Jenny Wikander

Recensioner

Johanna på Klarudden av Anna Sundbeck Klav

Betyg 4
Johanna lämnar Göteborg efter att hennes man varit otrogen och hon har blivit av med jobbet och bosätter sig i sin farbrors utkylda hus på Öland. Där börjar hon sakta medan sommaren närmar sig att hitta sig själv och kärleken.
En mysig feelgoood-bok som var helt klart läsvärd!

Kanske den här gången av Jill Mansell

Betyg 5
Jill Mansells sätt att skriva faller mig verkligen i smaken, boken är varm, kärleksfull och Det är svårt att lägga den ifrån sig. En riktigt mysig feelgoodbok. Klart läsvärd.

Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson

Betyg 5
En bok med riktig myskänsla. Som får en att längta till julen... och efter kärlek... och lite fudge 🙂

Mörk och helig natt av Michael Connelly

Betyg saknas
Som alltid är Michael Connelly en mästare på det han gör. Den här boken är precis lika bra dom alla andra. Men nu är det Renée Ballard, en ung kvinnlig polis, som står i centrum. Harry Bosch finns med, men mer i bakgrunden då han gått i pension.

Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck

Betyg saknas
Vilken underbar bok. Den tar oss till 1940-talets Skåne där vi får följa Anna som träffar en ung i italiensk man som hon blir förälskad i, han hjälper motståndsrörelsen att föra flyktingar undan kriget till Sverige. Anna är fast i Skåne på grund av kriget, hon känner sig instängd på familjens gods Hillesgården och vill helst tillbaka till Stockholm och vännerna. Vi får också följa Annas dotterdotter som åker till Skåne för att ta hand om sin mormor när hon ramlat och skadat sig. Och hennes upptäckter i mormoderns bokskåp, i form av gamla brev.

Mademoiselle Coco och kärlekens doft av Michelle Marly

Betyg 3
En bok om en av 1900-talets största ikoner. Det var en mycket intressant bok. Man får följa Coco Chanel då hon förlorat sin älskade och tillverkar en parfym till minne av honom. Det enda jag kan sakna är att det bara skrapas lite på ytan om henne själv. Hade velat få veta lite om hennes barndom och uppväxtår.

Fjärilsrummet av Lucinda Riley

Betyg 4
Lucinda Rileys böcker gör en aldrig besviken. Denna håller samma höga klass som de andra. Den växlar mellan dåtid och nutid och handlar om Posy som i sjuttioårsåldern av en ungdomskärlek får veta att hennes älskade pappa inte alls stupade under andra världskriget en nyhet hon måste försöka hantera. Samtidigt som hennes söner Sam och Nick hanterar det livet serverar dom på olika sätt. Sam - en rörig själ som startat många olika företag som ingen har lyckats. Gift och har två barn menen dålig ekonomi. Nick - en mycket lugnare och stabilare man med förkärlek för antikviteter och Posys favorit.

Mytomanen av Sofie Sarenbrant

Betyg 5
En bladvändare. Totalt omöjlig att lägga ifrån sig. Varje kapitel slutar med nånting som gör att man vill läsa vidare. Sofie Sarenbrant tar upp händelser som är aktuella i samhället. Det är en otäck deckare, men ändå väldigt läsvärd.

Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck

Betyg 5
En underbar men också sorglig bok. Älskar böcker om böcke. Innehåller intressanta karaktärer. En bok man vill fortsätta läsa.

Bokcirkeln vid världens ände av Frida Skybäck

Betyg 5
En bok om sorg, och att hitta svar. Boken väver samman nutid med dåtid på ett mycket bra sätt! Ser framemot Frida Skybäcka nästa bok