Beatrice

Användarprofil
Doctor Diamantis bok: Nyckeln till din hälsa, är en fantastisk bok som jag önskar att jag läst för länge sedan. Tipsen och reflektionerna är välgenomtänkta och väldigt viktiga verktyg som läsaren kan använda för att få ett bättre liv, ett friskar liv, ett mer hälsosamt liv. Jag rekommenderar den starkt och ser fram emot att få läsa Diamantis andra bok om hormonell obalans så fort den är tillgänglig.
Där kräftorna sjunger är en bok skriven av Delia Owens. Jag har lyssnat på den som talbok medan jag promenerat till jobbet och har verkligen svepts med av de beskrivande meningarna. De har varit en bok jag följt med spänning och de färgstarka meningarna har berört mig under läsningen.
De sju systrarna av Lucinda Riley är en fantastiskt vacker bok med målande beskrivningar och färgstarka karaktärer. Tackar ödmjukast för att jag fått lyssna på denna bok och får följa systrana D'apliése på deras resa efter att de förlorat sin pappa på ett hastigt sätt.

Finn din livsuppgift

Bok av Robin Sharma
Finn din livsuppgifte: med munken som sålde sin Ferrari är skriven av Robin Sharma. Såhär stå det på baksidan av boken: en berättelse om en man som just då han tänker ta sitt liv, möter den f.d. stjärnadvokaten Julian Mantel. Julian har bytt ut sin Ferrari och ett liv i lyx mot någonting större. På sin väg mot upplyste och visdom lovar han mannen på en inre resa mot andligt uppvaknande. Samtalet dem emellan, som består av visdomsord och praktiska övningar, är en blandning av österländsk mystik och det västerländska framgångstänkandet."

Denna lilla bok innehålle rycket kunskap och berättelsen är vacker och känner genuin. Jag inspireras av hut författaren kan måla upp scener med ett enkelt och tydligt språk. Helt klart en bok jag kommer minnas länge och som kommer få stå på min spirri-hylla.
Allt jag inte kan säga är en självbiografisk bok skriven av den Irländske författaren Emelie Pine. Boken är kort och god och sprängfylld med livskunskap och anekdoter som sätter fingret på det som skaver i människor. Emelie är brutalt ärlig och vänder och vrider på olika situationer och känner hon känner, inte minst sig själv. En ärlig och tydlig bok som alla bör läsa. Boken är känslig och väcker många frågor och besvarar lika många. Jag är tacksam för att Emelie banar väg genom livet tack vare hennes reflektioner och humor. Jag ser mycket fram emot att få följa Pine i hennes författarskap framöver. Perfekt bok att läsa till sommaren.

Den vita kattens längtan

Bok av Sofia Sivertsdotter
Nu har jag läst: Den vita kattens längtan, av min favoritförfattare och idol Sofia Sivertsdotter. Boken innehåller en vacker historia om stora och viktiga ämnen så som sorg och längtan, vänskap och ensamhet. På baksidan står det: ""Det bästa sättet att bli vän med någon är att ställa en fråga", Har den lilla vita kattens mamma sagt. Att förlora någon gör ont, men med hjälp av skogens djur förbereder katten en koja till dig och vännen som han hoppas på att få. Men ska katten våga ställa frågor till rävarna för att lära sig mer om vänskap? Och hur länge måste han vänta innan han får sin egen vän? Så förfärligt svårt borde det väl intr vara att slippa vara så ensam?'
Boken riktar sig till barn i 3-6 årsåldern. Jag är inte så ung, men jag kan med stor entusiasm säga att jag kommer köpa denna bok och ge bort till alla mina vänner som har barn. Helt klart en läsvärd bok som jag själv önskade att jag ägde när jag var liten. En stor rekommendation för fritidshemmen att köpa in.

Con Dios

Bok av Johan Reftel
Jag måste säga att detta är den boken jag använder mig mest av i mitt arbete som pedagog. Con dios är skriven av Johan Reftel och lyfter många livsviktiga och aktuella ämnen som barn och unga behöver få diskutera och reflektera över. Böckerna finns i uppdaterade versioner med övningar, tips till vuxna och unga ledare, andakten, berättelser och tankar. Helt klart en fantastisk handbok som får en att känna att man inte behöver uppfinna hjulet varje gång man håller ett pass för konfirmander.

Otämjbar

Bok av Glennon Doyle Melton
Herregud vilken magisk bok. En bok alla kvinnor borde få läsa. En bok som alla ungdomar borde läsa i skolan. Denna bok är enkel och charmig, och samtidigt är den tung, tydlig, och allvarlig. Helt klart en stor nyckel till att jag lärt känna mig själv ännu mer nu när jag läst otämjbar av Glennon Doyle. Jag slukade denna bok för att den förklarar och sätter fingret på tankar jag själv haft men aldrig lyckats formulera själv. Läsvärd och enastående bok som är väl värd att investera i.

Drunkna inte i dina känslor

Bok av Doris Dahlin och Maggan Hägglund
Jag ha präst mycket om HSP högsensitiv personlighet och bland de böcker jag funnit mycket hjälpsam och intressant är: drunkna inte i dina känslor. Helt klart en bok som fick mig att få upp ögonen både för mig själv och andra som lever med drag av HSP. Boken lyfter olika situationeränniskor stöter på och gör vackra liknelser för att läsaren ska känna och förstå perspektiv som HSP:are upplever i vardagen.
Harry potter och de vise sten är en av de äldsta böckerna jag har min bokhylla. Författaren J.K Rowling har i sin magiska bok fyllt sidorna med drama och svåra dilemma som inte Harry måste kämpa och reda ut. Boken lyfter vänskap, mod, familj, och magi på ett sätt som blivit en väldsomvälvande ja.... vad ska en källa det? Nätt och jämnt ett paradigmskifte från att tro på magi till att veta att det faktiskt existerar. En magisk bok som får en att känna sig speciell. En klassiker alla bör läsa.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.