Yanica Eliasson

Användarprofil
Handling: Efter att ha blivit dumpad av pojkvänner bestämmer sig Cornelia för att åka på en skrivarkurs. Något som exet skulle kallat slöseri med pengar men som hon känner är helt rätt.
Med på kursen har hon Bosse, sin systers hund som hon under ett svagt ögonblick lovat att passa. Bosse växer i Cornelias ögon och hon blir mer & mer fäst vid honom.
Bosse är också den stora anledningen till att hon lär känna Aron. En kille som hon lätt skulle kunna bli kär i om hon inte bestämt sig för att aldrig mer dejta.
Cornelia upptäcker ganska snart att flera av dom andra deltagarna har en massa hemligheter och när hon börjar nysta i dessa och kommer hon längre och längre in i hemligheter från förr.

Omdöme: Spännande bladvändare med oväntade twister. En feelgood med spänning och jag hade svårt att sluta lyssna. På minussidan är ett & annat språkfel som jag fastnade i men i det stora hela en superhärlig bok! Ser fram emot fler böcker av Anna.
Handling: Den populära snygge quarterbacken Chase hittas död och genast faller misstankarna mot Kya. Hon är en utstött ensam tjej som kallas träskflickan av byborna. Hon är lätt att misstänka.
Hela hennes familj, föräldrar och syskon har gett sig av och kvar finns numera bara Kya i det slitna skjulet i våtmarken där hon vuxit upp.
Hon skapar sig här ett liv, hon fiskar musslor och säljer. Hon lär känna Tate som lär henne om livet, våtmarken och att läsa.

Omdöme: Hade nog skapat mig lite för stora förväntningar efter alla rosor jag läst om boken. Jag blev inte helt hänförd och det var inte den bästa bok jag läst… Men visst är det en fantastiskt fin bok, med ett budskap vi inte kan prata nog om. Alla människors lika värde och lika rätt till ett drägligt liv. Den innehåller otroliga naturskildringar och språket är fantastiskt.
En bok om att kämpa trots alla världens motgångar och jag är glad att jag fått möjlighet att lyssna på den.
Titel: Välkommen till Flanagans
Författare: Åsa Hellberg
Uppläsare: Gunilla Leining
Utgivare: Bonnier Audio(Ljudbok)
Bokförlaget forum: (E-bok)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

Handling: Linda Lansing från Fjällbacka får ärva sin fars hotell Flanagans i London och stöter genast på patrull när hennes kusiner, som också är delägare försöker göra allt för att Linda ska ge upp hotellet. Trots att hon kämpar på i många år blir hon aldrig riktigt accepterad.
Vid sin sida har hon dock Mary, hennes bästa väninna och tillsammans möter dom problemen.
Som parallell historia får vi följa tjänsteflickorna Elinor och Emma och hur allas historia vävs ihop mot slutet.

Omdöme:

Underbart språk, fantastisk berättelse med lagom många karaktärer att hålla reda på. Det är både sorg, glädje, spänning, sex och intriger i en alldeles underbar blandning. Man kommer snabbt in i historien och det är enkelt att se allt framför sig.
Jag ser verkligen fram emot att lyssna på nästa del!
Vanlig yatzy är med 5 tärningar och man slår dessa Max 3 gånger/runda och försöker få ihop olika sammansättningar med dessa 5. Det finns 15 olika sammansättningar man kan få. På övre delen av protokollet är det så många som möjligt av samma siffra 1-6 som gäller.

Protokollsrubrikerna får endast användas en gång. Om poängsumma är på 63 poäng eller mer på protokollets övre halva utgår en bonus om 50 poäng. Maximal summa på övre halvan är 105.

Nedre delen av protokollet

ETT PAR: 2 st lika
TVÅ PAR: 2+2 st lika
TRETAL: 3 st lika
FYRTAL: Ex. 5-4-4-4-4, 4 st 4:or
LITEN STRAIGHT: Ex. 1-2-3-4-5
STOR STRAIGHT: Ex. 2-3-4-5-6
KÅK: Ex.3-5-5-3-3, 3 st 3:or, 2 st 5:or
CHANS: Alla de fem tärningarnas ögontal räknas och summan av dessa förs in på protokollet. Den här rubriken används när ingen annan lämplig rubrik är ledig.
YATZY: Alla de fem tärningarna visar lika och då ger Yatzy alltid 50 poäng.

