Välkommen till Flanagans

Bok av Åsa Hellberg
Ny romanserie med drama, kärlek och intriger. På hotell Flanagans i London kan allt hända. Här möts 1960-talets jetset, aristokrater och affärsmän, och att inte få en inbjudan till Lindas Lansings mytomspunna fester är en katastrof. Men Linda är i grund och botten en främmande fågel i denna värld. Hon är från början en enkel flicka från Fjällbacka, och hennes intrigerande kusiner anser att hon borde sälja hotellet till dem och återvända till Sverige. Trots att många år har gått sedan Linda ärvde Flanagans är hon fortfarande inte accepterad, och nu tvingas hon än en gång kämpa mot sina fiender för att behålla faderns livsverk. Linda är beredd att strida för Flanagans, men undrar plötsligt om det är värt uppoffringarna. Är hon verkligen lycklig? "Det finns vissa böcker man bara sugs in i direkt. Åsa Hellbergs Välkommen till Flanagans är en sådan bok. Längtar så efter nästa del!!" - Bokmoster "Det har gått några dagar sen jag slog ihop boken... WOW! Jag tänker inte recensera, mer än att säga till er att detta är en bok som absolut inte går att lägga ifrån sig förrän sista sidan är utläst och att du då blir galen eftersom du absolut inte ville lämna Fjällbacka eller London!" - Kustboktanten "Hellbergs senaste bok är en riktig feel goodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVTs tv-serie "Vår tid är nu!" - Mediaknarkarn "Åh nej, den är slut ... Hade kunnat, och verkligen velat, sträckläsa den förra helgen men tvingade mig att hushålla med den så att den räckte hela veckan! Tack och lov att det är första delen i en serie - vill ha del 2 nu!" - Bokmalenmalin "I välkommen till Flanagans öppnar Åsa Hellberg portarna till hotellet Flanagans. Hon bjuder samtidigt in till Fjällbacka och London 1949 och kring 1960. Och hon gör det så bra! Jag älskar kvinnorna på Flanagans, drivet i berättelsen, miljön och (sist men inte minst) omslaget!" - Bokenanna
Titel: Välkommen till Flanagans
Författare: Åsa Hellberg
Uppläsare: Gunilla Leining
Utgivare: Bonnier Audio(Ljudbok)
Bokförlaget forum: (E-bok)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

Handling: Linda Lansing från Fjällbacka får ärva sin fars hotell Flanagans i London och stöter genast på patrull när hennes kusiner, som också är delägare försöker göra allt för att Linda ska ge upp hotellet. Trots att hon kämpar på i många år blir hon aldrig riktigt accepterad.
Vid sin sida har hon dock Mary, hennes bästa väninna och tillsammans möter dom problemen.
Som parallell historia får vi följa tjänsteflickorna Elinor och Emma och hur allas historia vävs ihop mot slutet.

Omdöme:

Underbart språk, fantastisk berättelse med lagom många karaktärer att hålla reda på. Det är både sorg, glädje, spänning, sex och intriger i en alldeles underbar blandning. Man kommer snabbt in i historien och det är enkelt att se allt framför sig.
Jag ser verkligen fram emot att lyssna på nästa del!
Linda Lansing har ärvt sin pappas del av det familjeägda lyxhotellet Flanagans i London. Hennes största rivaler är hennes kusiner Laurence och Sebastian som gör allt för att krossa henne.
En lättläst bok som var ett trevligt tidsfördriv men trots detta så fastnar inte jag... tyckte att historien och dess karaktärer var platta och dessa sexscener blev för mycket för mig. Tror helt enkelt att detta inte var en för min smak just nu...
En varm och innerlig berättelse som bland annat beskriver vänskap över klassgränser och tidigt kvinnligt företagande. Dåtid och nutid vävs samman och beskriver karaktärernas utveckling genom livets upp- och nedgång. De fina miljöbeskrivningarna går från svenska Fjällbacka till storslagen brittisk hotellmiljö. Jag ser fram emot att ta mig an del två!
Var tyvärr ingen bok som fångade mig. Hoppar från dåtid och nutid och jag får ingen riktig känsla för karaktärerna. Älskar dock Åsas böcker om Sonja och Sonjas vänner.
Mycket bra bok om dåtiden! Härlig inramning och bra intrig. Man får följa en rad intressanta personer, en del som man älskar och en del som man hatar.
En fantastisk bok om Linda som ärver sin fars hotell i London. Motarbetad av sina kusiner och faster kämpar hon för att driva hotellet. Dessutom är det en tid få kvinnliga chefer inte tas på allvar.
För den som vill ha kärlek, glamour och 80-tal så är detta boken att välja. Det är en så härlig bok och jag vill bara kliva in i hotellvärlden och få uppleva allting.
Åsa Hellbergs nya romanserie om Hotell Flanagan tar oss med till en händelserik värld fylld av lyx, romantik, intriger, gästvänlighet och starka kvinnor.

