När sommarvinden leker

Siri Gustafsson

När sommarvinden leker,Alice

Ett utmattningssyndrom, en otrogen make och en skilsmässa ... Kan man slungas ut i det okända, snurra runt några varv och ändå landa på fötterna?

Alice Lindmark fattar ett snabbt beslut om att ändra allt. Hon lämnar sin kuratorstjänst, en framgångsrik man, nybyggd villa i Linköping och hästen i det toppmoderna stallet för att ge sig rakt ut i det okända.

Så mycket enklare blir det inte efter flytten till Lilla Hultet, en liten bortglömd småländsk gård, långt ute på landet. En butter hantverkare, en flirtig cowboy ... och när hundägaren Joel promenerar in i hennes liv blir allt ännu mer komplicerat.

Boken om Alice är en varm feelgood om vändpunkter i livet, om att våga följa sitt hjärta och hitta styrkan inom sig själv.

Det är den första, fristående delen i serien Flickorna från Småland.

Siri Gistafsson arbetar som pedagog inom socialpsykiatrin och skriver på sin fritid. Hon introducerades i böckernas magiska värld av sin mamma, bibliotekarie, och sin pappa, journalist. Siri bor nu på en liten gård i Småland med familj, hästar och katter.

Mindre

När sommarvinden leker,Alice Ett utmattningssyndrom, en otrogen make och en skilsmässa ... Kan man slungas ut i det okända, snurra runt några varv och ändå landa på fötterna?... Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
När sommarvinden lekerSvenska - Pocket
ISBN: 9789189009332
När sommarvinden lekerSvenska - E-bok
ISBN: 9788726562705
”När sommarvinden leker - Alice” är en varm feelgood om vändpunkter i livet, om att våga följa sitt hjärta och hitta styrkan inom sig själv.
Den att upp viktiga ämnen som utmattning, separationer och kärlek.
Det är den första, fristående delen i serien Flickorna från Småland och författarens debutroman. Berättelsen utspelar sig på landet utanför småländska Hultsfred. Huvudpersonen Alice är nyseparerad och flyttar till en liten mysig hästgård tillsammans med sin dotter och deras hästar. Här ska de försöka bygga upp en ny tillvaro, ett nytt liv tillsammans.

Boken är en mysig och varm berättelse som även bjuder på en del romantik. Jag personligen tycker väldigt mycket om den lantliga miljön som beskrivs på ett väldigt levande sätt. Det är som att man själv är på plats! Karaktärerna känns äkta och är lätta att ta till sig, de känns alla som goda vänner till mig!

Jag tycker detta är en härlig feelgood med alla de ingredienser en bra feelgood ska ha samtidigt som den har ett djup och berör viktiga ämnen i livet. Detta gör att jag tror att många kan relatera till Alice och hennes berättelse. Dessutom att det finns med hästar i boken gör att den i mina ögon är en fullpoängare! Bjuder in till sträckläsning och fortsatt läsning om flickorna i Småland! Till hösten kommer del två och del tre skrivs just nu!
När sommarvinden leker är den första delen i serien Flickorna från Småland och det är också författarens debutroman. Boken handlar om Alice som lämnar Linköping och flyttar till en liten gård på landet i Småland tillsammans med dottern Hilma. Efter utmattningssyndrom och en skilsmässa ska hon skapa sig ett nytt och förhoppningsvis bättre liv för dem båda.
Det är en trevlig start på en serie. Jag som är en stor hästnörd sen tidiga barnsben gillar såklart att det finns en hel del hästar och hästrelaterat med i boken. Men det är inte så mycket och så detaljerat att det skrämmer bort de läsare som inte är hästintresserade. Miljöerna är välbeskrivna och både huset och miljöerna vid gården låter väldigt mysiga och alla fina ridvägar får mig att bli lite avis. Alice är en karaktär som jag fattar tycke för och det är roligt att få följa med på hennes resa, även om jag kan störa mig en del på alla gånger som hon sminkar sig under berättelsens gång. Boken är lättläst och har ett bra driv som gör att läsningen flyter på starkt framåt och trots att boken har 352 sidor så känns den inte lång utan snarare tvärtom, den tog nästan slut för fort. Siri har skrivit en underhållande debutroman som får mig att längta efter nästa del.
När sommarvinden leker är Siris debutbok och den handlar om Alice som efter sin skilsmässa bestämmer sig för att börja om, följa sitt hjärta och hitta sig själv och sin inre styrka.

När sommarvinden leker är en varm feelgood om att våga ge sig ut i det okända, om att stå inför en vändpunkt i livet.
Det är en lättläst och mysig roman med bra språk och fina miljöbeskrivningar. En berättelse som ger en längtan efter sommar och varma sommarkvällar. En roman som ger mersmak.
En Härlig feelgood, vilket jag verkligen behövde efter tuffa veckor på jobbet samt några mindre lättsmälta böcker. Språket är lätt och jag gillar de lantliga miljöbeskrivningarna och de trovärdiga känslorna hos bokens karaktärer. I boken får vi följa Alice som efter en otrogen man och skilsmässa bestämmer sig för att börja om, våga följa sitt hjärta och hitta sin inre styrka! Boken är den första fristående delen i serien Flickorna från Småland. Jag kommer självklart läsa de andra delarna