Finn din livsuppgift

Discover your destiny with The monk who sold his Ferrari
Bok av Robin Sharma
Finn din livsuppgift handlar om en koncernchefs väg till andligt uppvaknande. Vi är här för att väcka till liv hela vår potential och vi ska sträva efter att vara storslagna i allt vad vi gör: Gör ditt bästa och låt livet göra resten. Efter den framgångsrika Munken som sålde sin Ferrari kommer nu fortsättningen på svenska. Det är en berättelse om en man som står i begrepp att ta sitt liv, men av en händelse möter han Munken från den tidigare boken, värstingadvokaten Julian Mantle. Här går han vidare på sin väg mot upplysthet och visdom och lotsar sin yngre kollega (och därmed också läsaren) på en inre resa vars syfte är att skala av pålagda mönster för att leva ett autentiskt liv. Med en blandning av visdomsord och praktiska lektioner och verktyg, skriven på medryckande prosa, får vi följa det böljande samtalet mellan de båda. Denna inre resan är en process med sju steg där varje steg är nödvändigt för att man ska kunna gå vidare. Dessa steg är: 1) Medvetenhet om att leva i en lögn. 2) Valet att välja den medvetna vägen som leder till storhet. 3) Medvetenhet om under och möjligheter. 4) Att inhämta ny kunskap och nya insikter. 5) Transformation och återfödelse, att släppa gamla mönster. 6) Prövningen, hängivenheten att leva ett autentiskt liv testas. 7) Det stora uppvaknandet av självet. Ett verktyg för att ta sig igenom de sju stegen är fem dagliga aktiviteter: att gå upp klockan fem på morgonen, att ha en helig timme för inre arbete, att föregå med gott exempel genom att ta hand om sig själv, att vara hängiven en hög nivå av självmedvetande och att vara en så kärleksfull person som möjligt. Originaltitel: Discover your destiny with the monk who sold his Ferrari Översättning Helena Hansson
Finn din livsuppgifte: med munken som sålde sin Ferrari är skriven av Robin Sharma. Såhär stå det på baksidan av boken: en berättelse om en man som just då han tänker ta sitt liv, möter den f.d. stjärnadvokaten Julian Mantel. Julian har bytt ut sin Ferrari och ett liv i lyx mot någonting större. På sin väg mot upplyste och visdom lovar han mannen på en inre resa mot andligt uppvaknande. Samtalet dem emellan, som består av visdomsord och praktiska övningar, är en blandning av österländsk mystik och det västerländska framgångstänkandet."

Denna lilla bok innehålle rycket kunskap och berättelsen är vacker och känner genuin. Jag inspireras av hut författaren kan måla upp scener med ett enkelt och tydligt språk. Helt klart en bok jag kommer minnas länge och som kommer få stå på min spirri-hylla.