Nina S

Recensioner

600 mil till dig av Lovisa Wistrand

Betyg 3
Mysig feelgood om att det aldrig är för sent att finna lyckan i livet. Förutsägbart och aningens banalt stundtals men ok läsning för stunden.

Änkorna av Pascal Engman

Betyg 5
Ytterligare en fartfylld bok i serien om Vanessa Frank. Pascal Engman är ingen dussindeckarförfattare utan hans språk och oerhörda insatthet i viktiga och aktuella ämnen tar hans böcker till en nivå utöver det vanliga.

Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie

Betyg 4
En varm och samtidigt skrämmande skildring av en familj där pappan terroriserar barnen och hustrun. Men samtidigt en utveckling i personerna som gör att man vill läsa mer.

Solsken och parmesan av Christoffer Holst

Betyg 4
Härlig feelgood som genomsyras av såväl humor som allvar. Efter den här vill man ju gå matlagningskurs både i Italien och skärgården.

Björnstad av Fredrik Backman

Betyg 5
En fantastisk bok. Språket och storyn är i toppklass. Vad händer i en liten by när människor tvingas inse att det som alltid varit inte kan fortsätta? En bok som alla som arbetar med ungdomar på något sätt borde läsa!

Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck

Betyg 5
Välskriven bok om Sverige under andra världskriget och om vad som händer om man glömmer bort sig själv och sina egna behov.

Handbok för superhjältar 1 - Handboken av Elias Våhlund

Betyg 5
Fantastiskt viktig bok för såväl barn som vuxna. Agnes och Elias lyckas att på ett fartfyllt sätt förmedla en historia som innehåller både allvar och spänning.

Pachinko av Min Jin Lee

Betyg 5
En fantastisk släktkrönika där författaren har gjort grundlig research och skriver magiskt. Kul med böcker som man kanske vanligtvis inte läser.

Infiltratören av Lotta Luxenburg

Betyg 3
En fartfylld spänningsroman där poliserna slåss mot kriminella nätverk. Kanske inte så djup, men lättläst för stunden.

Formørkelsen av Karin Fossum

Betyg 4
Välskriven om människans inre och inte så mycket fokus på polisarbete. Karin Fossum bygger upp en spännande historia som inte får sin upplösning förrän på sista sidan.
Rekommenderas!