efter nästa del.
När sommarvinden leker är Siris debutbok och den handlar om Alice som efter sin skilsmässa bestämmer sig för att börja om, följa sitt hjärta och hitta sig själv och sin inre styrka.

När sommarvinden leker är en varm feelgood om att våga ge sig ut i det okända, om att stå inför en vändpunkt i livet.
Det är en lättläst och mysig roman med bra språk och fina miljöbeskrivningar. En berättelse som ger en längtan efter sommar och varma sommarkvällar. En roman som ger mersmak.
En Härlig feelgood, vilket jag verkligen behövde efter tuffa veckor på jobbet samt några mindre lättsmälta böcker. Språket är lätt och jag gillar de lantliga miljöbeskrivningarna och de trovärdiga känslorna hos bokens karaktärer. I boken får vi följa Alice som efter en otrogen man och skilsmässa bestämmer sig för att börja om, våga följa sitt hjärta och hitta sin inre styrka! Boken är den första fristående delen i serien Flickorna från Småland. Jag kommer självklart läsa de andra delarna