P3 Historia

Podcast
Om personerna som skapade vår historia. Missade du historielektionerna har du en ny chans nu! Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg
Jag tycker att p3 historia är en bra podd. Fokus på en historisk person där intresset väcks för att lära sig mer. Det är stor spridning på århundranden och varför personen är känd. Lagom långa avsnitt.
Rekommenderas för den som är intresserad av historia
Varje avsnitt har olika tema, ofta kan tex en känd persons liv gås igenom i ett avsnitt. Podcasten är proffsig och välgjord, en perfekt mix av fakta och dramatisk skådespelarröst som verkligen ger liv åt historien. En podcast som är både lärorik och underhållande!
Rekommenderas för den som är intresserad av historia
Älskar denna podd. Jag som är intresserad av historia och kanske framför allt kunglig sådan, gillar avsnitten som läggs upp på ett spännande sätt med en huvudperson som pratar om personens liv och en person som berättar korta segment som hämtade ur personens liv. Jag och min man brukar lyssna tillsammans när vi åker bil långt och vi båda blir helt uppslukade av historierna. Har lärt mig så mkt. Bästa historiepodden och den första podd jag fastnade för, över huvud taget. Rekommenderas varmt.
Otroligt bra podd. Olika röster och karaktärer ger liv till berättelserna. Korta och lättlyssnade avsnitt!
Mycket välgjord podd som både förmedlar kunskap och underhållning i form av dokumentärer om historiska personer. Stor bredd bland personerna.
Älskar historia o här är det lättlyssnat Lagom tid på avsnitten. Tyvärr kommer de ut för sällan
Det här är podden som fick mig att börja lyssna på podd!

Jag älskar historia och det här är
en podd som lär ut historia på ett Väldigt roligt sätt!

Man lär sig mycket om människor man känner till samtidigt träffar man på människor man knappast aldrig hade mött annars.

Underhållning på hög nivå!
Jag önskar att jag hade fått lyssna på P3 Historia på historielektionerna i skolan. Då hade jag blivit expert på de historiska personer och deras livsöden som podden behandlar.

Varje avsnitt fokuserar kring en mer eller mindre känd historisk person som lyssnaren får följa i en dramatiserad berättelse. Det känns som att en rest bakåt i tiden och är på plats och beskådar det som sker. Som en i folkhopen på torget när kungen ska tala eller som en av gästerna i hörnet på värdshuset när det plötsligt utbryter slagsmål.

P3 Historia är välgjord, mycket roande och får en alltid att längta till nästa avsnitt. Programledaren Cecilia Düringer berättar intressant med stor kunskap och djup inlevelse. Till vardags är hon historielärare på gymnasiet. Jag önskar att hon skulle ha varit min lärare också.
En mycket välgjord podcast som förmedlar kunskap blandat med spännande skildringar av olika scenarion.
Bösta historiepodden. Alltid intressant och man lär sig alltid något nytt. Bra blandning av historiska karaktärer.