Jenny E

Användarprofil

Lite krasslig, bara

Bok av Stephen King
Detta var riktigt mörkt. Men man förstår efter ett tag vart det är på väg. Jag gillar svärtan och tänker plocka upp novellsamlingen som den är en del av.

Nattsidan

Bok av Joyce Carol Oates
Novellen utspelat sig 1887. Den handlar om andar, seanser och om man tror på andevärlden eller inte. Det var en helt okej berättelse, men jag är lite fundersam över slutet. Det går att tolka på många sätt.
Ett bra sätt att få ner pulsen och stressa av är att klappa och gosa med en katt. Har man turen att den också lägger sig i knät är det en extra mys- och värmefaktor under kalla vinterkvällar.

Söta, röda sommardrömmar

Bok av Christoffer Holst
En feelgooddeckare med riktigt läskiga inslag, skulle jag klassa denna bok som. Det var några tillfällen då jag nästan blev rädd. Det är en skön bok som är relativt lättläst.

Jag rekommenderar den varmt.

Gnister

Bok av Linda Skugge
Den handlar om en trasig tjej som försöker minnas sin barndom. Det är endast fragment av en kärlekslös relation till sin mamma som dyker upp på olika sätt. Mer har jag inte att säga om den. Jag gillar den inte
Den kan användas till många olika saker. T.ex. skrapa länder du har besökt fysiskt, skrapa länder efter vilka böcker du har läst beroende på var författaren kommer ifrån, skrapa efter estetiskt tycke. Som sagt den är trots första anblick en väldigt användbar pryl. 😊

Inte riktigt enligt plan

Bok av Denise Rudberg
Jag hade nog inte lyssnat klart på denna bok om det var för att jag ville pricka av en bingoruta. Som tur var är boken kort. Det kändes som en mesig variant av en feelgood. Jag hade gärna velat ha mer djupgående karaktär. De kändes ganska ytliga och handlingen var lite för banal med för enkla hinder/twister.
Att få te som present är kul förutsatt att man dricker det. Jag ser en sådan present som en rekommendation från den som ger presenten. Givaren har antingen druckit det själv och gillat eller i sin tur fått en rekommendation från vettig källa. Detta ger också en möjlighet att kanske prova något nytt.
Jag gillar detta då många redan har en massa saker så är bakverk väldigt uppskattat. Den som ger har tagit sig tid och utföra ett hantverk. Det ligger även en del kärlek i det.
Om en kvinna som möter en man en mycket kort stund och sedan går helt upp i denna man. Tyvärr är han onåbar geografiskt för tillfället och kvinnan formar ett begär så starkt.

Det är en intressant idé. Men jag tycker tyvärr att berättelsen känns tråkig. Jag struntar blankt i madame de Breyves.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.