Vänskapsband, #2

Linda

Bok av Caroline Twamley
Det har gått en månad sedan Lindas syster Cora begravde sin man. Nu är hon som en helt annan person. Plötsligt vågar hon be sina vänner om hjälp - och Linda hjälper mer än gärna till. Men hon känner också en viss oro. Solsemestern med Hugo och barnen närmar sig med stormsteg - hur blir det med Cora då? Kanske borde hon stanna hemma och vara tillgänglig. Man vet ju ändå inte vad som händer med det där nya viruset som upptäckts i Asien. Samtidigt som tankarna kring systern surrar i bakhuvudet har Linda en miljon andra saker att oroa sig för. Hur är det egentligen med barnen? Borde hon lägga sitt smyckesskapande åt sidan tills de blivit lite äldre? Att Hugo dessutom är lättretlig och frånvarande hjälper inte saken alls. Och när de äntligen kommer iväg på sin resa till Dubai visar det sig snart bli en allt annat än avslappnande vecka... Caroline Twamley är en svensk författare från Falkenberg. År 2019 gjorde hon, tillsammans med systern Josefine Jansson, sin författardebut med boken 'Vilse på Nya Zeeland'.
📓📔📒📕📗📘📙📚📖🎧

Titel: Linda
Författare: Caroline Twamley
Förlag: SAGA Egmont

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

Handling:
Vi får följa Linda och hennes familj, maken Hugo och barnen Emily och Oskar och deras liv precis innan en virussjukdom sprider sig över världen.
Linda är en orolig person, hon oroar sig hela tiden för vad som kan hända och vill alltid se till allas bästa. Hon oroar sig konstant över vad som kan hända barnen.
Lindas systers man har precis gått bort och familjens solsemester närmar sig och Linda oroar sig för att lämna systern, Cora själv.
Linda jobbar halvtid som ekonom och på eftermiddagarna tillverkar hon smycken i sitt eget företag.
Linda och Hugo har det lite kämpigt i sitt förhållande och en solsemester skulle absolut göra gott.

- ”Fast vi får väl se om vi kommer iväg. Det beror på hur det går med det här viruset som härjar.” Linda grimaserade lite och kände ett hugg av oro i magtrakten när hon tänkte på det nya viruset som precis hade upptäckts i Asien.
”Äsch, det är klart ni kommer iväg. Enligt experterna är det inte farligt att bli smittad om man inte är gammal och svag eller har underliggande sjukdomar och inget av det stämmer in på er såvitt jag vet.” Amy log glatt mot Linda. -

💗💛💚💗💛💚💗💚

Bedömning: Linda är del 2 i en trilogi som heter Vänskapsband. Del ett heter Cora och handlar om Lindas syster. Del 3 heter Amy och handlar om Lindas bästa vän.
Jag gillade personligen delen om Cora bättre än denna om Linda. Den var lite enkelspårig.
Men författaren har ett målande språk och miljöbeskrivningarna gör att man lätt kan se platserna framför sig. Jag njuter av att lära känna Linda och som tur är så får jag snart återse henne när jag ger mig på del 3.

Jag ger boken 7 av 10 stjärnor ⭐️

💗💛💚💗💛💚
Linda är gift med Hugo och dom har 2 barn. Emily och Oskar. I början av boken åker dom på semester till Dubai och det är både en bra och dålig semesterupplevelse! Du får veta mer om du läser den såklart! Inga spoilers här inte hehe

Gillar den här serien massor!