Jenny Edström

Recensioner

Mitt hemliga liv
Bok av Jenny Fagerlund

Betyg 4
Moa ärver en lägenhet efter sin farmor. I samband med detta börjar hennes liv att förändras. Hon passar sin farmors hund men säger inget till sin sambo. Sambon jobbar mest utomlands och de kommer längre ifrån varandra. Vill hon verkligen dela sitt liv med Ruben eller är det något annat hon vill?
Jag tyckte inte riktigt titeln passade men boken var mycket bra. Riktig feelgood.

Under samma himmel
Bok av Camilla Davidsson

Betyg 4
En riktigt feelgood bok.
I denna bok är det Leo Stemme som är huvudpersonen. Han tänker ständigt fel och hamnar ständigt i situationer han egentligen inte är bekväm med. Han mår inte bra. Han kan inte släppa tankarna på sina barn och deras obefintliga relation. Hans tankar uppfylls också av Susanne som han precis blivit lämnad av.

Vägen till äppelriket
Bok av Anna Fredriksson

Betyg 4
Tredje och avslutande delen om pensionat Pomona.
Sally börjar nysta i Vanjas barndom. Hon upptäcker en massa saker som hon berättar för Vanja. Vanja slår bakut.
Vanja träffar en ungdomsromans Leif. Josefine och Harald vill lära känna folk i bygden. De delar i en cykelmiddag. Då börjar saker hända.
Trevlig och mysig avslutning.

Minns oss som nu
Bok av Anna Lönnqvist

Betyg 3
Oväntat ärver Thea ett hus i Sunnanby. Hon åker dit och hittar en dagbok som får henne att bli nyfiken på mammans moster, som hon ärvt av. Hon lär känna Olof, den tyste grabben. Tim fotografen fångar henne. Dock är inte allt som det verkar. Vem är egentligen Olof. Varför blir Tim så konstig ibland?

Hjortron och hjärtan
Bok av Annica Wennström och Eva Swedenmark

Betyg 3
Den femte och avslutande delen om restaurang La Stella.
Mario beslutar sig att öppna en pannkakeria i Åre. I samband med detta börjar saker och ting att hända. Liselotte liv fortsätter inte som hon tänkt sig. Linda blir frestad av en ny guide.
Elias är kär och jobbar på. Sandra funderar över sin framtid. Vart ska allt sluta?
Mysig avslutning på en feelgood-serie.

Skam och högmod i Sävedalen
Bok av Petra Mede

Betyg saknas
En charmig historia om Petras uppväxt. Varannat kapitel nutid och vartannat dåtid. Historierna om alla hennes tokigheter, tankar och funderingar som barn är mycket charmiga.

Sjöbodsblues
Bok av Sara H. Olsson

Betyg saknas
En ny serie av Sara H Olsson. Historien utspelas i Tradviken där meningarna går isär om det ska vara som namnet tyder, tradigt. Eller bli en turistmagnet. Vissa vildkatt allt ska vara som det alltid varit. Goran däremot har stora planer. Mitt i detta kommer Ellen som är på semester. Hon tror hon kommer till ett partyställe och kommer istället till sömniga Tradviken. Ellen blir en frisk fläkt men lyckas hon få med sig folkskygga fd fröken Sverige Birgitta?
En underhållande bok. Inga djupare historier men läsvärd.

Inför hans blick
Bok av Malou von Sivers

Betyg 4
Den tredje och sista delen, om man kan ärva ett sår. Boken handlar om Anna, dotter till Edwin. Anna och hennes bror lever i ständig rädsla för pappa Edwin och gans utbrott. Mamma verkar inte märka något. Anna känner att hon aldrig duger och blir bekräftad. Detta kommer ett följs henne i vuxen ålder. Är Anna skadad för alltid eller kan hon läka?
En bra avslutning på en gripande trilogi. Man väntar på att personer ska be om förlåtelse eller bli förlåtna. Vart kommer detta att sluta?

Min mormor hälsar och säger förlåt
Bok av Fredrik Backman

Betyg 4
Boken börjar lite annorlunda än Backmans andra.
Elsas mormor blir sjuk och Elsa får i uppgift att gå runt och lämna brev till personer. Hon stöter på en mängd olika färgstarka personer med olika livshistorier och relationer till hennes mormor.
En varm och härlig bok.

Evvie Drake börjar om
Bok av Linda Holmes

Betyg 4
En härligt skriven bok om änkan Evvie och hennes väg ut ur sorgen. Hon får via sin bästa kompis en hyresgäst i sitt hus. Dean har sina problem. De kommer överens om att inte prata om baseball eller f.d män. Ingen av dem är speciellt bra på att hålla sina löften.
Det blir början på en vänskap. Ska den utvecklas till något mer?