Cecilia S

Användarprofil

Steka ägg

Brädspel skapat av Danspil
Enkelt spel där det går ut på att slå tärningen och placera ut sina ägg. Stek dom ( 6 på tärningen) så är ägget ute ur leken. Men du kan få plocka upp motspelarens utlagda ägg.

Brått i Valleby!

Brädspel skapat av Martin Widmark
Hitta rätt ledtrådar, plats för brottet och rätt misstänkt. Kul spel som baserar sig mycket på slumpen. Man spelar som karaktärerna från boken. Rätt snabbt avslut när någon hittar rätt ledtrådar och då inte går att stoppa på något vis. Men barnen 8 år är jättenöjda med spelet.

Minecraft

Spel från 2009 utvecklat av Microsoft och Mojang
En mycket kreativt spel där det byggs med fyrkantiga block. Det går att spela i överlevnadsläge där man ska samla mat, överleva diverse läskiga figurer. Men det går också att spela i kreativt läge där skapandet är det enda som spelar roll. Min son har skapat hus, bakverk och i julas en gran och ljusstake.
Underhållande för hela familjen. Kluriga,ibland, roliga och svåra utmaningar som deltagarna ska lösa. Vi sitter hemma och gissar hur man löser det bäst. Vi gillade Pär Anderssons saxofonmusik och Nassims skratt lite extra.
Så bra. Mitt barn kan höra historien om och om igen. Sen ägnar vi en lång stund till att kolla på bilderna. Varje gång hittar vi något nytt och roligt. Ett äpple som är med om ett riktigt äventyr. Mitt barn undrar bara hur det kan hålla sig så fint.
Kul frågesportsprogram med Filip och Fredrik. Olika moment och deltagare med varierande grad av kunnande, men alla mycket underhållande. Det är snabbare tempo är på spåret och det tycker jag är bra.

Svenska skrivregler

Bok av Språkrådet
Använt denna som kurslitteratur på utbildningen till medicinsk sekreterare. Väldigt bra och många aha-upplevelser. Talstreck, tankestreck eller bindestreck, gör det någon skillnad??? En bra bok för språk-polisen och för den som behöver skriva korrekt i sitt arbete. Sen är det inte boken man sträckläser utan mer av att slå upp i.
Snurran är så populär här hemma. Snurran är här rätt egoistisk och vill styra tevetittandet för hela familjen. Hon har lite olika stilar när hon killar på teve. Snurran är väldigt lätt att tycka om.
Jag tycker att p3 historia är en bra podd. Fokus på en historisk person där intresset väcks för att lära sig mer. Det är stor spridning på århundranden och varför personen är känd. Lagom långa avsnitt.
Rekommenderas för den som är intresserad av historia

Klipptrollen

Bok av Zelda Falköga
Så bra bok. Min pojke på 8 år fullkomligen älskar denna bok och även uppföljarna. Det här spänning, fantasi och vänskap. Karma och Jonar som egentligen inte borde umgås har räddat varandra och nu behöver de även rädda sina respektive byar. Enhörningar och katter som skiftar färg. O elaka klipptroll- spännande.
O vem är Zelda Falköga????
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.