Victoria

Användarprofil

Finns även på Instagram under namnet --> kafferatur

Lego

Produkttyp

Lego som present

Fungerar till de flesta barn, ökar kreativiteten och skapar en mysig stund tillsammans(om barnen tillåter). Perfekt present!

Tidningsprenumeration som present

En perfekt present att ge till personer man är lite kluven kring intresset men vill uppmuntra till läsning! Finns något för alla!

Eilaths hopp

Bok av Per Lindskog
En fantasyroman med en nypa komedi i äkta Tolkien anda, svårt att inte ryckas med i historien och dra på smilbanden emellanåt. Hur författaren helt naturligt får in en tjuv som inte kan höger och vänster och därav gör sitt jobb svårare en natt fascinerar mig, Per's sätt att väva samman olika karaktärers historier varteftersom boken fortgår är fantastiskt!
Eilaths öde förvånade mig och jag önskar att dagens pojkar/unga män kunde läsa denna och ta del av den mer allvarliga sidan av denna berättelse, en liten inblick i hur det är att vara kvinna och de olika hindren som uppstår, speciellt i den tid som boken utspelar sig i och som enkelt kopplas till vår egna historia(även om boken utspelar sig i ett påhittat land och en påhittad tid).

En lite skruvad berättelse om en annorlunda hjältinna som snabbt fastnar i hjärtat och blir svår att lägga ifrån sig. Jag skulle gärna läsa fortsättningen på Elanas och Adrics historia.

Universums mörka hemlighet

Bok av Malin Veronika Olsson
Jag har aldrig sett mig själv som ett stort fan av fantasy genren. Men någonting hände och nu trillar den ena efter den andra fantasyförfattaren in i mitt liv och håller mig fast.. Malin är inte ett undantag!

Att hon arbetar med världens bästa yrke(sköterska) märks i bokens beskrivningar när sjukvårdssituationer uppstår. Boken känns oerhört researched rakt igenom och jag tvivlar inte en sekund på att det mycket väl är så här vår framtid kan se ut. Den känns äkta och man slukas in i det fantastiska äventyret, både det fysiska och mentala.

Veronica fångar mig lite extra, jag var/är precis som henne och önskar av hela mitt hjärta att skolan kommer utvecklas och bli som den var för henne. Det vore en fantastisk utveckling!

Kärleks-kliffhangern som varat igenom hela boken är hur häftig som helst, jag älskar när författare vågar ta ut svängarna lite och inte gör det hela så uppenbart.

Spegelmannen

Bok av Lars Kepler
Nej gott folk, Kepler skriver INTE kriminalromaner... Det här är förstklassig skräck i sin renaste form!
Jag slutar aldrig att förvånas kring vad jag utsätter mig för och rent ut sagt längtar efter att få bli skrämd av att läsa när det kommer till dessa två fantastiskt författare och deras fenomenala böcker! Jag har varit ett stort fan sedan hypnotisören, har snabbt läst alla böcker när de släppts och har aldrig blivit besviken.

Den här gången fick boken mig på riktigt att få ont i magen och må fysiskt illa. Beskrivningarna är så brutala och detaljerade att de inte går att skaka av sig och jag har flera gånger fått pausa boken för att andas. Jag bockar, bugar och gör stående ovationer åt författarna bakom detta fantastiska mästerverk! 👏

Tack för de kommande mardrömmarna och psykoterapin som kommer behövas för att våga vistas ute i mörkret igen. Längtar redan efter fortsättningen 🖤
Fullträff! 🌟
Jag har sparat den här boken länge och blev fullkomligt förskräckt när jag började läsa platta recensioner med dåligt betyg helt plötsligt. Tror att det säkerligen var för höga förväntningar eller helt enkelt inte en bok för dem- för jisses vad jag älskade den!

Boken är en tegelsten men oerhört enkel att läsa. Språket är simpelt och flytande, rätt som det är så har man kommit halvvägs.
Delarna som utspelar sig i olika tider, de olika karaktärera och deras olika men samtidigt liknande problem och livsöden. Pusselbitarna som sakta faller på plats igenom historiens gång... Magiskt helt enkelt!

Drömhuset

Bok av Veronica Henry
Den här boken osar höst och är full av beskrivande miljöskildringar som gör att man som läsare inte kan undgå att smittas av atmosfären som byggs upp. Läses bäst med en kopp kaffe och lite tända ljus!

Henry är en ny författare för mig, näst intill då jag enbart läst en tidigare bok av henne. Jag känner redan nu att hon är en framtida favorit inom sin genre och hennes andra böcker har fått hoppat in i mitt bibliotek på @storytelsverige .

Är du ute efter en mysig feelgood med karaktärer du känner skulle kunna vara dina vänner, ett vackert hus med en näst intill magisk atmosfär och en historia som är förutsägbar men utan att vara tjatig och dålig- då är det här en bok för dig.
Feelgood i sitt esse!
Denna pärla till bok läste jag ut inatt. Jag kunde inte slita mig från slutet och stannade uppe alldeles för långt in på småtimmarna. Om inte det är ett bra betyg så vet jag inte vad som är det! 🌟

Boken följer onekligen ramarna för en feelgood, man förutspår väldigt tidigt vad som kommer att hända och ingenting kommer riktigt som en överraskning. Men ändå kan jag inte annat än trollbindas av miljöerna, festerna, karaktärerna och känslan av att på riktigt titta in i livet hos överklassen i 1800-talets England.

40 dagar och nätter

Bok av Iren Rinmad
En bok att läsa sakta.
Bokstav efter bokstav...
Mening efter mening...
Sida efter sida.
Ingen stress.
Bara suga in vad texten vill säga och njuta av de vackra och kloka meningarna.

I denna bok får man precis som i Coelhos böcker läsa om en persons berättelse, men istället för att fokus ligger på det fysiska så är det mer den resan som pågår inom karaktären man på riktigt upplever och tar till sig.
Det fysiska och mentala svävar ihop i en salig blandning och skapar en häftig helhet som bara svävar förbi i vad som känns som ett ögonblick. Boken är ett helt äventyr det riktigt känns som man upplever samtidigt som tiden står still och flyger fram när man läser.

De korta kapitlen med de korta, rika och bildliga meningarna förstärker bokens strävan till eftertanke. Hjärnan stannar upp och verkligen analyserar det som lästs. Bokens upplägg påminner väldigt mycket om Martels Life of Pi samtidigt som den har en ton och budskap liknande Paulo Coelhos böcker.
Författaren håller en kurs om romance på Linnéuniversitetet, en kurs jag gått för ett par år sedan och uppskattat enormt. Boken är precis som kursen, lättsam, intressant, inget krångel och en kvinna som brinner för det hon lär ut. Det är omöjligt att inte ryckas med. Trots att det är andra gången jag läser den, denna gång i eget research syfte så är den minst lika bra och givande.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.