Renata

Användarprofil

Mörkret inom honom

Bok av Andreas Ek
Var ska jag börja? Det är utan tvekan en av de absolut bästa jag läst.
En rapp historia med oväntade twistar och otroligt intressanta och sympatiska karaktärer. Språket för både handlingen och karaktärerna framåt och även om man inte är insatt i hur varken polisarbete eller kriminologi går till så förstår man med lätthet både termer och hur saker och ting går till.
Man får följa Jannica Brandt som hjälper sina kollegor Patrick och Niklas i deras jakt på en seriemördare som dödar unga tjejer.
Detta är författarens tredje bok och även om jag inte läst de två tidigare så har jag hört mycket gott om hans författarskap, vilket inte är överdrivet. Andreas skriver med engagemang och medvetenhet så man kan nästan ana att han själv jobbar inom rättsväsendet.

Kalle som lucia

Bok av Anette Skåhlberg
Denna bok handlar om att Kalle vill så gärna få vara Lucia och när de i klassen ska rösta fram vem som ska vara Lucia så är det Kalle som får äran, men alla är inte lika glada för det och istället blir det Maja som blir Lucia.
Kalle blir väldigt ledsen och besviken, men får hjälp av sina klasskompisar som vill att han ska bli Lucia.
Det är en bok som berör ett viktigt ämne där alla ska få vara det de vill, vilket inte var lika självklart för bara några år sedan.

Bödeln

Bok av Chris Carter
Alltså wow.
Jag köpte den här boken på rea när bokhandeln skulle stänga och då jag såg att de hade den så tvekade jag inte.
Jag har länge velat läsa något av Chris Carter och även om det här är del 2 i Robert Hunter serien, så var det utan tvekan något jag inte alls ångrar.
Boken är en helt fristående fortsättning på Krucifixmördaren och även om det nämns någon gång så behöver man absolut inte ha läst den före Bödeln.
En präst hittas mördad på trappan upp till altaret och bara ett litet tag senare upptäcker man att han har siffran 3 målad i blod på prästen.
Robert Hunter och hans partner måste nu hitta mördaren som dessutom kanske har mördat två tidigare.
Boken börjar med att man får följa hur en man blir brutalt och sadistiskt mördad. Redan de första sidorna fastnar man direkt och även om kapitlen är korta så måste man bara fortsätta läsa då varje kapitel avslutas med en cliffhanger.
En utmärkt bok med mycket spänning så man sitter på nålar.
Varning: Sträckläsning är oundvikligt.
Rekommenderar att alla som vill ha en spännande bok med högt tempo ska läsa denna, men måste samtidigt varna lite då det kan vara rätt grafiska beskrivningar på brutala och sadistiska scener.

Stormvakt

Bok av Kristina Ohlsson
Wow vilken bok!!
Det var ganska länge sedan jag läste en bok som höll mig i sitt gap som denna.
Välskriven med intressanta karaktärer och miljöer som är mycket beskrivande. Ibland kände man sig nästan där.
De karaktärer man skulle tycka om var otroligt lätta att känna sympati för och själv hade jag gärna velat vara vän med både Maria och August.
En sak som lockade mig ganska mycket med boken var faktiskt August Strindberg och vem han var och om han var släkt med författaren med samma namn.
Historien var lätt att komma in i och det var både roligt, spännande och intressant att få följa alla karaktärers resa och utveckling.
När slutet kom var allt man trodde fel och man hade inte kunnat se vad som skulle komma. En mycket bra avslutning på en riktigt bra bok!

Pocketpodden

Podcast med Lisa Tallroth
En podd om böcker. Intressant att höra vad de som är aktuella om just den boken de pratar om har att säga.
Bästa podden om man är en boknörd/bokälskare som jag.

Frost

Bok av Maggie Stiefvater
Nu var det ett bra tag sedan jag läste denna bok, men minns att jag gillade den mycket. Många intressanta karaktärer och bra språk. Intressant historia och lite annorlunda mot de vanliga varulvshistorier.

Identitet okänd

Bok av Giles Blunt
Boken handlar om polisen Cardinal som får ett samtal om en kvinna som blivit skjuten i huvudet och som inte minns ett dugg om vem hon är. När Cardinal börjar nysta i det börjar han undra vem hon är och varför någon vill döda henne.

