Beatrice

Användarprofil

Tistelhonung

Bok av Sara Paborn
Tistelhonung är skriven av Sara Paborn. Många har rekommenderat mig denna bok, kanske var det all förväntan som gjorde att jag inte kände så mycket för boken. Jag gillade karaktärerna och de fina beskrivningarna, men en aning ältande och långtråkig. Det tog lång tid innan jag kom in i boken och det gjorde säkert att jag inte riktigt orkade engagera mig i bokens berättelse. Däremot är boken vacker, både på utsidan, insidan och titeln passar väldigt väl till storyn.

Mulan

Film från 2020 regisserad av Niki Caro
Ni kan är en legend jag växt upp med sedan barnsben. Filmen som gjordes förra året såg jag på idag och tyckte den var okey. Jag tror inte jag kommer se om den, men det var en intressant tolkning av storyn. Jag kände aldrig att jag lärde känna någon av karaktärerna och krigande blev jag lite trött på emellanåt. Det som var intressant enligt min åsikt var att de behandlade chi.

Mamma Mia!

Film från 2008 regisserad av Phyllida Lloyd
Mamma Mia är en fantastiskt film som förevigt kommer att vara en klassiker och feel-good-film för mig. Kändisar som Merrill Streep och Stellan Skarsgård spelar och sjunger med inlevelse och trovärdighet. Storyn är välanpassad efter musiken som i sig är ett mästerverk, tillverkad av favoriterna: ABBA.

Finn din livsuppgift

Bok av Robin Sharma
Finn din livsuppgifte: med munken som sålde sin Ferrari är skriven av Robin Sharma. Såhär stå det på baksidan av boken: en berättelse om en man som just då han tänker ta sitt liv, möter den f.d. stjärnadvokaten Julian Mantel. Julian har bytt ut sin Ferrari och ett liv i lyx mot någonting större. På sin väg mot upplyste och visdom lovar han mannen på en inre resa mot andligt uppvaknande. Samtalet dem emellan, som består av visdomsord och praktiska övningar, är en blandning av österländsk mystik och det västerländska framgångstänkandet."

Denna lilla bok innehålle rycket kunskap och berättelsen är vacker och känner genuin. Jag inspireras av hut författaren kan måla upp scener med ett enkelt och tydligt språk. Helt klart en bok jag kommer minnas länge och som kommer få stå på min spirri-hylla.

Tetris (NES)

Spel från 1989 utvecklat av Nintendo R&D1
Helt seriöst? Vem älskar inte tetris? Detta färgglada spel har funnit från 1989 och jag minns hur jag spelade det med glädje som barn. Jag har nyligen hittat tillbaka till spelet där former ska passa ihop för att radera rader och ge poäng. Detta är ett spel som passar nästan alla oavsett ålder och jag blir själv aldrig trött på att spela der. Det är näst intill beroendeframkallande och jag älskar att fördriva tankarna genom att spela denna gamla goding.
Allt jag inte kan säga är en självbiografisk bok skriven av den Irländske författaren Emelie Pine. Boken är kort och god och sprängfylld med livskunskap och anekdoter som sätter fingret på det som skaver i människor. Emelie är brutalt ärlig och vänder och vrider på olika situationer och känner hon känner, inte minst sig själv. En ärlig och tydlig bok som alla bör läsa. Boken är känslig och väcker många frågor och besvarar lika många. Jag är tacksam för att Emelie banar väg genom livet tack vare hennes reflektioner och humor. Jag ser mycket fram emot att få följa Pine i hennes författarskap framöver. Perfekt bok att läsa till sommaren.

Game of Thrones

TV-program från Microsoft Store
Ja, var ska man börja när det gäller den nervkittlande och vulgära tv-serien game of Thrones? Serien är en vattendelare på många vis, antingen här man sett serien, eller så kommer man aldrig göra det. Den är i särklass med Harry Potter. Inte nödvändigtvis lik även om magi, hus, vänskap och onda varelser finns. Men den banade väg för många serier framöver och har nästan gjort ett paradigmskifte i mänskligheten med sina skruvade berättelser. Den är läskig och emmellanåt så brutal att jag bejövde titta bort. Men humorn och psykologin är helt klart intressant och jag har följt varje serie slaviskt sedan 2013.

Den vita kattens längtan

Bok av Sofia Sivertsdotter
Nu har jag läst: Den vita kattens längtan, av min favoritförfattare och idol Sofia Sivertsdotter. Boken innehåller en vacker historia om stora och viktiga ämnen så som sorg och längtan, vänskap och ensamhet. På baksidan står det: ""Det bästa sättet att bli vän med någon är att ställa en fråga", Har den lilla vita kattens mamma sagt. Att förlora någon gör ont, men med hjälp av skogens djur förbereder katten en koja till dig och vännen som han hoppas på att få. Men ska katten våga ställa frågor till rävarna för att lära sig mer om vänskap? Och hur länge måste han vänta innan han får sin egen vän? Så förfärligt svårt borde det väl intr vara att slippa vara så ensam?'
Boken riktar sig till barn i 3-6 årsåldern. Jag är inte så ung, men jag kan med stor entusiasm säga att jag kommer köpa denna bok och ge bort till alla mina vänner som har barn. Helt klart en läsvärd bok som jag själv önskade att jag ägde när jag var liten. En stor rekommendation för fritidshemmen att köpa in.

Con Dios

Bok av Johan Reftel
Jag måste säga att detta är den boken jag använder mig mest av i mitt arbete som pedagog. Con dios är skriven av Johan Reftel och lyfter många livsviktiga och aktuella ämnen som barn och unga behöver få diskutera och reflektera över. Böckerna finns i uppdaterade versioner med övningar, tips till vuxna och unga ledare, andakten, berättelser och tankar. Helt klart en fantastisk handbok som får en att känna att man inte behöver uppfinna hjulet varje gång man håller ett pass för konfirmander.

Merlin

TV-program från Netflix
Jag såg denna serie för några åt sedan. Historien om Merlin har alltid fascinerat mig, kanske för att de både innehåller historia och magi. Detta är ens stor där handlingen är spännande och intressant utan att vara alltför blodig och läskig. Jag lärde mig jättemycket tack vare denna serie och jag gillar att de skapat en yngre Merlin än de gamle med skägg som så många av oss tänker på när vi hör trollkarlen namn. Det som gjorde serien svag var de billiga effekterna och de magiska djuren är så pass b att de drog ner seriens trovärdhet. Något som gör mig glad är att prinsen blir förälskad i en modig kvinna som inte är en sterotyp av en blivande prinsessa. Helt klart en serie som jag tror yngre vuxna eller vi som älskar magi, kan se på under fredagsmyset
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.