Mari Samuelsson

Användarprofil

Yrsel

Bok av Annika Widholm
Clara träffar Markus och flyttar in i hans lägenhet där han bor med sina två tonårstjejer. Deras mamma dog på ett traumatiskt sätt för drygt ett år sedan. Clara kämpar med att känna sig hemma och vinna döttrarnas förtroende. Så en dag svimmar hon och det fortsätter. När hon vaknar befinner hon sig på en annan plats än där hon svimmade. Hon vet inte hur.

En psykologisk thriller med någon twist. Jag har flera olika teorier om utgången o v en viss del kan jag ana. Annars är gissningar a många och jag hålla ovetande in i det sista. Spännande, obehagligt och intressant

Rovhjärta

Bok av Ulrika Rolfsdotter
Starkt debut med en spänning uppbyggd av fängslande miljöer, kompletta mänskliga karaktärer och korta kapitel som driver tempot.
Spänningen byggs upp och även om jag kan ana utgången så är inte hela historien klar för mig innan sista sidorna.

Pälsen

Bok av Hjalmar Söderberg
En kort novell med väldigt mycket innehåll i förhållande till sin längd. Om en fattig man på Englands regniga gator i en blöt rock, då han inte har råd med de varma pälsarna de rika håller sig varma i. Hemma väntar hans kvinna men först måste han göra ett besök, som kommer påverka hans känslor.

Super Mario 64

Spel från 1996 utvecklat av Nintendo EAD
En riktig klassiker. Super Mario med alla de välkända karaktärerna med olika egenskaper som hjälper och stjälper dig genom spelet. Lättsamt och utan våld passar det både stora som små.

Min mörka Vanessa

Bok av Kate Elizabeth Russell
En otäck berättelse om 15-åriga Vanessa som inleder ett förhållande med sin 42-åriga lärare. Allt fantastiskt väl berättat för att få läsaren att förstå det ojämlika i relationen och sätta diskussionen om samtycke på sin spets. Det är en bok du vill läsa samtidigt som den får dig att känna ilska och illamående över det som händer. En bok som berättas i två tidslinjer - en om 15-åriga Vanessa och en då hon är i vuxen ålder.
En fantastiskt program för hela familjen att samlas kring. Lekfullt och roligt på nästa sändningstid på fredagskvällen. Jag lovar att ni inte klarar att titta utan att skratta högt.
En panel kändisar utsätta för lekfulla test en och en som görs på tid. Testen sätter deltagarnas kreativitet på spel. Allt binds samman med två roliga programledare- Babben Larsson och David Sundin.

Sommaren utan regn

Bok av Maggie O'Farrell
En Maggie O’Farrell med hennes typiska långsamma karaktärsdragens historier. Om en sommar utan regn med oerhörd torka. Och när det blir hett länge börjar människorna bete sig märkligt. En pensionerad pappa lämnar en morgon hemmet för att köpa tidningen. Precis som varje morgon. Skillnaden är att den här gången kommer han inte hem.
Vi får följa familjen, då alla syskonen kallas hem för att hjälpa deras mamma att förstå vad som hänt.
En bok om relationer.
Celestial och Roy är gifta sedan drygt ett år och tillbringar en natt på hotell. Plötsligt rusar polisen in på rummet och Roy misstänks för ett brott. Boken utspelar sig först under tiden Roy sitter fängslad och vi får följa hur de förlorar varandra mer och mer. Båda två vill skydda den andra från det som kan göra ont. En gripande historia om ras och klasstillhörighet och hur det kan komma och påverka flera liv.

Amerikansk jord

Bok av Jeanine Cummins
En fantastisk bok. Du kastas in i dramatiken på första sidan och redan då är du fast. Så sorglig. Så dramatisk. Så otäck. Att få läsa om flykt på det här sättet var gripande. Jag älskar den dubbla relationen huvudkaraktären har till personen som utplånar hennes familj

Det enda jag kan göra är att gå

Bok av Ulrika Jannert Kallenberg
En självbiografi om våld i nära relationer som beskriver de där små stegen mot ett destruktivt förhållande när du inte vill se det dåliga utan klamrar dig fast vi de fina stunderna. Det visar på hur du bryta ner och tillsist tror på de hårda nedbrytande orden mot dig. Viktig bok.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.