Recensioner av Jenny E

Där kräftorna sjunger av Delia Owens 

Betyg 3
Jag har väldigt länge svårt att se vad folk gillar/älskar med den här berättelsen. I normala fall hade jag gett upp den för längesen. Tack vare att det skulle bokcirklas om den så har jag läst klart den och det är jag nu glad för.

Jag tycker att mordgåtedelen hade kunnat strykas helt och att det bara hade varit en berättelse om Kya och hur hon överlever och börjar leva i våtmarkerna. Men jag kan förstå att det drar lite fler läsare att slänga med en mordgåta.

Det slutet som får mig att ge boken en mycket stark 3:a i betyg. Det tar alldeles för lång tid innan jag fastnar i boken (= ca sista 50 sidorna) för att sen ska få ett bättre betyg. Som sagt det var endast bokcirklandet som fick mig att läsa klart boken.

Väster om friheten av Thomas Engström 

Betyg 3
Det var en helt okej spänningsroman med inslag av en variant på Wikileaks blandat med amerikansk underrättelsetjänst med en f.d. stasiagent inblandad. Jag tänker definitivt fortsätta med serien.

Pastor Viveka och feministerna på Stockrosvägen av Annette Haaland 

Betyg 3
Det var helt okej. Den känns som en klassisk bok om pastor Viveka. Man får vad man kan förvänta sig. Jag gillar det.

Tre veckor av Birgitta Bergin 

Betyg 3
Den var helt lagom i början, men mot slutet blev den lite bizarr.

Björnstad av Fredrik Backman 

Betyg 5
Oj, vilken bok!

Detta var något av det mest engagerande som jag har läst/lyssnat på på länge.

Jag drogs med i handlingen och karaktärerna kändes levande. Jag kom på mig själv flera gånger med att prata rätt ut i ett försök att få karaktärerna att förstå att de tänkte knasigt.

Detta är en bok som jag definitivt kommer att rekommendera till andra.

Solsken och parmesan av Christoffer Holst 

Betyg 3
Det är en ganska klassisk feelgoodbok, men den innehåller mycket mat och vin. Dessutom dyker det upp många sköna och fnissframkallande kommentarer särskilt i samtalen mellan Carina och hennes man.

Änkorna på Österlen av Sara Paborn 

Betyg 2
Berättelsen var väldigt tråkig i början. Det var inte förrän mot slutet som den fick ett uppsving i och med att Filippa reagerade.

Det är en kortroman så mer vill jag inte säga.

Jag försvinner i mörkret av Michelle McNamara 

Betyg 2
Den var inte riktigt som jag hade förväntat mig. Brotten var mer detaljerade och det mycket mer personliga delar om Michelle än vad jag trodde skulle vara med. De sistnämnda kunde ha utelämnats alternativt skalats ber en hel del tycker jag. De fick boken att sväva bort från målet på något sätt och jag tyckte att de personliga delar om Michelles liv var lite tråkiga därav det låga betyget.

Som ett brev på posten av Birgitta Bergin 

Betyg 4
Jag gillar böcker om pensionärer har jag märkt och den här blir riktigt bra en bit in.

Familjen Morelli av Per Schlingmann 

Betyg 2
Helt okej. Men jag tycker mig ha läst berättelsen förr.