När sommarvinden leker

Bok av Siri Gustafsson
Lilla Hultet. Äntligen är Alice där, på gården som ska bli hennes och dottern Hilmas nya hem. Hur hon hamnat där vet hon egentligen inte riktigt. Hon blev utbränd, Henrik visade sig vara otrogen och sen blev det förstås skilsmässa. Nu äger hon en hästgård på det småländska bondlandet - raka motsatsen till den tjusiga villan i Linköping. Vem hade kunnat tro det? Den romantiska drömmen om ett liv på landet visar sig snart bli mer komplicerad än Alice förutspått. Redan andra dagen möter hon den tväre hantverkaren Börjesson, som ska renovera hennes förfallna badrum, och han är inte det enda originalet som dyker upp i hennes liv. När hundägaren Joel plötsligt gör entré skakas Alices tillvaro om ordentligt. Än har hon inte återfått kontrollen över sitt liv, men kanske gör det inte så mycket... Siri Gustafsson är en svensk författare och pedagog inom socialpsykiatrin. Hon bor på en liten gård i Småland, precis som huvudkaraktären i debutromanen "När sommarvinden leker". Debuten utkom år 2020.
Vi får följa Alice som efter en skilsmässa bestämmer sig för att lämna Linköping och flytta till en hästgård i Småland. Med sig har hon dottern Hilma och två hästar. Runt hörnet väntar även ny vänskap och kärlek.

”När sommarvinden leker” är en lättläst och mysig feelgood med det bästa av den svenska sommaren. Den får mig dessutom att tänka tillbaka på alla hästböcker som jag älskade när jag var liten.
Rekommenderas för den som gillar feelgood