Jenny Edström

Användarprofil
Ett superromantisk kostymdrama om kärlek som inte blir som man alltid vill. Serien följer boken ganska bra. Man kan nästan ta på attraktionen mellan huvudpersonerna Daphne och Lord Hastings.
Så härlig och mysig med intriger, kärlek och dramatik.
Rekommenderas för den som gillar kostymdrama
Sista boken handlar om Gregory. Han tror sig blir kär men upptäcker efter ett tag att han trott sig vara kär i fel person. Det är en annan som får hans känslor men hon är redan förlovad. Gregory gör allt han kan för att övertyga henne om att han är den rätte.
En vackert skriven kärlekshistoria om en på den tiden förbjuden kärlek.
Lisa träffar Lilly på en dans som hon smitit till. Det är kärlek vid första ögonkastet. Deras kärlek ses inte med blida ögon av omgivningen.
Man får en uppfattning om hur hårt livet var på den tiden, början av 1900-talet. Även om hur olika mycket frihet flickor och pojkar hade. En härligt verklighetsbaserad historia.
En trevligt skriven bok. Lättläst. Den handlar om Björns uppväxt, liv och karriär. Han skriver i väldigt positiv anda om det mesta i sitt liv. Många härliga möten med kändisar. Tillfälligheter som gjort hans karriär eller som var orsaken till att han inte fick en karriär i USA. Mötet med hans livs stora kärlek och deras barn.
En mysig bok

Svårmodets döttrar

Anna Laestadius Larsson
Boken handlar om tre generationer kvinnor. Alla suktar de efter kärlek både från sina föräldrar och andra.
Ingeborg som skiljer sig för att få leva sitt liv. Dottern Greta som gifter upp sig och får offra så mycket. Slutligen Eva, dotter till Greta, som vi får följa genom tonåren. En oerhört känslig och osäker tid för Eva.
En mycket välskriven bok. Klart läsvärd.
Kul att få veta vem Sonja var och hur hon tänkte. Det är Sonja vi möter i boken och Maggan som precis skadat sig i en olycka. Maggan är ledsen och oroar sig massor framförallt om julen.
Sonja gör sitt bästa för att göra julen bra för Maggan.
Familjen Bridgerton består av åtta syskon men först ut i denna bok är barn nummer fyra, Daphne. Daphne är väl beundrad under sin första säsong men hårt hållen av sina bröder som skrämmer bort alla eventuella friare. Helt plötsligt får hon och Simon upp ögonen för varandra genom att gemensamt hjälpa varandra att nå dit de vill. Daphne vill gifta sig. Simon vill slippa alla mödrar med giftaslystna döttrar. Det blir inte helt som de tänkt sig.
Den som har koll på alla intriger är Lady Whistledown. Vem är det egentligen?
En härlig romantisk bok i 1800-tals känsla.
Frida går på sin brors bröllop. Där är hennes ungdomskärlek Micke. Frida som är arbetslös får ett erbjudande av Micke som är svårt att motstå. Följ med en vecka till Grekland och spela hans flickvän när hans pappa fyller sextio. Detta innebär att träffa hela hans släkt, som Micke inte gillar.
Tar hon erbjudandet?
En charmig bok. Gillar att bådas sidor visas, dvs författaren skriver dela hur Frida tänker för att sen byta vinkel till Micke. Detta gör att det händer lite mer med en ganska enkel feelgood historia.
En förälskelse i sin bästa väns fru. Helt förbjudet. Sen händer det som inte ska hända. Vännen dör. Fransesca är otröstlig. Söker sig till honom. Vad gör han? Ska han utnyttja situationen? Eller vara en gentleman?
Spännande som vanligt med lite oväntade vändningar.
Gå till en chokladbutik och köp olika praliner. Tänk att få olika sorter valda med en god tanke bakom. Mums! Vilken lycka att få och njuta av 😊
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.