Jag började med att läsa den här delen och även om jag gillar att börja med den första i en serie så är det här fristående uppföljare och det märks. Visst får man läsa lite som anknyter till de föregående böckerna, men man behöver verkligen inte ha läst de för att komma in i denna.
Jag älskade den. Riktigt bra bok med många spännande delar som höll fast en om och om igen.
Jag upptäckte att jag inte alls bara kunde sluta läsa hur som helst, utan jag var tvungen att hela tiden fortsätta läsa.
Det finns några långa kapitel och några kortare, vilket för mig gjorde det nästintill omöjligt att sluta läsa.
Jag fick göra så att jag läste tills jag kom till ett långt kapitel och sedan avsluta för kvällen, MEN när det är ett långt och sedan 7 korta så är det väldigt svårt att sluta.
Flera nätter läste jag till sent på natten och fick skippa sömnen bara för det.
Boken är hur lätt som helst att komma in i då man direkt slängs in i handlingen och man kommer snabbt att känna medkänsla för karaktärerna och Cardinal som är bokens huvudkaraktär är inte bara sympatisk, kärleksfull och rolig, men man kan inte låta bli att älska honom.
Slutet är så spännande och bladvändare är det minsta man kan säga om den här boken. Sista 10-15 kapitlen plöjer man igenom bara för att man ska få veta upplösningen.
Jag rekommenderar boken till alla som vill ha spänning och en bladvändare!

Luftburen

Bok av Susanne Boll
Boken handlar om Vera Lilja som är en psykolog som jobbar med många olika sorters problem.
Hon har en man sedan 20 år som hon älskar och underbar vänner som finns vid hennes sida genom allt.
Hon hjälper dessutom sin vän Kenneth med hans olika fall.
Detta är andra boken i serien om Vera och det finns även en tredje del. Själv har jag bara läst denna och även om det är en fristående uppföljare så kändes det ibland som att det hade varit bra om jag läst föregående bok, inte helt nödvändigt, men bra ändå.
Det är otrolig människogestaltning med känslor som träffar en rakt i hjärtat.
Relationerna mellan karaktärerna för hela tiden historien framåt och man bara måste ha mer.
Jag kunde inte få nog av Vera och ville hela tiden veta mer om vad som skulle hända henne härnäst.
Det var lite roligt att få läsa om Odenplan där jag är uppvuxen och läsa om både platser och butiker som finns i boken och som man är själv van att vara på. En annan rolig detalj som jag blev extra glad över är att en karaktär hade samma namn som jag. Det är alltid roligt att se mitt namn i böcker, speciellt eftersom mitt namn är så ovanligt här i Sverige.
Språket gjorde att man lätt kom in i boken och historiens början drog in en snabbt.
Karaktärerna förde som sagt historien framåt och även om historien inte var spännande som i världens nagelbitare, så var denna bok en riktig bladvändare.
Sedan fanns det scener då jag nästan skrek rakt ut åt Vera att akta sig, och slutet gav mig ett sånt bra avslut, men även gav mig mersmak för nästa bok.

Reflexbricka som present

Detta är kanske inte den mest roligaste presenten, men det är en av de absolut viktigaste. Med en reflex kan man rädda liv och även om det inte är något super roligt så finns det ändå så många roliga former nu att det ändå är rätt fint, sött, roligt och gulligt.

Hittebarnet

Bok av Stacey Halls
Bess ska äntligen hämta hem sin utomäktenskapliga dotter Clara. Hon ber och hoppas att flickan lever efter sex år i Foundlinghemmets vård. Hon får ett än värre besked. Clara har redan hämtats av henne själv. Bess inleder en förtvivlad jakt för att ta reda på vem som har tagit hennes lilla flicka, och varför.

Jag hade först lite svårt att komma in i boken då jag kände att språket var lite annorlunda mot vad jag är van vid att läsa. Jag kan inte riktigt lägga fingret på varför, men det blev så. Däremot när jag väl kommit in, så måste jag säga att boken är en riktig bladvändare. Hela tiden vill man läsa mer och veta hur det går för Bess att få tag på sin dotter.
Då jag själv är mamma så gick boken rakt in i hjärtat och den vill fortfarande inte släppa taget. Det är en gripande och fin berättelse som jag rekommenderar alla att läsa.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.