Sushi

Mat
Jag har testat ett par gånger på olika ställen, men kan verkligen inte se tjusningen i denna maträtt.
Min absoluta favoritmat! Sushi passar jämt. Man blir inte snuskigt mätt och det är ofta en fröjd för både mage, mun och öga att äta dessa läckra bitar.
Imorgon får det bli sushi till middag!
När sushi görs på rätt råvaror är det fantastiskt gott. Ris, fisk och några få ytterligare ingredienser är allt som behövs. Sushi ska göras precis innan den äts. Om man önskar är också Tamagoyaki (omelett) gott att ha till.
Jag äter bara veganskt sedan tre åt tillbaka. Sushi var min favorit lyxiga rätt innan, men jag kan ärligt säga att det inte spelar någon roll att jag inte äter fisken längre. Vegansk sushi är precis lika gott!
Betydligt mycket lättare att göra själv än vad jag trodde.
Det ser lyxigt ut och lätt att äta.Man kan forma dem och anpassa till gästen
Absolut det godaste och lyxigaste som finns! Och förhållandevis enkelt att göra hemma också, bara man får rätt på riset (kolla tex youtube för detta). Jag gillar att ha bland annat avocado, gurka, cream cheese och paprika i mina. Det är också kul att istället för att göra massa olika rullar istället bara göra en sushi-bowl med ris i botten och sen all topping på. Blir en bra matlåda dagen efter också.
Hur sushi smakar och upplevs avgörs på vilka råvaror som används. God sushi på bra råvaror är svår att slå och en fantastisk upplevelse med många och komplexa smaker. Sushi på dåliga råvaror kan man lika gärna kasta i soporna och ta en smörgås istället.
Jag älskar sushi och förstår inte hur det kan finnas så många som inte gör det. Smaken är fantastisk och det finns så många olika varianter att välja på.
Skulle jag få bestämma vad jag skulle äta livet ut så är det garanterat sushi i alla dess olika former, färger och smaker!
Bästa snabbmaten. Känns lite lyxigare att sitta med en sushi. Det finns så många olika sorter också, lax är helt klart en favorit, tonfisk också. Barnen hittar sina favoriter så hela familjen kan äta sushi. En variant är pokebowl där alla huvudingredienser i sushi finns men är uppdelade.
Grejen med sushi är att man antingen tycker om den eller hatar den, men tror dock de som säger så har bara provat det en gång. Jag hatade första gången men ju mer man provade desto mer tycker man om den, så tycker verkligen om du inte tror du gillar sushi att prova det igen.
Mmmmm sushi är fantastiskt gott. Jag skulle kunna äta det flera gånger i veckan. Gärna bitar med räkor eller bläckfisksallad. Doppa sushin i soja med lite wasabi i o glöm inte den fantastiskt goda syltade ingefäran.
Saken med sushi är väldigt speciell. Ofta brukar man inte tycka om maträtten de första gångerna, utan man får liksom vänja sig vid smaken! Jag hade själv svårt med sushi i början men nu älskar jag det. Det är även väldigt enkelt att göra själv och eftersom man inte behöver värma upp maten passar den perfekt som matlåda. Det finns olika typer av sushi allt från frukt till fisk sushi finns och finns säkert någon som passar en. Nyttigt och fantastiskt gott, skulle verkligen rekommendera!
Har testat Sushi en gång och det var absolut ingenting för mig, Det finns så många andra goda maträtter kan kan äta istället
Gör man sushi på rätt sätt med färska råvaror är det otroligt gott och kan förnyas på massor av olika sätt. Om man däremot köper sushi av sämre kvalitet eller av folk med brist på kunskap och kvalitet kan det vara riktigt vidrigt. Se till att göra själv eller köpa från någon som ha bra rykte. Kvalitet går över kvantitet i det här fallet.
Jag har alltid varit skeptisk till Sushi men sen provade jag Nigiri Sushi och älskade det. Har även provat med räkor och det var också gott.
Jag kan äta sushi varje dag. En japansk maträtt av ris och rå fisk eller skaldjur som man kan doppa i sojasås med lite wasabi om man är modig. Jag tyckte inte alls om sushi när jag var barn men nu finns det inget bättre.

En sushi restaurang i Stockholm har nyligen fått en Michelin stjärna : Sushi Sho.

Nån dag kommer jag åka till Japan och äta sushi där!!
Sushi är för många en exotisk maträtt som bjuder på en spännande smakupplevelse. Att laga sushi själv kan vara lite svårt de första gångerna, men när man har fått in "rätta knycken" är det tämligen roligt! Speciellt i ett gott sällskap! Den sushi jag gillar mest, så originell som jag är, är avocado-biten.
En favorit jag aldrig tröttnar på. Går att kombinera på otaliga sätt och inte heller jätte-onyttig. Rekommenderar!
Hela familjens favorit. Går att variera i det oändliga. När man väl fått till ett bra recept på riset så klassar jag detta, trots att det är lite fix, som en snabbrätt.