Christina

Användarprofil

Offermakaren

Bok av Viveca Sten
Viveca Sten har här bytt miljö från Sandhamn till Åre. Boken börjar med att en död kvinna hittas död sittande i en skidlift. Vi får sedan följa hur hennes försvinnande hanterats. Poliserna som har hand om letandet och sedan utredningen av mordet är den nyblivne pappan Daniel och Hanna som har jobbat i Stockholm som polis tidigare. Boken är mycket lättläst , man sträckläser den. Fina naturskildringar får man på köpet.

Dödssynden

Bok av Maria Grund
Detta är den bok som Svenska Deckarakademien utsåg till årets bästa debutant. Jag kan förstå detta, det är länge sedan jag blivit så fängslad av en deckare. Handlingen utspelar sig på en ö, man tror hela tiden att det är Gotland men det nämns aldrig något namn på ön. Inleds med att en 14-årig flicka hittas död i ett kalkbrott. Man tror först att det är ett självmord, senare uppstår tvivel ,. Flera brutala mord inträffar senare .dessa sätts senare i samband med flickans död. De båda poliserna Sanna o Eir inleder sitt samarbete med dessa fall. Många överraskande moment i denna utredning, man blir på slutet mycket överraskad. Jag hade inte väntat mig denna avslutning.
Samman taget är detta en av de bästa svenska deckare jag läst.

Nio liv

Bok av Emelie Schepp
Jana Berzelius, åklagare, med ett för hennes kollegor okänt förflutet. I denna den sjätte boken om henne får vi följa hur hon blir inblandad i ett trippelmord i nakotikakretsar. Vi får en otäck inblick i ungdomars gängkriminalitet. Som vanligt i Emelie Schepps böcker vet man att Jana är mer involverad i det brottsliga än polisen är medveten om. Som alltid när det gäller denna författare är detta en mycket spännande och lättläst bok

Tidningsprenumeration som present

Att ge bort en tidningsprenumeration är väl nästan den bästa julklappen till någon som har ett speciellt intresse. Själv har jag en jul fått en prenumeration på en trädgårdstidning, detta var nog den julklapp jag hade mest nöje av det kommande året. Hade något att se fram emot varje månad.

Spegelmannen

Bok av Lars Kepler
Detta är den åttonde boken som pseudonymparet Lars Kepler skrivet om polisen Joona Linna. Den handlar om fall med flera försvunna tonårsflickor, en del av dem hittas mördade , ibland efter flera år. Joona Linna blir som besatt av att hitta flickorna och att få tag på de som utsatt dem för detta. Vi får även följa vad som händer med de försvunna flickorna. Boken är ofta mycket rå och blodig Ibland nästan som en skräckroman. Vi får insyn i flera psykiatriska diagnoser. Detta är en bok som man sträckläser, mycket spännande, bra med korta kapitel .Rekommenderas!

Försvararen

Bok av Anna Karolina
Ett tvillingpar tillbringar julaftonen tillsammans, det är dagen före deras 30-årsdag. Jasmine har blivit spådd att en av dem inte kommer att överleva julaftonen. Efter att ha festat på en pub fortsätter de hemma hos Jasmine. Eftersatt ha tagit kokain somnar de i soffan. När brodern vaknar upptäcker han att systern ligger död i soffan ,mördad. Han försvinner därifrån men grips senare av polis. En f.d. polis blir engagerad av en känd advokat för att hjälpa till i försvaret av brodern. Hon får då jobba både med och mot sina gamla poliskollegor.
En mycket bra och spännande bok med ett överraskande slut.

E
Detta är Anne Holts andra bok i serien om f.d. advokaten Selma Falck, som på grund av spelmissbruk förlorat sitt arbete.
Hon vaknar i denna boks inledning upp naken o skadad i en brinnande stuga. Hon minns ingenting till att börja med om vad som hänt. Hon lyckas ta sig ut, finner att hon är på kalfjället. Minnet återkommer mer och mer, hon inser att kanske hela nationens säkerhet är beroende av att hon kan ta sig tillbaka till civilisationen. Vi får i återblickar veta vad som föregått händelsen på fjället. Vi får veta vad o vilka som hotar landet och även högervindar finns . En bok som man läser så snabbt man kan , man måste få veta hur det slutar.

Brobyggarna

Bok av Jan Guillou
Detta är den första delen i romansviten Det stora århundradet. Tre bröder födda på det norska Vestlandet blir i början av nittonhundratalet faderlösa. De får hjälp att utbilda sig till brobyggare. Senare får de ekonomisk hjälp för att studera till ingenjörer i Tyskland. Vi får följa deras hur de fortsätter sina arbeten , bara den äldste återvänder till Norge, en av dem kommer till Afrika, den yngste i London. Vi får till största delen följa Lauritz som bygger järnvägsbroar i Norge. Det är hans familj som de senare böckerna i serien till stor del handlar om. Man lär sig mycket om hur livet tedde sig i tidiga nittonhundratalet.

Klubben

Bok av Matilda Gustavsson
Denna bok fick jag i julklapp. Den blev sedan liggande på mitt nattduksbord, jag trodde nog att det inte skulle vara så intressant att läsa mer om de s.k. Kulturprofilen. Tidningarna hade ju skrivet massor om detta. När jag väl började läsa fann jag att detta var en riktigare skildring om den s.k. kultureliten i Sverige. Jag fick även en ny bild av metoo. Den unga journalisten Matilda Gustavsson har lyckats skriva på ett levande sätt, hennes intervjuer med berörda kvinnor som drabbats av kulturprofilen är avslöjande utan att vara snaskiga. Man får även kanske en alldeles ny uppfattning om vad Svenska Akademien är för institution.

Silvervägen

Bok av Stina Jackson
Boken handlar om en man, Lelle, som i tre år åkt omkring på de norrländska vägarna och letat efter sin dotter, Hon var sjutton år då hon försvann spårlöst. Han åker mest vägen mellan Skellefteå och norska gränsen, den s.k Silvervägen. Han har ett hus där han bor ensam, hustrun lämnade honom efter att dottern försvann. Hon anklagar honom för att ha något att göra med försvinnandet. Han började även dricka alkohol Han kan ej stå ut med att vara hemma i huset utan kör längsSilvervägen i de ljusa sommarnätterna.. Under en av resorna träffar han en alkoholiserad kvinna och hennes dotter som är i samma åder som hans dotter.De får en gemenskap i sina trasiga bakgrunder. Detta är en psykologisk kriminalroman, även spännande på slutet.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.