Beatrice

Användarprofil
Ja, var ska man börja när det gäller den nervkittlande och vulgära tv-serien game of Thrones? Serien är en vattendelare på många vis, antingen här man sett serien, eller så kommer man aldrig göra det. Den är i särklass med Harry Potter. Inte nödvändigtvis lik även om magi, hus, vänskap och onda varelser finns. Men den banade väg för många serier framöver och har nästan gjort ett paradigmskifte i mänskligheten med sina skruvade berättelser. Den är läskig och emmellanåt så brutal att jag bejövde titta bort. Men humorn och psykologin är helt klart intressant och jag har följt varje serie slaviskt sedan 2013.
Nu har jag läst: Den vita kattens längtan, av min favoritförfattare och idol Sofia Sivertsdotter. Boken innehåller en vacker historia om stora och viktiga ämnen så som sorg och längtan, vänskap och ensamhet. På baksidan står det: ""Det bästa sättet att bli vän med någon är att ställa en fråga", Har den lilla vita kattens mamma sagt. Att förlora någon gör ont, men med hjälp av skogens djur förbereder katten en koja till dig och vännen som han hoppas på att få. Men ska katten våga ställa frågor till rävarna för att lära sig mer om vänskap? Och hur länge måste han vänta innan han får sin egen vän? Så förfärligt svårt borde det väl intr vara att slippa vara så ensam?'
Boken riktar sig till barn i 3-6 årsåldern. Jag är inte så ung, men jag kan med stor entusiasm säga att jag kommer köpa denna bok och ge bort till alla mina vänner som har barn. Helt klart en läsvärd bok som jag själv önskade att jag ägde när jag var liten. En stor rekommendation för fritidshemmen att köpa in.

Con Dios

Bok av Johan Reftel
Jag måste säga att detta är den boken jag använder mig mest av i mitt arbete som pedagog. Con dios är skriven av Johan Reftel pch lyfter många livsviktiga och akutella ämnen som barn och unga behöver få diskutera och reflektera över. Böckerna ginns i uppdaterade versioner ned övningar, tips till vuxna och unga ledare, andakten, berättelser och tankar. Helt klart en fantastisk handbok som får en att känna att man inte behöver uppfinna hjulet varje gång man håller ett pass för konfirmander.
Jag såg denna serie för några åt sedan. Historien om Merlin har alltid fascinerat mig, kanske för att de både innehåller historia och magi. Detta är ens stor där handlingen är spännande och intressant utan att vara alltför blodig och läskig. Jag lärde mig jättemycket tack vare denna serie och jag gillar att de skapat en yngre Merlin än de gamle med skägg som så många av oss tänker på när vi hör trollkarlen namn. Det som gjorde serien svag var de billiga effekterna och de magiska djuren är så pass b att de drog ner seriens trovärdhet. Något som gör mig glad är att prinsen blir förälskad i en modig kvinna som inte är en sterotyp av en blivande prinsessa. Helt klart en serie som jag tror yngre vuxna eller vi som älskar magi, kan se på under fredagsmyset

Otämjbar

Glennon Doyle Melton
Herregud vilken magisk bok. En bok alla kvinnor borde få läsa. En bok som alla ungdomar borde läsa i skolan. Denna bok är enkel och charmig, och samtidigt är den tung, tydlig, och allvarlig. Helt klart en stor nyckel till att jag lärt känna mig själv ännu mer nu när jag läst otämjbar av Glennon Doyle. Jag slukade denna bok för att den förklarar och sätter fingret på tankar jag själv haft men aldrig lyckats formulera själv. Läsvärd och enastående bok som är väl värd att investera i.

Drunkna inte i dina känslor

Doris Dahlin och Maggan Hägglund
Jag ha präst mycket om HSP högsensitiv personlighet och bland de böcker jag funnit mycket hjälpsam och intressant är: drunkna inte i dina känslor. Helt klart en bok som fick mig att få upp ögonen både för mig själv och andra som lever med drag av HSP. Boken lyfter olika situationeränniskor stöter på och gör vackra liknelser för att läsaren ska känna och förstå perspektiv som HSP:are upplever i vardagen.
Harry potter och de vise sten är en av de äldsta böckerna jag har min bokhylla. Författaren J.K Rowling har i sin magiska bok fyllt sidorna med drama och svåra dilemma som inte Harry måste kämpa och reda ut. Boken lyfter vänskap, mod, familj, och magi på ett sätt som blivit en väldsomvälvande ja.... vad ska en källa det? Nätt och jämnt ett paradigmskifte från att tro på magi till att veta att det faktiskt existerar. En magisk bok som får en att känna sig speciell. En klassiker alla bör läsa.
Älskade bamse. Denna fina barnbok hittade jag bland mina gömmor när jag rensade vinden. Så många kvällar mamma har läst om modiga och starka bamse och hans vänner och deras äventyr för mig när jag var liten. Detta är en vacker historia om bamse som klarar alla bekymmer och problem han och hans vänner stöter på när de är ute på havet. Helt klart en bok som aldrig kommer att bli gammal.
Mod att vara sårbar är skriven av den berömda skamforskaren Brené Brown. Genom ärligt och personliga erfarenheter beskriver hon hur och vad ska gör med oss och hur vi kan ta oss ur det genom att vara såbara. Detta är en bok alla tonåringar borde få läsa och studera i skolan. Jag önskar att Breneés kunskaper skulle få ta fäste i samhällsnormer för människans bästa
Du är inte knäpp... Det är din mamma är en personlig, djup och insiktsfull bok. En bok som alla bör läs för att förstå vad narcissism innebär och hur det ska hanteras för att en själv ska må bra. Boken är lättläst och jag lärde mig väldigt mycket på kort tid. Jag önskar att jag och mina vänner fått läsa den här boken som unga, då hade vi säkerligen förstått oss på varandra, oss själva och vuxna i vår omgivning.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.