Recensioner av Mari Samuelsson

Mitt liv som råtta av Joyce Carol Oates 

Betyg 3
En bok om att hålla ihop eller inte inom familjen. Var går gränsen? Om svek. Om kärlek. Att känna sig utanför.
Violet är yngsta syskonet och en dag hör hon sina bröder prata om ett hemskt brott de begått. Hur agerar man då som lillasyster? Berätta eller inte?
Jag upplever språket lite knaggligt. Det flyter inte för mig och gör att jag inte riktigt kommer in känslomässigt i boken. Annars en bra story.

Brevvännerna av Eli Åhman Owetz 

Betyg 3
En riktigt mysig feelgoodroman med allt det där en feelgood ska ha. Mysig miljö, relationer, kärlek och ett fint slut.
I den här boken är det en bokbuss som är i handlingens centrum. Vi får följa Malin och Erik som först av en olyckshändelse börjar brevväxla med hjälp av en bok på bokbussen. Malin lever i ett äktenskap som går på rutin och hon saknar någon att dela allt med. Så får hon kontakt med Erik via ett boklån på bokbussen.

Offer utan ansikte av Stefan Ahnhem 

Betyg 4
Blev intresserad av Stefan Ahnhems böcker efter att ha hört honom berätta om dem flera gånger på sociala medier. Jag tycker det märks attStefan har en bakgrund som manusförfattare till olika kända serier i hans sätt att skriva. Upplägget på boken, de tighta dialogerna och framåtdrivet i boken.
Boken är inte bara spännande utan stundtals lite läskig. Mot slutet av boken får jag ta små mikropauser och hämta andan. Det blir aldrig långtråkigt. Alltid något som hänger i luften och får mig att vända blad igen.

Nästa! : en läkarroman av Nina Lykke 

Betyg 4
En positiv överraskning.
Nina Lykke skriver med humor och driver med vår tids samhälle. Samtidigt en berättelse om Elin, en kvinna i en livskris. Om hur valet vi gör i något som verkar som en liten tillfällighet kan ha avgörande betydelse i våra liv.

Ödesmark av Stina Jackson 

Betyg 5
Jag kom hem från en resa. En resa till norra Sverige. Till en by som heter Ödesmark. Stina Jacksons målande miljöbeskrivningar i ett kargt Norrland för mig dit. Jag ser landskapet, känner dofterna och upplever känslan. Magiskt!

Den franska fotografen av Natasha Lester

Betyg 5
En fantastisk bok om starka kvinnor under andra världskriget. Den innehåller allt. Sista delen fick läsas i etapper. Så mycket känslor.