De sju systrarna, #5

Månsystern: Tiggys bok

The Moon Sister
Bok av Lucinda Riley
Detta är den femte delen i serien "Seven Sisters". Tiggy D’Aplièse och hennes fem systrar har adopterats från hela världen. När hennes fader, miljardären Pa Salt avlider, flyttar hon till Skottlands vildmark. Hon tar anställning som djurskötare åt den mystiske Charlie Kinnaird. En gammal romsk man som har levt länge på godsets ägor berättar att hon har ett sjätte sinne. Tiggy börjar följa vägen till sitt eget dolda förflutna.
Jag har läst den femte delen i serien om de sju systrarna. Den handlar om Tiggy som söker sitt ursprung i Spanien men som lever ett liv i Skottland med gåvan att läka och kommunicera med vilda djur.
Är kärleken starkast för Skottland eller Spanien? Och kan hon också hitta sin livs kärlek....
I den här boken tycker jag att Lucinda Riley lägger mer fokus än vanligt på systerns liv, relationer och människor kring henne. Visst, berättelsen handlar till stor del om sökandet efter hennes ursprung men den tar inte lika stor plats.
Ämnet i boken är för mig inte jätteintressant och heller inte de geografiska aspekterna. Men boken är ändå magisk och på ett ställe i boken skriver författaren sitt starkaste och magiska avsnitt någonsin och det är när Tiggy befinner sig vid huset vid Genèvesjön under en period. Ni som läst förstår nog vad jag menar 😊
Den här och boken om Star når inte upp till t ex boken om Alli, som hittils varit den bästa, men alla böcker är riktigt bra!
Återigen har Lucinda Riley skrivit en spännande bok där den historiska delen är väldigt intressant. Den här gången tar oss storyn till romernas Spanien och en värld av flamenco.
Den femte boken och den mest spännande, vi får följa Tiggy som är lite av en enstöring och älskar djur, på nytt jobb träffar hon en gammal man som påstår känna hennes förflutna, det blir en lång och händelserik resa för att hitta sitt ursprung.
Den femte delen i serien De sju systrarna. Lika bra som de andra delarna. Härlig feelgood som rekommenderas starkt!
Ännu en bok i serien om de sju systrarna. I den här boken får vi följa Tiggy. Tiggy har en förkärlek för djur och hamnar i en vilddjurspark i Skottland efter att Pa Salt dör. Tiggy verkar har en förmåga att läka djur. Där uppe i Skottland träffar hon en man som för henne mot sitt ursprung, som visar sig vara i Spanien.
Parallellhistorien utspelar sig i början av 1900-talet med romerna.
Återigen en mysig bok om en av systrarna med en intressant historisk parallellhistoria. Nu känns det att serien går mot sitt slut och säcken ska knytas ihop. Vad hände egentligen med Pa Salt och finns det en syster till?
Månsystern är bok nr 5 i serien om de sju systrarna.
Som alla böcker före denna i serien så får man följa en av systrarna, och hur hon letar efter sitt ursprung och sina rötter. Denna gång får vi följa med till flamencons värld i Spanien.
Spännande och mycket bra bokserie. Gillar man de andra böckerna, så kommer man även gilla denna.
Jag bara älskar denna serie. Ibland får serier där man följer olika syskon mig att ledsna då man fastnat så gör någon av dom i tidigare böcker. Men denna serie är annorlunda. Varje bok får mig att trollbunden läsa vidare. Varje syster har olika personligheter och olika bakomliggande släkthistorier och man får resa världen runt för att nysta upp dom. Karaktärerna är älskvärda och med två historier i ett. Man får följa både tidigare släktingar i sin historia och nutidens respektive syster o hur deras öden fläts samman.
Den femte boken i serien och denna är verkligen en av favoriterna!
Jag älskar hur Lucinda berättar parallellt och hur hon får med både viktiga ämnen samt kärlek och äventyr!
En underbar bok, jag drömmer mig bort och släpper verkligheten när jag läser denna boken precis som med de tidigare böckerna! Jag kan inte sluta läsa men vill heller inte att den ska ta slut!
Det här är den femte delen i Rileys bokserie De sju systrarna, som blivit omåttligt populär. Serien berättar om familj, kärlek, förlust, glädje, rädsla och framför allt om hopp. I handlingens centrum står sju unga kvinnor som alla bär på unika styrkor men också en hel del svagheter. De kommer från jordens alla hörn och adopterades en gång i tiden av en man vid namn Pa Salt. Den mystiske adoptivfadern är död, men mysteriet kring honom och hans historia tätnar för varje bok.

En bok för många
Månsystern kommer tilltala många läsare eftersom den har flera dimensioner. Den passar den historieintresserade såväl som den som har en förkärlek för romantiska berättelser. Men det är samtidigt en politisk roman som berättar en hel del om rasism, krig, fruktansvärda sjukdomar och sexuella fördomar. Framför allt är boken en hyllning till dåtidens starka kvinnor, vars mod banade väg för den frihet som många av oss besitter idag.

Fantastiska miljöer
Riley är en mästare på att skildra både människor och miljöer, och i den här boken lyckas hon bättre än någonsin. När man läser Månsystern: Tiggys bok så känns det verkligen som att man befinner sig bland Skottlands härliga vildkatter och Spaniens många fruktträd. Det är en udda hyllning till naturen och dess krafter som stimulerar läsarens fantasi och får en att längta till nästa del.
En omtumlande parallellberättelse som går från skotska höglandet till Spaniens flamencokultur.
Tiggys berättelse är fylld av mystik så det känns naturligt med titeln Månsystern.
En mycket bra må-bra-läsning.
Nu längtar jag efter del 6 i serien om de sju systrarna.
Underbar fortsättning på hur systrarna hittar sina rötter. Man leds mellan nutid och dåtid på ett fantastiskt sätt.