Birgitta Alexandersson

Användarprofil

Tjänarinnans berättelse

Bok av Margaret Atwood
Vilken gripande bok detta var fruktansvärt hur kvinnorna behandlades.
I fundamentalistiska republiken Gilead det som var usa en gång. Har fertila kvinnor bara ett syfte att föda barn . De tas som fångar och kallas tjänarinnor och utnyttjas och behandlas fruktansvärt grymt på många sätt. Offred kidnappades och lämna en man och dotter och fick namnet offred och lever under strikt bevakning och riskerar döden om hon vägrar göra sin roll som tjänarina .

Trollbunden

Bok av Margit Sandemo
Del 1 i serien som består av 47 böcker. En serie som är grym på många olika sätt men så otroligt bra. Den är verkligen svår att lägga ifrån sej .
Silje Arngrimsdotter var 17 år när pesten tog alla hennes släktingar år 1581. Utsvulten och frusen dessutom med två små barn sökte hon sej till likbålen utanför Trondheim för att söka värme . En enda i isfolket ätt hjälpte henne i nådens stund. En man som Silje fann närmast djurisk och skrämmande men ändå tilldragande på samma gång.

Mysteriet på Örnklippan

Bok av Kristina Ohlsson
Bonnie och charles har rymt tillsammans och är på väg till Bonnies mormor som bor i Skuggviken där det hänt en del kusliga händelser. En pojke har försvunnit och aldrig hittats . Vart är han ? I BYN viskas det om den huvudlösa legenden. . En natt ser Bonnie fyren blinka trots den stått tom över hundra år. En spännande bok för alla som slukar böcker

Skuggan i vattnet

Bok av Inger Frimansson
Kan man leva ett normalt liv ? Efter man dödat flera människor? JUSTINE DALVIK GÖR SITT BÄSTA FÖR ATT LÄGGA ALLT BAKOM SEJ. ÅRET ÄR 2004 SEX ÅR HAR GÅTT LIVET HAR TAGIT EN LUGN VÄNDNING. TVÅ MÄNNISKOR ÄR FORTFARANDE BORTA. BERIT SOM VAR ETT PLÅGOANDE OCH NATHAN SOM VAR JUSTINES ÄLSKARE FÖR LÄNGESEN FÖRSVANN I DJUNGELN . I MARDRÖMMARNA SER HON BERITHS KROPP FLYTA UPP I MÄLARENS VATTEN. MYCKE SPÄNNANDE LÄSNING. Vissa delar kan va lite röriga och tråkiga i boken.

Askungen

Film från 1950 regisserad av Wilfred Jackson och Clyde Geronimi m.fl.
När askungens mor går bort så gifter fadern om sej med kvinnan som har tre döttrar med sej. Styvmodern är väldigt elak och ond och behandlar Askungen som en piga från morgon till kväll. Även styvdöttrarna är elaka mot Askungen men i sitt rum på vinden har Askungen sina vänner djuren mössen och fåglarna. När prinsen anordnar en bal på slottet så blir det glädje och s skratt från styvmodern som vill gifta bort sina döttrar. Askungen blir också glad och visar sin vackra klänning för styvmodern och styvsyskonen varav dom blir arga och sliter sönder klänningen för Askungen och säger att balen är inget för henne. En bok och film som jag hade till mina barn när dom var små

Familjen Macahan

TV-program från Warner Bros. Television
Älskar du indianer cowboys. Då måste du verkligen se serien Macahan. Serien berättar om hur den vita mannen tar över av de amerikanska vilda västern. Familjen Macahans kamp att överleva. Guldgrävarnas letande efter guld. Zeb Macahan som är indianernas vän och som hjälper dom mot prisjägare och maktfolkets kamp att döda dom. Serien jag sett många gånger och ledsnar aldrig på den.

Slutet på sommaren

Bok av Anders de la Motte
Sensommarkvällen 1983försvinner en 5 årig pojke från en gård på den skånska slätten. Trots alla som söker och letar så hittas inte pojken. Sorgen och ovissheten sliter isär familjen.
Åren går när storasyster Veronica 20 år senare håller i en gruppterapi med människor som får samtala fritt. In kommer en ung man som plötsligt nämner minnet av ett försvinnande Ang en pojke. Berättelsen är skrämmande bekant för Veronica som känner sej tvingad att återvända tio Skåne för att söka efter sanningen. Vad hände igentligen? Den sommaren 1983.

Rötter

TV-program från Warner Bros. Television
Detta är en verklighetsbaserad serie som verkligen är gripande och berör djupt. Slav jägarna som smyger på barnen som leker och kidnappar dom utan nån vet vart dom förs. Bla sonen kunta kinte som förs bort och säljs som slav. Och dess grymma liv han får gå igenom med hemska och grymma straff. Det är en mycke bra serie som är svår att glömma med en gång.
Vem blir inte glad av denna underbara busiga men charmiga gosse vid namn Emil Svensson katthult . Han vill så väl men det blir galet. Snickarna där han får sitta när han gör hyss och väljer sina trägubbar. Lina pigan som vill ha Alfred för sej själv men Alfred vill bara va med Emil när han är lite ledig på kvällen emellanåt. En film serie som jag älskar fast jag har blivit både farmor och mormor. Även barnbarnen köper jag dessa böcker filmer till.

Älskade jävla jul

Bok av Birgitta Bergin
Amy som boken handlar om har älskat julen men sista julen så känner hon bara tvång att allt ska va traditionen säger.
Som nydeckardebut så går inte försäljningen alls bra. Tills Sveriges mest framgångsrika förlag hör av sej. Då förändras allt för Amy. Livet snurrar på allt för fort och Amy inser att allt är kaos köket som inte är klart julen närmar sej med stora steg. Älskade jävla jul!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.