Som ett brev på posten

Bok av Birgitta Bergin
När man tror att kärlekens tåg sedan länge har passerat, när man tror att man kommer att få leva ensam resten av livet. Det är då kärleken kan överraska som mest. Thore och Elsa tror att de har fått uppleva kärlek för sista gången i sina 81-åriga liv, men när de båda träffas slår det gnistor.
Som ett brev på posten är en härlig feelgood-roman för vuxna som handlar om kärlek och komplicerade familjekonstellationer.

Det är inte alla som får uppleva kärlek på ålderns höst, man har skaffat sina barn och haft sin äkta hälft. Man tror att man som 81-åring kommer att få leva resten av livet ensam med barn och barnbarn som är fullt upptagna med sina egna liv. Men Elsa och Thore ger hopp om något annat. De träffas på den vanliga bridgeklubben och redan vid första ögonkastet slår det gnistor mellan dem.

Eftersom tiden inte riktigt är med dem, de är ju inga tonåringar precis, bestämmer de sig för att de inte har någon tid att förlora. De bestämmer sig för att förlova sig och bjuda in alla sina barn och barnbarn på en stor förlovningsfest i skärgården. På festen går ingenting som Elsa och Thore hade hoppats. Ingen verkar riktigt glad för deras skull och alla har sina egna problem och bekymmer. Det visar sig vara lättare sagt än gjort att bli en enda stor och lycklig familj.

Birgitta har verkligen lyckats gestalta varje karaktär så där på pricken. Allas personligheter och speciella drag lyser starkt igenom och man kan ändå känna igen antingen sig själv eller andra i de karaktärer som beskrivs. Det gör hela berättelsen mer levande.

Boken är en riktig bladvändare som har en rapp dialog med humoristiska inslag. Jag kan verkligen rekommendera denna bok för de som gillar feelgood-romaner.
Jag gillar böcker om pensionärer har jag märkt och den här blir riktigt bra en bit in.