Livet blir aldrig som man tänkt

Bok av Anethe Bergendahl
Som en blixt från klar himmel släpper Niklas bomben att han vill skiljas från Jessica. De har snart varit gifta i femton år och Jessica behöver hitta en ny tillvaro som inte inkluderar Nicklas eller deras fantastiska hus. Hon tar hjälp av sin bästa vän Anna för att komma levande hur krisen.
Det här är den första boken i en trilogi om Jessica Schöön och hela serien klassar in i genren feelgood. Anethe lyckas med att beskriva sina karaktärer på ett mycket djupt sätt som gör att man nästan får känslan av att man själv känner dem. Även miljöerna beskriver hon väldigt målande och det känns nästan som att man själv är där på plats och upplever allt.

Historien handlar om hur livet kan förändras. Man tror att man är på väg åt ett håll men plötsligt har man gått vilse och är på väg någon helt annanstans. Jessica tar hjälp av sin bästa vän Anna när livet kastas omkull och hon tvingas genomgå en separation från mannen hon varit gift med i nästan femton år.
Jessica behöver tid för att hitta sig själv på nytt, hitta en mening med livet och skiljas från både hus och man som hon egentligen älskar.