När man slagit sina Max 3 slag räknar man ihop alla poäng och skriver där det ger bäst poäng.
Om man inte lyckas slå tärningarna så att det blir något som passar in får man stryka någon av dom 15.

Ett annat sätt att spela är att man börjar uppifrån och slår sig igenom hela protokollet utan att få välja bästa möjliga. Är det 6:or som ska slås så är det 6:or även om man lyckas få yatzy.
Titel: Den perfekta bilden
Författare: Anna Alemo
Uppläsare: Hanna K. Schmitz
Utgivare: Saga Egmont

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

Handling: Sara lägger all energi och tid på att få till den där perfekta bilden av fredagsmyset som hon ser i alla andras flöde på Instagram. Men hur hon än försöker så blir det bara fel, de andra i familjen snarare stjälper än hjälper så hon kan få visa upp den där perfekta ytan.
Men plötsligt står hon inför faktum att det kanske inte är så perfekt hos alla som det ser ut i sociala medier.

Omdöme:

Så stor igenkänning, för visst har vi väl alla någon gång ändrat, flyttat runt och tagit om det där fotot för att få till den där perfekta bilden som alla andra får till? En kortroman med aktuellt ämne och lika mysig, rolig & härlig som alltid när Anna Alemo skriver!
Enda nackdelen är att den var alldeles för kort & tog slut för snabbt.

Bränn allt som var

Bok av Eva Gussarsson
Titel: Bränn allt som var
Författare: Eva Gussarsson
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Utgivare: Bonnier Audio (ljudbok)
Bokförlaget Semic (E-bok)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

Handling: Vi får följa Felicity som har lämnat sitt gamla liv bakom sig och lever utanför systemet och håller sig gömd från det förflutna. Hon känner att hon är jagad trots att hon är övertygad om att han faktiskt dog? Eller?
På sitt kvällsjobb som städare på ett kontor stöter F på Marilyn och deras liv vecklar in sig i varandras. Marilyn är en ensam, äldre, tröstätande kvinna som älskar växter och som har fastnat i ett ekorrhjul av rutiner.
Vi får följa hur dom försöker hålla sig ifrån varandra men hur det ändå slutar med att de dras till varandra och hur dom båda lever upp på nytt.

Omdöme: Det är en spännande bok som var svår att sluta lyssna på. Jag fastnade väldigt mycket för båda karaktärerna och kände verkligen med dom båda. Den är välskriven och har ett oväntat spännande slut. Det är lätt att se de båda huvudkaraktärerna framför sig. En spänningsroman med en liten touch av feelgood. Ser fram emot att få läsa/lyssna på fler böcker av Eva Gussarsson

Jag ger boken av stjärnor 7 stjärnor av 10 💫✨

Mitt hemliga liv

Bok av Jenny Fagerlund
📚📖📒📓📔📙📗📕📘📚👩🏻‍🏫📑🎧

Handling: När Moas farmor går bort får Moa ärva hennes lägenhet med möbler & allt. Med på köpet får hon även vårdnaden om farmors kungspudel Iris.
Moas första tanke är att fixa till och sälja lägenheten så att hon och pojkvännen Ruben kan köpa en lägenhet tillsammans. Iris tänker hon att hennes pappa, som redan har hund kan ta hand om.

Men det som från början är ett bekymmer att lösa blir snart Moas hemliga tillflykt. Ett ställe dit hon flyr för att slippa ta tag i livet med Ruben.

Plötsligt en dag ligger det ett brev på hallmattan, det är från Moas farmor. Det är ett brev med hemligheter, goda råd och ledtrådar.
Hur kunde farmor veta så mycket & vad har hon egentligen varit med om i sitt liv?

Blir lägenheten såld & kommer Iris över sorgen efter farmor? Det och mycket mer får du veta om du läser/lyssnar på boken.

Omdöme:

Det är en Lagom mysig feelgood när den är som bäst. Man fångas i berättelsen och den är svår att lägga ifrån sig!

Jag ger boken 7 av 10!stjärnor💫✨

Linda

Bok av Caroline Twamley
📓📔📒📕📗📘📙📚📖🎧

Titel: Linda
Författare: Caroline Twamley
Förlag: SAGA Egmont

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

Handling:
Vi får följa Linda och hennes familj, maken Hugo och barnen Emily och Oskar och deras liv precis innan en virussjukdom sprider sig över världen.
Linda är en orolig person, hon oroar sig hela tiden för vad som kan hända och vill alltid se till allas bästa. Hon oroar sig konstant över vad som kan hända barnen.
Lindas systers man har precis gått bort och familjens solsemester närmar sig och Linda oroar sig för att lämna systern, Cora själv.
Linda jobbar halvtid som ekonom och på eftermiddagarna tillverkar hon smycken i sitt eget företag.
Linda och Hugo har det lite kämpigt i sitt förhållande och en solsemester skulle absolut göra gott.

