Villa Havsbris

Caroline Säfstrand 
Sophie ärver oväntat huset där hon har vuxit upp, Villa Havsbris. Huset ska säljas slår Sophie fast, men först måste det renoveras. Mot husrum och mat söker hon efter några som är villiga att hjälpa henne med renoveringen. Två månader ska det ta och tre personer flyttar in för att hjälpa henne. Samtidigt lurar fler hemligheter runt hörnet. Mindre

Sophie ärver oväntat huset där hon har vuxit upp, Villa Havsbris. Huset ska säljas slår Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
Villa HavsbrisSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113097954
Villa HavsbrisSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113098012
Villa HavsbrisSvenska - E-bok
ISBN: 9789113098005
Villa havsbrisSvenska - Pocket
ISBN: 9789113099545
Villa Havsbris är en typisk feel good-bok, som innehåller många intressanta karaktärer och ett budskap om att allting i livet ordnar sig.
Boken handlar om Sophie, vars mor just har dött, och som därför motvilligt måste åka tillbaka till sitt forna barndomshem, som hon nu har ärvt. Barndomshemmet är ett slitet hotell, som Sophie helst av allt bara vill sälja så fort det går, men hon inser snabbt att hon först måste renovera det. Inom kort lyckas hon få tag på några individer som söker sig bort från sina vanliga liv, och som inte har något emot att hjälpa till med renoveringen. Diverse hinder uppstår, och Sophie är flera gånger nära att bryta samman, men saker och ting reder upp sig i slutändan.

Villa Havsbris är skriven på ett lättsamt och humoristiskt sätt, och introducerar inga komplicerade tankegångar eller ovanliga begrepp. De problem som förekommer är sådana som vem som helst kan stöta på. Det fina med boken är intrycket av att människor kan åstadkomma mycket tillsammans om de verkligen vill någonting.

Jag skulle rekommendera boken till alla som är ute efter litteratur som får en på gott humör och som går snabbt att läsa.