Charlize Rosenblad

Användarprofil

Candy Crush Saga

Spel från 2012 utvecklat av King
Det är alltså inget fel på spelet egentligen, tvärtom är det ett väl utformat spel som gör att man vill spela mer och mer. Och det är typ det som är felet med spelet också. Sånt otroligt slöseri med tid.

Rebel Ideas

Bok av Matthew Syed
Jag rekommenderades denna titel när jag rekommenderade "The Art of Thinking Clearly" åt en vän. Det som är jätteintressant är hur Syed pratar om hur mångfald inte endast handlar om social rättvisa utan har många andra fördelar.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Spel från 2011 utvecklat av Bethesda Game Studios
Det jag tycker så mycket att m med det här spelet är nog miljöerna och själva speldesignen. Det är inte svårt att ägna timmar åt att gå runt i denna vackra världen.
Den här boken har betytt mycket för mig. Den innehåller nittionio tankefel man kan göra. Till exempel cognitive bias, alltså att man alltid tolkar saker enligt det man redan tror. Oen annan sak är att man kanske tror på framgång lite för mycket eftersom det snackas mer om folk som nått framgång än de som misslyckas.

Varghunden

Bok av Jack London
Varghunden var den första "vuxenboken" jag läste när jag var mindre. Det är lite motsatsen till DJungelboken... handlar om en varg som blir omhändertagen av indianer. Vi får följa varghunden vitkäft när han slussas från ägare till ägare och är med om både att vara kamphund och försvarare av familjen. Jag tyckte mycket om den.

Modern Family

TV-program från Netflix
En jätteknäpp och lite löjlig komediserie som jag älskar att titta på ändå. Handlar om familjerelationer. En pappa, hans nya fru och deras familj plus pappans två vuxna barn och deras respektive familjer och allt vad dom har för sig.

Lättsamt och perfekt om man bara behöver något att garva åt när man inte orkar plugga för stunden.

New Girl

TV-program
Jag har svårt att sluta titta på Jess och hennes roomies. Har bingeat hela serien flera gånger om eftersom alla är så charmiga och så mycket sig själva. Handlar om omogna Jess som flyttar in hos tre killar.

Och så var de bara en

Bok av Agatha Christie
Så heter den nog inte längre ju ;) ”Och så var de bara en...” har de ändrat den till. Bra. Men boken är i alla fall jättespännande, klassisk Agatha Christie med mordmysterier då tio personer blir bjudna till ett ställe där de snart kommer att frukta för sitt liv...

Orange Is the New Black

TV-program från Netflix
En bra serie och Piper som får fängelsestraff efter att, i sin ungdom, ha smugglat lite knark. I kvinnofängelset får hon träffa massvis med intressanta karaktärer. Jag gillar när man får veta lite om fångarnas förflutna.

ABC-morden

Bok av Agatha Christie
Agatha Christie är alltid bra. Hercule Poirot måste utreda mord på människor i alfabetisk ordning. Först r det Anna Asher från Andover som dör, sen Betty Barnard i Bexhill och så en på C som bor i... ja ett ställe på C.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.