Nina S

Användarprofil

Napalm

Bok av Frida Moisto
Moisto har gjort det igen, skrivit en bladvändare som man inte kan släppa förrän man läst sista sidan. Och när man väl gjort det så längtar man efter nästa del. Oerhört rappt tempo och spännande personskildringar. Hatten av för Jönköpings deckardrottning.

Lovisas val

Bok av Ruth Kvarnström-Jones
En mysig feelgood med ett historiskt inslag. Obs! Man blir väldigt sugen på kanelbullar!

Ser fram emot att läsa mer om Halleholm!

Stöld

Bok av Ann-Helén Laestadius
Välskriven bok om hur märk en del av Sveriges historia är, och fortfarande är. Att människor 2021 ska behöva vara rädda för att få utöva sin kultur är skrämmande. Laestadius skildrar här samernas liv genom Elsas ögon, både som barn och vuxen.

Amerikansk jord

Bok av Jeanine Cummins
Fyller sin funktion som spänningsroman, men en känns lite för tillrättalagd för min smak. Dock så fick jag mersmak att läsa mer om människor som flyr över gränsen mot USA.

Månsystern: Tiggys bok

Bok av Lucinda Riley
Återigen har Lucinda Riley skrivit en spännande bok där den historiska delen är väldigt intressant. Den här gången tar oss storyn till romernas Spanien och en värld av flamenco.

Mästaren

Bok av Anna Ihrén
Tredje delen i Jubileumsserien bjuder på både spänning och musik. När en byggmästare hittas död på toppen av vad som ska bli Göteborgs första skyskrapa kopplas Sandra och co in på fallet. När de börjar undersöka mannens bakgrund visar det sig att även hans tonåriga barnbarn är försvunnet sedan flera månader. Har de båda fallen en koppling och ska de kunna lösa dem?

Den här tredje delen är bättre än de föregående två, men man bör nog ändå läsa dem i ordning för att ha bättre behållning. Jag ser fram emot den sista och avslutande delen som kommer 2023.
Lättillgängligt samtidigt som du ser och upplever naturen. Det bästa är att du tar det i din egen takt.
Fjärde delen är lika välskriven som de föregående tre vad gäller den historiska biten. Riley lyckas bra med att skildra kvinnornas ställning i de historiska skeenden som hon väver in i sina böcker. Den nutida känns lite kliché, men totalt sett en bra bok.
Så gott tillbehör till såväl kyckling, kött eller fisk. Passar utmärkt i wraps eller bara som den är till mellanmål.
Välskriven och fängslande skildring av hur det är att växa upp i en familj med psykisk ohälsa. Boisens bok innehåller sorg men samtidigt också glädje och framåtblickar. Läs!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.