Charlotte Angelhoff

Användarprofil
Poppy tar med sin dotter Ruby på skönhetstävlingar för barn. Stacys dotter Diamond brukar alltid vinna men de är ju så goda vänner så de gläds åt varandras döttrars framgångar oavsett hur det går. Eller? Efter en tävling med annorlunda utgång slutar Stacy svara på Poppys meddelanden och Poppy märker att de andra föräldrarna tystnar när hon kommer på skolgården för att hämta Ruby. Även skolledningen verkar ha åsikter om hennes föräldraskap. Mitt i allt ska hon passa på farmor som är dement och vara fru till TV-kändisen Ben. Och som om det inte vore nog dyker Poppys bror Jack upp. Jack som svikit henne så tidigare och som hon aldrig tänker förlåta!

”En nästan perfekt mamma” av @writerlillyemme är en smårolig feelgood med många små överraskningsmoment. Jag gillar hur personerna får liv och väcker känslor. De är beskrivna så väl och jag ser verkligen allt framför mig när jag läser. Det är inte den bästa boken jag läst när det kommer till story, men den blev ett mysigt tidsfördriv då jag hade några timmar att fördriva i väntan på dottern. Och jag småskrattar fortfarande åt farmors små hyss.

Havets hundar

Bok av Agneta Arnesson Westerdahl
Saga flyr hemmet efter att ha blivit misshandlad av sin bror Segg. Hon kommer till Skiringsal där Nanna hjälper henne att fly vidare över havet tillsammans med Thorleif. Segg svär att hämnas och sätter ett pris på hennes huvud.

”Havets Hundar” utspelar sig under vikingatiden och jag imponeras av detaljrikedomen i beskrivningar av miljö, seder, olika kulturer och ting. Framför beskrivningarna av bosättningar och de olika skeppen. Vilken research författaren måste ha gjort! Det känns äkta och jag fängslas av de olika människoödena. Ständigt bjuder historien på överraskningar och vändningar. Det går aldrig att gissa vad som ska hända.

”Havets hundar” är en fängslande berättelse och jag rekommenderar den varmt!
Rekommenderas för den som är intresserad av historia

När sommarvinden leker

Bok av Siri Gustafsson
Vi får följa Alice som efter en skilsmässa bestämmer sig för att lämna Linköping och flytta till en hästgård i Småland. Med sig har hon dottern Hilma och två hästar. Runt hörnet väntar även ny vänskap och kärlek.

”När sommarvinden leker” är en lättläst och mysig feelgood med det bästa av den svenska sommaren. Den får mig dessutom att tänka tillbaka på alla hästböcker som jag älskade när jag var liten.
Rekommenderas för den som gillar feelgood
Hur ska jag kunna berätta om den här boken och göra den rättvisa? ”När natten är som ljusast” av Nadia Hashimi är något av det bästa jag läst på länge. För ett tag sedan läste jag hennes debutbok ”Pärlan som sprängde sitt skal” och blev helt tagen av den berättelsen. Med sin andra bok når Nadia en ännu högre nivå.

Fereba växer upp i Afghanistan och efter en tuff uppväxt får hon ett lyckligt liv med Mahmod och arbetar som lärarinna. Allt förändras när talibanerna tar över makten och Fereba tvingas fly landet med sina tre barn. Med falska papper tar de sig över till Iran mot Turkiet och över havet till Grekland. Målet är England, där Ferebas syster bor. Längs med vägen händer det som inte får hända. Tonårssonen Salim försvinner och Fereba måste göra ett val. För sin yngsta sons skull väljer hon att fly vidare. Salim hamnar bland andra papperslösa flyktingar på sin svåra väg genom Europa. Kommer de någonsin kunna hitta varandra igen?

Har du inte läst ”När natten är som ljusast” än så gör det!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.