Kim

Användarprofil

Fröken Europa

Bok av Kerstin Gavander
En kanonbra bok som blandar skönlitteratur med fakta. Den nu vikaren verkar till en början lite skum, bor hon i grupprummet?? Eleverna inser under tiden att detta är en europaresa som man inte vill ska ta slut!

Svart bälte : Klara svenskan åk 5

Bok av Kerstin Lundberg Hahn
En bok som kopplas till Klara Svenskan 5. Fungerar bra till en SvA-grupp. Finns tillhörande frågor att diskutera till.

Brevtjuven

Bok av Anna Jansson
Fortsättning på Emil Wern-serien. Denna gång är det Emils stora kärlek som är i fokuset. Hon ska bjuda in Emil till sitt kalas via brev. När hon lämnat brevet på 9
Postlådan så ser hon att någon gör inbrott och tar all post. Jakten på den försvunna inbjudan tar vid! Och slutet på
Denna bok måste har varit den kraftfullaste hittills.

Younger

TV-program från Viacom
Verkligen en serie som säger ”ta ingen skit”. En medelålders kvinna får ta en falsk ålder för att matcha med henne drömjobb. Allt funkar fint tills chefen med sitt oemotståndliga utseende dyker upp. Som dessutom är i ålder med henne själv. Vad ska hon välja; att avslöja sig själv och förlora jobbet eller avslöja sig själv för att vinna kärleken?

Prästgårdens hemlighet

Bok av Tobias Söderlund
En grymt bra bok som lockar inte bara 9-12 åringar utan även 30+! Glöm inte att fortsätta läsa hans serie!
Skulle jag få bestämma vad jag skulle äta livet ut så är det garanterat sushi i alla dess olika former, färger och smaker!

Mordpodden

Podcast med Linnéa Bohlin och Amanda Karlsson
2 underbara tjejer som gör en podd om mord. De sorterar morden genom att köra landskap efter landskap.

De blandar fakta om mordet med mellandiskussioner som gör det enklare för lyssnaren att förstå vissa saker som är viktiga i historien. Ibland vill man bara ha faktan utan diskussionerna och ibland vill man ha både ock.

Kalla, vita vinternätter

Bok av Christoffer Holst
Christoffer Holst gör det igen! Tredje fristående delen om krimjounalisten Cilla och hennes vänner som nu beger sig till den svenska fjällen under jul. Man kan ju tro att det enbart ska vara skidor och afterski ska freda fjällen men tyvärr så dyker ett lik upp... Cilla och hennes vänner gör allt för att lösa mordet utan att lägga näsorna allt för mycket i blöt... LÄS!!

Tio Grisar Nere

Bok av Denise Rudberg
Tioende boken om Jidhoff. Mer drama, mera kärlek, mer återblickar och givetvis mer mord. Hur går det för Torsten och Marianne? Hur mycket har Hans påverkat, inte bara Marianne utan Torsten? Svår att lägga ifrån sig!

Strumpor

Produkttyp

Strumpor som present

Varje år brukar jag ge bort ett plagg till någon i familjen ovetandes, som har blivit ”personligfierad”. Förra året så fick far min ett par strumpor med hela familjens ansikten på. Väldigt uppskattat!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.