Det här är så fantastiskt bra! Jag har läst i stort sett allt Åsa Hellberg har skrivit och älskade serien om Sonja, men frågan är om inte den här kommer att bli en ny favorit? Åsa är bra på att skildra starka kvinnor och systerskap. ”Välkommen till Flanagans” är fylld av karaktärer som jag tycker så mycket om och som jag ser fram emot att följa i kommande böcker - Linda, mormodern, Mary, Elinor och Emma. Jag tycker om att de är starka, vet vad de vill men att de också har svagheter och gör misstag. Här finns också fina män, liksom vidriga sådana. I boken finns kärlek, vänskap, hårt arbete, maktkamp, intriger, sexism, ras- och klasskillnader. I flesta boken fick man en försmak av fortsättningen ”Kvinnorna på Flanagans”, så nu sätter jag genast igång och läser vidare.
Linda Landsing ärver lyxhotellet Flanagans som klarat sig under kriget, av sin far 1949. Hon beslutar sig för att driva det, biljet inte uppskattas av kusinerna som äger små andelar och vill ta över. 10 år senare har hon lyckats att få det framgångsrikt, men striden med kusinerna består. Kärlek har hon valt bort efter att blivit sviken ett par gånger. Kvinnor börjar satsa på karriär istället för att gifta sig. Det är även en tid när svarta fortfarande inte är välkomna överallt. Åsa Hellberg lyckas väl att behålla feelgoodstämningen samtidigt som hon behandlar kvinnornas frigörelse.
Hade lite svårt att komma in i boken från början, men oj vad jag gillade den när jag väl gjorde det!
Framförallt miljön och att den utspelade sig på 60-talet. Man levde verkligen sig in i hur det måste ha sett ut och varit.
Själva historien var nog lite förutsägbar, därav "bara" en 4a.
Rekommenderar verkligen denna bok!
Ännu en mycket läsvärd bok av Åsa Hellberg. Denna gång handlar det om Linda som vuxit upp i Fjällbacka hos sin mormor. Hennes far äger ett hotell i London. Då han plötsligt avlider får Linda ärva. Hotellet har även fler ägare, hennes kusiner och faster. Linda beslutar sig för att försöka driva hotellet, får dock mycket motstånd. Hon blir ej accepterad som kvinnlig hotelldirektör. Med hjälp av sin väninna Mary lyckas hon ändå driva hotellet. Efter många förvecklingar finner hon även kärleken.
Rekommenderar varmt Åsa Hellbergs romanserie #Flanagans som är fylld av drama, kärlek och intriger. I de två fristående delarna får vi följa en familj som genom åren gör allt för att driva ett lyxhotell i London. Trots svek, motgångar och utmaningar når de framgångar. Men till vilket pris? Gillar du Dynastin, gurksnittar, blå mascara, champagne och glamour? Då är detta serien för dig! Jag ser redan fram emot del tre!
Fösta delen i serien om hotellet Flanagans.
1949 lämnar Linda Lansing mormor i trygga Fjällbacka och beger sig till London där hennes far, hotellägaren, ligger för döden. Hon kastas rakt in i lejonkulan och beslutar sig för att ta över efter sin far och driva hotellet vidare, trots alla motsättningar. Hon är ung, oerfaren, kvinna och svenska samt via fadern skuldsatt till sina kusiner som helst av allt vill ta över hotellet. Linda vänder skutan och Flanagans börjar blomstra. Vi följer Linda och hennes väninna Mary, kusinerna samt ett par av de anställa genom 50- och 60-talets London.
En härlig roman med starka kvinnor som tar för sig!
Kastas in i 60talets råa och kvinnofientliga och främligsfientliga atmosfär, mitt i den premoderna tiden då kvinnan förväntas behaga mannen i alla lägen.

Hur en 21åring från Fjällbacka tvingas axla ett lyxhotell efter sin far i centrala London. Spillrorna från kriget, hur en hudfärg
60år sedan...men en inblick i hur våra mor- och farföräldrar och föräldrar har färgats av dåtidens värderingar.

Jag skulle vilja säga att det är en feelgood med enormt mycket substans och ger utrymme för många känslor. För att förstå hur det kan vara idag är det viktigt att ta del av historien och det tycker jag Åsa lyckas med alldeles förträffligt! Inte förrän de sista sidorna kan jag känna att nu vet jag vad som kommer att hända.

Jag kan riktigt se 60-tals inredningen framför mig, människorna och dofterna finns där innan för mitt skallben och målas upp i färgstarka bilder.

Jag känner med karaktärerna och känner igen mig. Jag vill bara vara där och ge en del av dem en knuff i rätt riktning, men så är det någon annan hjälpande hand där och ställer saker till rätta.

Jag blev förargad, förbluffad, tagen och gråtmild om vartannat. Den här boken fick mig på fall redan från första sidorna. Nu kan jag knappt bärga mig till uppföljaren kommer i 1juli 2020.
Boken är en riktigt feelgood som utspelar sig på 40-50 och 60 talet i Fjällbacka och London. Boken visar allt mellan kärlek, vänskap, styrka, lycka, sex och starka kvinnliga karaktär som även Mary, Ellenor och Emma. Boken är verkligen välskriven, precis som andra böcker av Åsa jag har läst (Sonja serie). Takten ökar efter hälften av boken och då går det bara inte lägga ifrån sig. Jag kunde inte sluta läsa och samtidigt ville inte att boken skulle ta slut. En perfekt bladvändare av Åsa Hellberg och en av det bästa jag läst! En underbar första delen i serien Flanagans. 🥰🥰
Underbar. Intensiv och omsorgsfull. Hellberg målar porträtten med sån skicklighet att tårarna överraskar mig mellan varven och ibland måste jag sänka boken för att hämta andan.