Nanny Lundin

Användarprofil

Dumma mej

Film från 2010 regisserad av Pierre Coffin och Chris Renaud
En av de absolut bästa filmerna som gjorts. Oavsett ålder skrattar man så man gråter, känner igen sig i dråpligheter och trots allt orimligt kan man ändå förstå precis hur minionerna resonerar.

Christine

Bok av Stephen King
Det fantastiska med Christine är att Mr King plockar med vardagen, kärleken, tonårsbekymmer och helt vanliga saker som kan vara mellan oss människor men han skruvar upp volymen på det så det utan att helt lämna logiken blir riktigt otäckt. Och gripande. För Christine är inte bara en bok man blir rädd för utan man blir tagen av allt som händer och hur vi människor faktiskt är mot varann dagligen. Även om vi kanske inte gör precis som i den här..
Hysteriskt rolig med ett humorlager för barnen & en härlig gömd ton för den vuxne som läser högt. Man skrattar så man frustar

Candy Crush Saga

Spel från 2012 utvecklat av King
Ruskigt beroendeframkallande & går att spela oavsett skicklighet eller var du är. Tidsfördriv när du har fem minuter över eller femtio

TV-seriespelet

Brädspel skapat av Nicotext
Roligt, lättspelat men du behöver ha sett mycket serier för att kunna vinna över dina medtävlare. De yngre kan ha svårt att känna igen serier men desto roligare för alla 40 +
Enkel att förstå och ta till sig för den som har behov av struktur och som känner ett behov av att ha saker samlat på ett ställe.

Thérèse Raquin

Bok av Émile Zola
Underbar och väldigt otäck skildring av hur livet snabbt kan svänga mellan elden, kärlek och vad som händer när girighet och liknande känslor tar över.

Susan, var är du?

Film från 1985 regisserad av Susan Seidelman
Jag har sett den mängder genom åren och inser att det som provocerade mig när jag var tonåring sitter i än. Men den har skickliga budskap i en myriad av färg, musik och ständigt brokiga miljöer. Denna filmen fick mig som tonåring drömma om usa några år

Mio, min Mio

Bok av Astrid Lindgren
En av Astrid Lindgrens stora verk. Som barn var jag förtjust, rädd och fascinerad. Som vuxen ser jag djupet på ett annat sätt och jag inser hur stark den är i att förmedla känslor och kärlek.

Factfulness

Bok av Hans Rosling och Ola Rosling m.fl.
Rosling är skicklig på att ta de avancerade sammanhangen till enklare nivåer för oss vanliga människor. Han gör världen lättare att förstå och minskar helt klart på fördomar och gamla sanningar.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.