Birgitta Alexandersson

Användarprofil

Skuggan i vattnet

Inger Frimansson
Kan man leva ett normalt liv ? Efter man dödat flera människor? JUSTINE DALVIK GÖR SITT BÄSTA FÖR ATT LÄGGA ALLT BAKOM SEJ. ÅRET ÄR 2004 SEX ÅR HAR GÅTT LIVET HAR TAGIT EN LUGN VÄNDNING. TVÅ MÄNNISKOR ÄR FORTFARANDE BORTA. BERIT SOM VAR ETT PLÅGOANDE OCH NATHAN SOM VAR JUSTINES ÄLSKARE FÖR LÄNGESEN FÖRSVANN I DJUNGELN . I MARDRÖMMARNA SER HON BERITHS KROPP FLYTA UPP I MÄLARENS VATTEN. MYCKE SPÄNNANDE LÄSNING. Vissa delar kan va lite röriga och tråkiga i boken.

Askungen

Film från 1950 regisserad av Wilfred Jackson och Clyde Geronimi m.fl.
När askungens mor går bort så gifter fadern om sej med kvinnan som har tre döttrar med sej. Styvmodern är väldigt elak och ond och behandlar Askungen som en piga från morgon till kväll. Även styvdöttrarna är elaka mot Askungen men i sitt rum på vinden har Askungen sina vänner djuren mössen och fåglarna. När prinsen anordnar en bal på slottet så blir det glädje och s skratt från styvmodern som vill gifta bort sina döttrar. Askungen blir också glad och visar sin vackra klänning för styvmodern och styvsyskonen varav dom blir arga och sliter sönder klänningen för Askungen och säger att balen är inget för henne. En bok och film som jag hade till mina barn när dom var små
Älskar du indianer cowboys. Då måste du verkligen se serien Macahan. Serien berättar om hur den vita mannen tar över av de amerikanska vilda västern. Familjen Macahans kamp att överleva. Guldgrävarnas letande efter guld. Zeb Macahan som är indianernas vän och som hjälper dom mot prisjägare och maktfolkets kamp att döda dom. Serien jag sett många gånger och ledsnar aldrig på den.

Slutet på sommaren

Anders de la Motte
Sensommarkvällen 1983försvinner en 5 årig pojke från en gård på den skånska slätten. Trots alla som söker och letar så hittas inte pojken. Sorgen och ovissheten sliter isär familjen.
Åren går när storasyster Veronica 20 år senare håller i en gruppterapi med människor som får samtala fritt. In kommer en ung man som plötsligt nämner minnet av ett försvinnande Ang en pojke. Berättelsen är skrämmande bekant för Veronica som känner sej tvingad att återvända tio Skåne för att söka efter sanningen. Vad hände igentligen? Den sommaren 1983.

Rötter

TV-program
Detta är en verklighetsbaserad serie som verkligen är gripande och berör djupt. Slav jägarna som smyger på barnen som leker och kidnappar dom utan nån vet vart dom förs. Bla sonen kunta kinte som förs bort och säljs som slav. Och dess grymma liv han får gå igenom med hemska och grymma straff. Det är en mycke bra serie som är svår att glömma med en gång.
Vem blir inte glad av denna underbara busiga men charmiga gosse vid namn Emil Svensson katthult . Han vill så väl men det blir galet. Snickarna där han får sitta när han gör hyss och väljer sina trägubbar. Lina pigan som vill ha Alfred för sej själv men Alfred vill bara va med Emil när han är lite ledig på kvällen emellanåt. En film serie som jag älskar fast jag har blivit både farmor och mormor. Även barnbarnen köper jag dessa böcker filmer till.
Amy som boken handlar om har älskat julen men sista julen så känner hon bara tvång att allt ska va traditionen säger.
Som nydeckardebut så går inte försäljningen alls bra. Tills Sveriges mest framgångsrika förlag hör av sej. Då förändras allt för Amy. Livet snurrar på allt för fort och Amy inser att allt är kaos köket som inte är klart julen närmar sej med stora steg. Älskade jävla jul!
Becky som är sjuksköterskaär orolig för sin arbetsgivare doktor blund han har mist sitt hus fru och praktik senaste året. Blum återvänder till samhället Home River för att bli frisk där har han vänner och bekanta. Fattigdom och arbetslöshet och behovet av en sjuksköterska är stor. Becky som kämpar för att få mat på bordet och tak över huvudet. Livet ändras för både Becky och doktor blund i denna roman. En bok som jag glömde bort allt runt omkring när jag läste den.

Saknade

Merethe Lindstrøm
Ida är en ensamstående BARNPSYKOLOG till henne kommer föräldrar och barn som har problem. Men hur ska jag kunna hjälpa dom? Tänker Ida när jag inte når fram till min dotter silje jag vet inte vilka hon är med vad hon gör osv. En bra bok som jag tog till mej då jag kände igen mej som ensamstående mamma .
Strimla lövbiff samt lök som steks i smör krydda med grillkrydda låt det bli brynt stek ca 10 min på mellanvärme. Häll i 3 dl matgrädde en dl mjölk 1 tsk tomatpuré rör om och häll i en redning så såsen blir lagom tjock smaka av med salt vitpeppar och lägg i strimlade paprikalängder låt småsjuda i 20 min . Servera med potatiskroketter potatisgratäng och en sallad till.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.