- ”Fast vi får väl se om vi kommer iväg. Det beror på hur det går med det här viruset som härjar.” Linda grimaserade lite och kände ett hugg av oro i magtrakten när hon tänkte på det nya viruset som precis hade upptäckts i Asien.
”Äsch, det är klart ni kommer iväg. Enligt experterna är det inte farligt att bli smittad om man inte är gammal och svag eller har underliggande sjukdomar och inget av det stämmer in på er såvitt jag vet.” Amy log glatt mot Linda. -

💗💛💚💗💛💚💗💚

Bedömning: Linda är del 2 i en trilogi som heter Vänskapsband. Del ett heter Cora och handlar om Lindas syster. Del 3 heter Amy och handlar om Lindas bästa vän.
Jag gillade personligen delen om Cora bättre än denna om Linda. Den var lite enkelspårig.
Men författaren har ett målande språk och miljöbeskrivningarna gör att man lätt kan se platserna framför sig. Jag njuter av att lära känna Linda och som tur är så får jag snart återse henne när jag ger mig på del 3.

Jag ger boken 7 av 10 stjärnor ⭐️

💗💛💚💗💛💚

Vilse på Nya Zeeland

Bok av Caroline Twamley
📓📔📒📕📗📘📙📚📖🎧

Titel: Vilse på Nya Zeeland
Författare: Caroline Twamley och Josefine Jansson
Utgivare: Visto förlag/Idus förlag
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

Handling: Vi får följa systrarna Jenny och Sofie på en backpackerresa genom bland annat Nya Zeeland i dagboksformat. De råkar ut för en massa tokigheter och språket är lätt och roligt.

Jenny är den höjdrädda storasystern som alltid måste ha blodsockret på en jämn nivå.

Sofia är den orädda lite klumpiga lillasystern.

Boken är full av humor och roliga upptåg och man kommer inte långt in i texten förrän dom stora skratten är ett faktum. Jag har skrattat så jag gråtit mellan varven!
De vackra bilderna i boken förgyller upplevelsen ytterligare.
Boken har verkligen givit mig reslust och det är inte utan att man skulle vilja ge sig ut på en backpackerresa.

🦋🦋🦋🦋🦋

Jag rekommenderar den verkligen och ger den betyget 7 av 10 stjärnor! 💫✨

Vita rosor

Bok av Emma Olofsson
📓📔📒📕📗📘📙📚📖🎧

Titel: Vita rosor
Författare: @Emma Olofsson
Uppläsare: @Gunilla Leining
Utgivare: @Bokfabriken
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

Handling: En ung kvinna hittad död och över hennes kropp har någon spridit ut vita rosenblad. Några dagar senare försvinner en flicka från sitt hem och vita rosenblad återfinns på brottsplatsen.
Fallen går till Matias Herna’ndez och hans kollegor på grova brott. De inser ganska snabbt att en gemensam nämnare mellan de båda fallen är Matias bror Sebastian och trots Matias protester riktas misstankarna mot Sebastian ganska snabbt. Han frikänns dock i brist på bevis.

När sedan ytterligare en flicka försvinner samtidigt som Sebastian riktas åter misstankarna mot honom.

Matias och hans kollegor gräver djupt och hittar kopplingar ända bort till militärdiktaturen i Chile.

Vid sidan om Matias jobb med fallen får vi även följa hans kamp med att få varannan vecka med barnen att fungera.

💚🤍💚🤍💚🤍

Bedömning: Lyssnade klart på Emma Olofssons debutbok för ett tag sedan och nu kände jag att det var hög tid att skriva klart recensionen.
Det är en otroligt välskriven debutbok. Med ett målande, beskrivande och vackert språk. Det är lätt att leva sig in i miljön och karaktärerna. Självklart hjälper det till att jag är bekant med platserna i och runt Karlshamn som boken utspelas i.
Vita rosor är en spännande historia med mörka hemligheter och intriger.
Jag rekommenderar den verkligen och ger den betyget 9 av 10 stjärnor! 💫✨

💚🤍💚🤍💚🤍
Rekommenderas för den som gillar deckare
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.