Mari Samuelsson

Användarprofil

De kapabla

Bok av Klas Ekman
Högt tempo, många vändningar, spänning och frustration. Boken visar hur avgörande ett litet felaktigt beslut kan vara i våra liv och hur ett felaktigt beslut lätt leder till fler tills man inte kan hitta tillbaka. En riktigt spännande bok.

Bikupan

Bok av Sarah Crossan
En fantastisk bok fylld av en kvinnas känslor efter att mannen hon länge haft en affär med dör. Boken är skriven på fri veta och fantastiskt intensiv i tankar och känslor. Berör.

Pocketpodden

Podcast med Lisa Tallroth
Ett podd om de böcker som är aktuella för pocketsläpp. Ett avsnitt varje fredag. En författare, förläggare el på annat sätt person kopplad till boken intervjuas. Sedan en kort inblick i ytterligare en bok. Alltid aktuellt för dig som älskar pocket. Alltid intressanta intervjuer med inte bara de vanligaste frågorna. Fina samtal.

Airfryer som present

Presenttips av jultomten
Ett utmärkt sött att tillaga god mat utan farliga fetter. Dock smakar det lika gott. Matlagningen blir enkel. Du kan tillaga både pommes frites, skaldjur, kött mm i den. Är ni många i familjen tjänar ni på att köpa en större, där mer kan tillagas på en gång.

Hittebarnet

Bok av Stacey Halls
En fin historisk berättelse som utspelar sig i London. Det är 1754 och Bess föder sitt första barn, Clara. Eftersom de lever fattigt tvingas Bess lämna bort sin dotter på Foundingshemmet, men börjar genast spara pengar för att kunna hämta henne. Sex år senare är det dags. Väl på plats får Bess veta att hennes dotter hämtades av henne själv dagen efter att hon lämnats.
En sorglig, spännande och hoppfull berättelse om den stora skillnaden att leva som fattig eller rik under Londons 1700-tal. Bokens språk flyter och spänningen hålls hela tiden vid liv. En bok jag inte ville lägga ifrån mig. Gripande och känslosam.

Gå på spa som present

Presenttips av jultomten
En perfekt julklapp som kanske kan ges bort som en upplevelse tillsammans med givaren. En upplevelse är något som kommer finnas kvar som ett härligt minne. Att få pyssla om sig själv och bara koppla av är aldrig fel och uppskattas av de flesta.

Te som present

Presenttips av jultomten
En kopp te förhöjer känslan av att tex läsa en bok, ha ett samtal med en vän eller avsluta kvällen med din familj. Idag finns det så många olika sorters te att presentens smak kan bli en stor överraskning och ett val gjort med hjärtat.

En bokhandlares dagbok

Bok av Shaun Bythell
En bokhandlare som har ett eget antikvariat skriver kortare anteckningar varje dag kring köpare och diverse uppdrag. Jag förväntade mig en fiktiv historia med många roliga och härliga möten med köpare, där lämpliga böcker skulle rekommenderas och spännande inköp diskuteras. Tyvärr blev jag riktigt besviken. Det är väldigt korta anteckningar som verkar tagna ur verkliga anteckningar istället för fiktiva. Jag upplever dem korta utan ett historieberättande perspektiv och djupare insyn. Mer en torr redovisning i väldigt kortfattad form. Boken intresserade mig inte alls som den kunde gjort.
I dessa tider när vi ska hålla oss hemma och enbart umgås med de vi bor med passar en ljudboksprenumeration perfekt. Mörkret och kylan breder ut sig och det är mysigt att sitta inne under en filt med en bra bok. Har du inte tid att sitta stilla kan boken följa med dig i öronen underhuden du städar, kör bil, handlar eller promenerar.

Ödets hav

Bok av Elisabet Nemert
En alldeles underbar historisk roman med starka miljöskildringar och gripande handling. Handlingen är uppblandad med små instick av historielektioner som förhöjer känslan av att vara på plats tillsammans med karaktärerna. En skildring av kvinnors obefintliga rättigheter i Visby strax efter digerdödens framfart. Om en stark, självständig kvinnas kamp för mer frihet och större rättigheter inbakad i en fantastisk historia. Älskade den!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.